نیروهای امنیتی آمریکا در حالت آماده باش/ عامل بمبگذاری هواپیمای مسافربری، مامور مخفی بود

خبرگزاری آریا- به دنبال خنثی شدن نقشه بمب گذاری در یک هواپیمای آمریکایی ، نیروهای امنیتی این کشور به حالت آماده باش در آمده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا به نقل از تلویزیون سی ان ان ، مقامات آمریکایی هشدار داده اند که طرح ناکام اخیر شاید آخرین تلاش تروریست ها نباشد و حملات دیگری نیز در راه باشد.
مقامات آمریکایی می گویند که طرح بمبگذاری اخیر را خنثی کرده اند اما هشدار داده اند که ممکن است بمب ها وبمبگذاران دیگری نیز وجود داشته باشند.
یک مقام آمریکایی به سی ان ان گفته است که القاعده یمن همچنان در صدد حمله به امریکا است.
به گفته مقامات آمریکایی بمب کشف شده پیچیده تر از بمب هایی بوده است که تاکنون آمریکا از القاعده دیده است.
 
فرستاده القاعده برای بمبگذاری در هواپیمای مسافربری `مامور مخفی بود`
این گزارش در حالی است که یک روز پس از آنکه دولت آمریکا اعلام کرد طرحی برای بمبگذاری در یک هواپیمای مسافربری توسط شاخه القاعده در یمن خنثی شده، به نقل از مقام های آمریکایی – که از آنها نام برده نشده – گزارش می شود که فرد اعزامی القاعده در واقع مامور دوجانبه نفوذی در این گروه بوده است.
به گزارش بی بی سی، مقام های آمریکایی پیشتر در روز سه شنبه گفته بودند که کشف این توطئه از سوی گروه “القاعده در شبه جزیره عربی” حاصل عملیات مخفی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در یمن است.
همزمان نگرانی هایی درباره نوع مواد مورد استفاده در آن بمب به وجود آمده است.
مقام های آمریکایی می گویند درحال بررسی این مساله هستند که آیا امکان عبور این وسیله انفجاری از دستگاه های امنیتی در فرودگاه ها و ساقط کردن هواپیماهای مسافربری با آن وجود داشته است یا نه.
این وسیله انفجاری حاوی هیچ نوع فلزی نیست و بنابراین احتمال آنکه از چشم فلزیاب های امنیتی فرودگاه ها پنهان بماند وجود دارد.
جان برنان مشاور کاخ سفید در مبارزه با تروریسم گفت: “این وسیله در اختیار ماست. اف بی آی درحال بررسی آن است. ما می خواهیم به جنبه های مختلف آن پی ببریم تا مطمئن شویم می توانیم در آینده مانع آن شویم این وسیله یا وسایل مشابه وارد نقاطی شود که جان مردم آمریکا را تهدید می کند.”
وسیله کشف شده یک نمونه پیشرفته تر از بمبی است که در روز کریسمس سال ۲۰۰۹ در یک هواپیمای مسافربری در شهر دیترویت آمریکا کشف شد.
مقام ها می گویند که بمب تازه همچون نمونه قبلی قرار بود در لباس های زیر بمبگذار جاسازی شود اما نحوه انفجار آن بهبود یافته است.
 برنان در مصاحبه با شبکه “ای بی سی” آمریکا در پاسخ به سوالات درباره اینکه آیا امکان عبور چنین وسیله ای از سیستم های امنیتی فرودگاه ها وجود دارد یا نه به ابهام سخن گفت: “تا جایی که ما نتیجه گیری کرده ایم، این بمب دست ساز از نقطه نظر طراحی منبع تهدید بود و حالا سعی داریم تدابیری اتخاذ کنیم که برای جلوگیری از عبور هر نوع بمب دست ساز مشابه از موانع امنیتی لازم است.”
پیتر کینگ رئیس کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه گفت که “شماری از کشورها” با ارائه اطلاعات و همکاری در این مورد، به خنثی شدن طرح کمک کردند.
اما او گفت نمی داند که فردی که قصد بمبگذاری را داشت کجاست.
کاخ سفید تنها گفته است که این فرد “دیگر مایه نگرانی” نیست یعنی تهدیدی برای آمریکا به حساب نمی آید.
مقام های آمریکایی نمی دانند که بمب توسط چه کسی ساخته شده اما به شخصی به نام ابراهیم حسن الاسیری سوءظن دارند.
 اسیری طراح بمب کریسمس ۲۰۰۹ و دو بمب دیگر است که القاعده در کارتریچ چاپگرها جاسازی و در سال ۲۰۱۰ به مقصد آمریکا پست کرده بود.
برای ساخت هر دو آنها از یک ماده صنعتی که یک منفجره قوی است استفاده شده بود. در هیچ کدام از آن موارد بمب ها منفجر نشد.
گروه های وابسته به القاعده به دلیل بی ثباتی در یمن در آنجا ریشه دوانده اند و قدرت گرفته اند. این گروه در آنجا اردوگاه هایی ترتیب داده و در برخی نواحی حتی عملا امور را می گرداند.
روز یکشنبه گزارش شد که فهد القسع از رهبران ارشد القاعده در اثر اصابت موشکی به هنگام پیاده شدن از اتومبیلش کشته شد.
نیویورک تایمز گزارش می دهد که عامل نفوذی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اطلاعاتی که منجر به قتل فهد القسع را ارائه کرده بود.
حمله احتمالا از سوی یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی انجام شد.
نام او در فهرست بزرگترین فراری های پلیس فدرال آمریکا قرار داشت و جایزه ای پنج میلیون دلاری برای اطلاعاتی که به بازداشت او منجر شود تعیین شده بود.
آمریکا او را به دست داشتن در بمبگذاری سال ۲۰۰۰ در کنار ناو جنگی یو اس اس کول در بندر عدن در یمن متهم می کرد. در آن حمله ۱۷ سرباز آمریکایی کشته شدند.


خبرگزاری آریا

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.