نحوه تشخیص سرطان سینه / چگونه سرطان سینه را به موقع تشخیص دهیم؟

سرطان سینه شایع ترین و در عین حال یکی از قابل درمان ترین سرطان ها در بانوان است.

 در سال های اخیر با پیشرفت هائی که در نحوه تشخیص زودرس سرطان سینه به وجود آمده، درمان آن نیز با موفقیت بیشتری همراه شده است. از آنجائی که توده های سینه وقتی در اندازه‌ی کوچک کشف شوند به خوبی قابل درمان می باشند، تمام سعی پزشکان و محققین بر این متمرکز شده است که نحوه جدید تشخیص زودرس آن را کشف کنند. در حال حاضر برای تشخیص سلامت پستان اقدامات زیرتوصیه می گردد:

۱- خود آزمائی سینه یا معاینه توسط بانوان

بهتر است که خانم ها در انتهای عادت ماهیانه ( ۵ تا ۸ روز پس از آغاز خونریزی ) خود را معاینه کنند. اشخاصی که پریود نمی شوند مانند بانوان باردار یا خانم های یائسه روز اول هر ماه را برای معاینه‏ی خود در نظر بگیرند تا اینکار فراموش نشود.

۲- معاینات دوره ای توسط پزشک:

توصیه می گردد که بانوان از سن ۲۰ سالگی هر سال یکبار توسط پزشک تحت معاینه قرار بگیرند چون معاینه توسط پزشک دقیق تر است و می تواند توده های کوچک تر رانیز کشف کند.هر چه سن از ۳۵ سالگی بالاتر رود اهمیت این معاینات بیشتر می گردد زیرا احتمال سرطان سینه در سنین بالا بیشتر است.

۳- ماموگرافی دوره ای:

بعد از سن ۴۰ سالگی هر ۲ سال یکبارو پس از سن ۵۰ هر سال یکبار می توان ماموگرافی کرد تا اگر ضایعه‌ی بدخیمی در عمق سینه بود قبل از بزرگ شدن کشف و درمان شود، میزان اشعه ماموگرافی کم است و معمولاً ضرری را متوجه فرد نمی کند اما باید با تجویز پزشک و در فواصل معقول انجام شود. گاهی پس از انجام ماموگرافی به شما پیشنهاد می گردد که ماموگرافی با بزرگنمایی نیز تهیه کنید یعنی قسمتی از سینه که ضایعه‌ی بسیار ریزی در آن دیده شده مجدداً با یک عکس که وضوح بیشتری دارد بررسی شود. این پیشنهاد نباید سبب نگرانی شما شود چون این کار برای افزایش دقت ماموگرافی انجام می گردد و در اغلب موارد با انجام بزرگنمایی ضایعه برطرف می گردد.

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.