چه رازی در این تابلو نهفته است؟

۳۰م دیماه ،

به گزارش خبرآنلاین، درمورد تابلو «مونالیزا» بیش از هر اثر هنری دیگری قلم‌فرسایی شده، بیش از هر اثر هنری دیگری از آن دیدن شده و بیش از هر اثر هنری دیگری از آن برای کشیدن تابلوهایی کمیک استفاده شده است.

با این همه متخصصان نقاشی معتقد می باشند لبخند مرموز سوژه این تابلو فقط مختص این نقاشی نیست.

 

تابلو «پرنسس زیبا» که پیشتر از نقاشی معروف داوینچی کشیده شده نیز لبخندی مرموزی را نشان می‌دهد که با تغییر زاویه دید، حالت آن تغییر می‌کند.

 

به گفته متخصصان داوینچی پیش از آنکه از تکنیک خود (تغییر حالت چهره نقاشی با تغییر زاویه دید) در معروف‌ترین و مرموزترین اثر خود استفاده کند، در تابلوهای کمتر مشهور خود آن را به کار برده بود تا ضعف‌هایش را رفع کند.

 

وقتی از روبرو به تابلو «پرنسس زیبا» نگاه کنی، گوشه‌های لب‌ها رو به پایین می باشند اما با تغییر زاویه، گوشه‌های لب‌ها رو به بالا حرکت می‌کنند و تنها وقتی بطور زاویه‌دار به تابلو نگاه کنید متوجه لبخند سوژه می‌شوید، و این درست شبیه کاری است که داوینچی در تابلو «مونالیزا» هم انجام داده است.

 

گفته می‌شود سوژه تابلو «پرنسس زیبا» داوینچی بیانکا سفورزای ۱۳ ساله دختر لودویکو سوفرزا دوک میلان پیش از ازدواجش با فرمانده ارتش میلان است. این پرنسس چند ماه پس از ازدواج فوت کرد، احتمال می‌رود سبب مرگ او اختلال‌های بارداری بوده باشد.

 

 

الساندرو سورانزو، استاد روانشناسی دانشگاه هالام شفیلد که یکی از نویسندگان تحقیق تازهی درمورد داوینچی است، گفت: «نتیجه آزمایش‌ها نشان می‌دهد که در تابلو «پرنسس زیبا» تاثیر «توهم شیوه-نگاه» وجود دارد. البته جای این سئوال باقی است که آیا داوینچی هنگام کشیدن این تابلو از این تاثیر آگاه بوده یا خیر، چراکه او در تابلو «مونالیزا» به کمال در این تکنیک می‌رسد.»

 

مایکل پیکارد، دیگر نویسنده این مقاله که در دانشگاه ساندرلند تدریس می‌کند، افزود: «با توجه به اینکه داوینچی از اوضاع متشنج دربار میلان باخبر بوده، عجیب نیست که خواسته با این تکنیک ناآرامی ذهنی پرنسس را نشان دهد. او سعی داشته جوانی این دختر و گذارش به زنانگی را در تابلو نشان دهد.»

 

تابلو «مونالیزا» ۵۰۰ سال سن دارد و یکی از محبوب‌ترین تابلوهای موزه لوور پاریس است. این تابلو چهره لیزا ژرداردینی اهل فلورانس را نشان می‌دهد. در موزه لوور شش هزار تابلو به دیوار است اما ۹۰ درصد مردم برای دیدن این اثر به لوور می‌روند.

 

باستان‌شناسان اکتبر سال قبل دو اسکلت در منطقه توسکانی ایتالیا پیدا کردند و احتمال می‌دهند یکی از آنها متعلق به لیزا ژرداردینی باشد. مدتی بعد از این کشف نیز، بنیادی در سویس از تابلویی رونمایی کرد که ادعا می‌شد نسخه اولیه تابلو «مونالیزا» بوده است.

 

این تابلو که «ایزل‌ورث مونالیزا» نام گرفته در ژنو به نمایش عمومی درآمد، اما بعد از مدتی مشخص شد این تابلو حداقل ۱۰ تا ۱۲ سال زودتر از تابلوی اصلی کشیده شده است.

 

ایندیپندنت / ۲۱ ژانویه / ترجمه: حسین عیدی‌زاده

۵۸۲۴۱

دانلود   دانلود


خبرآنلاین
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.