چرا دندان‌های شیری نیاز به مراقبت دارند؟

۱۱اردیبهشت،
ممتاز نیوز: عقیده عمومی بر این است که دندان‌های شیری به‌ سبب عمر کوتاهشان اهمیت چندانی ندارد و به مراقبت از آنها نیازی نیست اما واقعیت این است دندان‌های شیری به دلایل مختلفی، بسیار با اهمیت می باشند و مراقبت و نگهداری از آنها لازم است.

دکتر مریم قارلقی جراح و دندانپزشک در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: زمان رویش دندان‌های شیری و دائمی متغیر است و این تغییرات تا ۶ ماه در هر دو جهت در کودک طبیعی تلقی می گردد.

قارلقی اظهار داشت: دندان‌های شیری معمولا از ۶ ماهگی آغاز به رویش می‌کنند و تا سن دو ونیم سالگی تکمیل می‌شوند البته زودتر درآمدن و یا تأخیر در رویش به مدت چند ماه طبیعی است ولی اگر این تاخیر بیش از ۹ ماه باشد باید به دندانپزشک مراجعه کرد.

وی ادامه داد: دندان‌های شیری تا ۶ سالگی که اولین دندان دائمی رویش پیدا می‌کند مسئول جویدن، تکلم و کمک به رشد قوس فک کودک است.

دکتر قارلقی خاطرنشان کرد: ۲۰ دندان از ۳۶ دندان دائمی در بزرگسالان از جوانه دندان‌های شیری به وجود می‌آیند بنابراین عفونت دندان‌های شیری می‌تواند روی جوانه دندان‌های دائمی اثرگذار باشد.

وی در خصوص پوسیدگی‌های دندانی نیز گفت: عواملی که در پوسیدگی دندانی موثرند عبارتند از بزاق و خصوصیات آناتومی دندان‌ها به عبارتی کاهش بزاق دهان سبب افزایش میزان پوسیدگی می‌شود. از طرف دیگر دندان‌ها در ۲ سال بعد از رویش به سبب ساختمان آناتومی ناقص، مستعد پوسیدگی می باشند.

این جراح و دندانپزشک بهداشت دهان و کنترل پلاک را از مهمترین راهکارهای پیشگیری از پوسیدگی دندانی برشمرد و اذعان داشت: مواد غذایی سبب تشکیل لایه نازکی بر روی دندان‌ها می‌شود که پلاک نام دارد. تشکیل پلاک ۲ ساعت پس از مسواک زدن آغاز می‌شود برداشته نشدن پلاک‌ها سبب می‌شود که به مرور زمان تبدیل به جرم شوند.

قارلقی همچنین استفاده از مسواک، دهان شویه، نخ دندان و خمیر دندان‌ها را از متداول‌ترین روشهای برداشت پلاک و وسایل بهداشت دهان و دندان برای کودکان برشمرد.

وی تاکید کرد: خمیر دندان‌های حاوی فلورائید باید بعد از ۳ سالگی و به مقدار کم (به اندازه یک نخود) استفاده شوند.

وی در خصوص خمیردندان‌های ایده آل برای نوزادان و کودکان ۴ ماهه تا ۳ ساله گفت: این خمیر دندان‌ها باید دارای خصوصیاتی از قبیل غیرساینده بودن، بدون کف، بدون فلورائید، بدون قند ودارای طعم وانیل و میوه باشند.

دکتر قارلقی در پایان بهترین روش مسواک زدن در کودکان را اسکراب افقی دانست و افزود: در این روش مسواک به صورت افقی روی دندان‌ها قرار گرفته و به صورت حرکت مالشی عقب و جلو می‌شود.

منبع: ممتاز نیوز
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.