میانگین سن مرگ تهرانی‌ها فقط ۵۰ سال

۴ م دیماه ،
ممتاز نیوز : تهرانی ها چگونه می میرند؟ این سوالی است که هر سال پاسخش با سال بعد متفاوت است. روزی روزگاری تصادف و پیری و مرگ های طبیعی دلایل مرگ بودند و امروزآلودگی هوا و سکته و غصه و حتی شوک هم به آن اضافه شده است اما آنچه قابل تامل است این است که میانگین سن مرگ و میر تهرانی ها به ۵۰ سالگی رسیده است.

به گزارش ممتاز نیوز به نقل از حمایت ؛ اینجا تهران است. روستای کوچکی از توابع «ری» که به دست آقا محمد خان قاجار تبدیل به پایتخت ایران شد و امروز با جمعیتی بیش از ۱۲ میلیون نفر به عنوان بزرگترین کلان شهر کشور شناخته می گردد. شهری که با یک تکان ۵ ریشتری هم آتش از دهان آتشفشانش خارج می ریزد، هم ساختمان های ۳۰ ساله اش آوارمی شود و هم موش های زنده خوارش دلی از عزا در می آورند.آری اینجا تهران است. شهری که هر روز به سبب گودبرداری های غیراصولی، آلودگی هوا، بی احتیاطی کارگران، فشار های روانی و اضطراب، تصادف های رانندگی، سرطان، استعمال سیگارو مواد مخدر و ده ها سبب دیگر، کلی مرگ و میر را در آمار خود جای داده است.

کارشناسان اعلام کرده اند که مرگ و میر در پایتخت به یک امر عادی تبدیل شده و به نوعی جزو زندگی شهروندی شده است، در حالی که در دهه ۶۰ وقتی در محله ای شخصی فوت می کرد تاثیر آن تا هفته ها بر محله سایه می افکند و حتی کودکان تا چند روز از آن کوچه ای که متوفی داشته تردد نمی کردند. آمارها نشان می دهد بی احتیاطی در رانندگی، بی دقتی در استفاده از وسایل گازسوز و بی توجهی به سلامت جسمی از مهمترین دلایل مرگ در پایتخت است. البته به نقل از مسئولان وزارت بهداشت در سال های اخیر دلایلی مانند آلودگی هوای تهران هم مزید بر سبب شده تا این آمار افزایش یابد، اما سبب اصلی تمامی مرگ های رخداده در پایتخت را فقط سازمان پزشکی قانونی تایید و اعلام می کند که پزشکی قانونی هم می گوید: نمی توان دقیق گفت که سبب مرگ بر اثر آلودگی هوا بوده یا نه؟ اما محمد هادی حیدرزاده مشاور شهردار تهران درمحیط زیست گفته است: ۴۵ هزار تهرانی بر اثر آلودگی هوا جان داده اند!

ثبت احوال: روزانه ۱۶۲ تهرانی می میرد
آمارهای رسمی از سازمان ثبت احوال کشور که متولی ثبت حیات اعم از تولد و فوت در شناسنامه و اطلاعات جمعیتی کشور است حاکی از آن است که تهران از سال ۸۵ تا سال ۸۹ به طور میانگین سالانه بیش از ۵۹ هزار فوتی داشته است که می توان اینگونه نتیجه گرفت که روزانه ۱۶۲ تهرانی بر اثر حوادث طبیعی و غیرطبیعی فوت می کنند.

پذیرش روزانه ۱۵۱ متوفی در بهشت زهرای تهران
بر اساس این گزارش و بنا بر آمارهای منتشرشده از سوی سازمان بهشت زهرای تهران روزانه حدود۱۵۱ تهرانی در آرامستان بزرگ شهر پذیرش می شوند که «سکته قلبی» سبب بیشترین مرگ ثبت شده است.شاید این سوال برای شما هم پیش آید که واقعا سبب مرگ و میر تهرانی ها چیست؟ و این همه میت بر اثرابتلا به چه بیماری ای جان داده اند؟ بر اساس آمارهای سال ۸۹ و ۹۰ می توان سبب مرگ تهرانی ها را اینگونه عنوان کرد:همچنین بر اساس این گزارش در هفت ماه ابتدایی سال ۹۱ بیش از ۲۸ هزار و ۵۰۰ مرگ در تهران در سامانه بهشت زهرا (س)ثبت شده که ایست قلبی با ثبت ۲ هزار و ۹۷۳ مورد مرگ، بیشترین سبب مرگ و میر به شمار می‌رود.

البته در این میان تحلیل آماری علل مرگ و میر تهرانی‌ها نشان می‌دهد که بعد از مشکلات قلبی، انواع سرطان‌ها جان شهروندان تهرانی را می‌گیرد. ثبت ۲۳۸۴ مرگ بر اثر ۳۳ نمونه سرطان در هفت ماه اول سال جاری نشان می‌دهد سرطان حرکتی خزنده را آغاز کرده است. دیابت شیرین، نارسایی‌های کلیه، فشار خون، بیماری‌های عروقی و مغزی، تومور مغزی، سپسیسو بیماری‌های داخلی از دیگر علل پایان زودرس عمر تهرانی‌ها به شمار می‌رود اما در این میان فوت بیش‌از۱۳۰۰ تهرانی به طور مستقیم به سبب نارسایی‌های تنفسی، از جمله موضوعاتی است که می‌تواند نقش آلودگی هوای تهران را به عنوان عامل پنهان در مرگ شهروندان پر رنگ کند. اگرچه کارشناسان و مسئولان معتقدند آلودگی هوای شهر به طور مستقیم، آماری از مرگ و میر را بر جای نمی‌گذارد اما این سبب، سبب بروز مشکلات و بیماری‌ها و نارسایی‌های مختلف در شهروندان می‌شود که اعداد مختلفی از تعدادمرگ و میر نیز بر جای می‌گذارد.

البته در این خصوص به جای وزارت بهداشت و سایر نهادهای مسئول جان شهروندان، بهشت زهرای تهران اعلام خطر کرده و گفته: میانگین عمر فوت شدگان تهرانی به ۴۹ سال رسیده که این کاهش میانگین سنی بسیار قابل تامل است.آری به راستی مرگ سالانه ۵ هزار نفر در کشور، کاهش ۵ سال از عمر ساکنان شهرهای آلوده، مراجعه سالانه ۱۰۰ هزار تهرانی به بیمارستان، افزایش ۲۰ درصدی مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا و… بیانگر این واقعیت تلخ است که پرونده آلودگی هوا همچنان روی میز مسؤلان خاک می‌خورد. پزشک خانواده هنوز اجرایی نشده و تمامی برنامه های مبارزه با اعتیاد و تصادفات رانندگی هم موفقیت آمیز نبوده اند!

منبع: ممتاز نیوز
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.