کشاورزی عامل تولید یک سوم گازهای گلخانه‌ای/ گرمای جهانی یعنی به خطر افتادن تولید غذا

به گزارش تفسیری ممتازنیوز به نقل از خبر گزاری ایسنا در تاریخ یکشنبه ۱۴ آبان۹۱،

304-12.jpg

نتایج یک بررسی تازه نشان داد که تولید غذا، عامل انتشار یافتن حداکثر ۲۹ درصد از گازهای گلخانه‌ای است که دو برابر میزان برآورد شده از سوی سازمان ملل است.

به گزارش تفسیری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سازمان پژوهش کشاورزی CGIAR اعلام نمود: بررسی انتشار یافتن گازهای گلخانه‌ای در سراسر سیستم غذایی شامل جنگل زدایی، تولید کود و حمل ونقل نشان می‌دهد که اقدامات بیشتری باید انجام شود تا انتشار یافتن گازهای گلخانه‌ای حاصل از تولید غذا کاهش یابد.

این سازمان در گزارش تفسیری خود با عنوان «تغییر جوی و سیستم‌های غذایی» برآورد نمود که تولید غذا عامل ۱۹ تا ۲۵ درصد از گازهای گلخانه‌ای انتشار یافته توسط انسان است که بسیار فراتر از ۱۴ درصد برآورد شده از سوی سازمان ملل است.

بروس کمپ بل – رییس برنامه پژوهشی این سازمان در زمینه تغییر جوی، کشاورزی و امنیت غذا – بر این باور است که ” بسیاری از کشورها می‌توانند با کاهش انتشار یافتن گاز گلخانه‌ای، صرفه‌جویی بسیاری در بها‌ها انجام دهند. به عنوان مثال چین می‌تواند با بهره‌وری در تولید کود، انتشار یافتن گازهای گلخانه‌ای را به میزان چشمگیری کاهش دهد و انگلیس می‌تواند با مصرف گوشت تولید مزارع نیوزلند به جای پرورش گوسفند، انتشار یافتن این گازها را کاهش دهد”.

تغییر جهانی در رژیم غذایی و رویکرد به گیاه‌خواری به جای گوشت نیز به این امر کمک خواهد نمود.

همچنین تولید محصول برای تغذیه گاوها، خوک‌ها یا گوسفند، نیاز به زمین بیشتری دارد و گازهای گلخانه‌ای بیشتری از محصول تولید شده برای مصرف انسانی منتشر می‌کند.

در یک گزارش تفسیری جداگانه نیز از سوی این سازمان خاطرنشان شده که تغییر جوی احتمالا سبب کاهش بازده ذرت، گندم و برنج می‌شود که از نظر تولید کالری محصولات بزرگی در کشورهای در حال توسعه به شمار می‌روند.

این امر ممکن است بعضی از کشاورزان را وادار کند به تولید محصولات مقاوم‌تر در برابر گرما، سیل یا خشکسالی روی آورند.

محصولات مقاوم‌تر شامل سیب‌زمینی، جو، لوبیا، عدس، کاساو و موز می‌تواند کمبود حاصل از کاهش محصولات اصلی را جبران کند.

به گزارش تفسیری رویترز، این بررسی همچنین اخطار داده است که گرمای جهانی که کارشناسان جوی سازمان ملل سوختن سوخت‌های فسیلی را عامل آن می‌دانند، به معنی به خطر افتادن تولید غذا است.

انتهای پیام


ایسنا

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.