وام بدون سود با سه درصد کارمزد !

ایسنا، فصل پایانی سال ۸۹ بود که سپرده‌گذاران برخی تعاونی‌های اعتبار ناگهان متوجه شدند به جای دریافت تسهیلاتی که این تعاونی‌ها در قبال جذب سپرده‌های آن‌ها وعده داده بودند باید چند ماه دوندگی کنند تا فقط به اصل پول خود برسند.

آن زمان یکی از مسائل مطرح شده این بود که این تعاونی‌های اعتبار مجوز بانک مرکزی را نداشتند و با مجوز وزارت تعاون دست به چنین اقدامی زده بودند. همین مسئله بهترین توجیه بود تا بانک مرکزی کمتر به این موضوع وارد شود.

اما این بار مجوزهای بانک مرکزی بر پیشانی صندوق‌های قرض‌الحسنه‌ای قرار دارد که دادن تسهیلات آن‌ها به مانند شرایط همان تعاونی‌های اعتبار است.

پیگیری‌ها نشان می‌دهد که پس از سپرده‌گذاری در این صندوق‌های قرض‌الحسنه، آن‌ها بدون هیچ سودی و تنها با چهار درصد کارمزد که البته اگر ضامن کارمند رسمی باشد این میزان به ۲.۵ درصد کاهش می‌یابد، وام می‌دهند.

موضوع قابل توجه آن‌که بانک مرکزی نیز لیست این صندوق‌های قرض‌الحسنه را در سایت خود ثبت کرده است. شاید همین موضوع عاملی است که از نگاه مقامات بانکی اطمینانی برای اعتبار کارهای این موسسات قرض‌الحسنه محسوب می‌شود.

در این مورد عضو هیات مدیره بانک ملی توصیه می‌کند که مردم به موسسات و صندوق‌های قرض‌الحسنه‌ای مراجعه کنند که اسامی آن‌ها در بانک مرکزی ثبت شده است.

عباس کمره‌ای در این مورد می‌گوید: ‌یکسری از این موسسات از بانک مرکزی مجوز دارند و در سایت بانک مرکزی اسامی آن‌ها وجود دارد. توصیه من این است که افراد به سایت بانک مرکزی مراجعه کنند که در بخش نظارت این سایت، اسامی موسسات، صندوق‌های قرض‌الحسنه و بانک‌ها وجود دارد و اگر اسم آن‌ها در سایت بانک مرکزی باشد حتما نظارت بر آن‌ها انجام می‌شود و هموطنان با توجه به این که بانک مرکزی مجوزی را به آن‌ها داده اطمینان لازم را داشته باشند.

وی تصریح می‌کند: در برخی بانک‌ها هم به مانند صندوق‌های قرض‌الحسنه بخشی از منابع بانک‌ها قرض‌الحسنه پس انداز وجود دارد.

کمره‌ای در مورد چگونگی کار این صندوق‌های قرض‌الحسنه یادآور می‌شود: موسسات قرض‌الحسنه از طریق کاهش هزینه‌های خود بخشی از منابع را می‌گیرند و پوشش می‌دهند.

اسامی صندوق‌های قرض‌الحسنه مجاز

مراجعه به سایت بانک مرکزی نیز نشان می‌دهد که صندوق قرض‌الحسنه ندای مهر میهن تا ۱۷ مرداد ماه امسال، صندوق قرض‌الحسنه زنده یاد سیده وحیده هاشمی‌زاده تا ششم شهریور ماه امسال، صندوق قرض‌الحسنه مهروطن تا ۱۴ اردیبهشت ماه سال آینده، صندوق قرض‌الحسنه کشاورزان جی تا ۱۳ تیرماه امسال، صندوق قرض‌الحسنه شفامهر تبریز تا دوم مردادماه امسال، صندوق قرض‌الحسنه مبین آذرفجر تبریز تا دوم مردادماه امسال، صندوق قرض‌الحسنه شیخ صفی خطایی تا ۱۲ بهمن ماه امسال و صندوق قرض‌الحسنه پیک رحمت تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده اعتبار دارند.

در واقع هرچند مقابل اسامی این صندوق های مالی ثبت شده که دارای مجوز هستند اما برای فعالیت آن‌ها بانک مرکزی مهلتی را اعلام کرده است.

در بخشی دیگر نیز بانک مرکزی فهرستی از صندوق‌هایی که مهلت اعتبار مجوز فعالیت آن‌ها به پایان رسیده و پرونده آن‌ها در دست بررسی است را منتشر کرده است.

۱۴ صندوقی که در این لیست قرار دارند عبارتند از:

صندوق قرض الحسنه میلاد مکریان، صندوق قرض الحسنه زین المومنین، صندوق قرض الحسنه مهر احسان، صندوق قرض الحسنه صدرا، صندوق قرض الحسنه نصر کردستان، صندوق قرض الحسنه احسان، صندوق قرض الحسنه موسی بن الجعفر سودرجان، صندوق قرض الحسنه پشتیبان آینده، صندوق قرض الحسنه کریمه اهل بیت، صندوق قرض الحسنه والفجر کرشته شهریار، صندوق قرض الحسنه باقرالعلوم معلم تبریز، صندوق قرض الحسنه حضرت رقیه، صندوق قرض الحسنه کارگشایان کوثر و صندوق قرض الحسنه الغدیر وائین شهریار.


۵۹۸٫ir

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.