کمبود ویتامین د در خانم های باردار منجر به زایمان زودرس می شود

۱۴م دیماه ،

کمبود ویتامین د در خانم های باردار می تواند منجر به مسمومیت دوران بارداری، عفونت، زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم شود.

 به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛دکتر دلشاد،‌ فوق تخصص غدد و متابولیسم ضمن بیان این مطلب اظهار داشت:‌ ویتامین د، در تنظیم رشد و افتراق سلول های بدن از جمله سیستم دفاعی بدن نقش عمده ای دارد لذا کمبود آن می تواند سبب ضعیف شدن سیستم دفاعی و بروز عفونت ، سرطان، بیماریهای خود ایمنی و واکنش های آلرژیک شود.

وی با تأکید بر این که مهمترین علل کمبود ویتامین د، محرومیت از نور آفتاب است، گفت: در جامعه مدرن امروزی، مهمترین سبب کمبود ویتامین د چاقی است و با توجه به اینکه ویتامین د یک ویتامین محلول در چربی است در بافت های چربی بدن اشخاص چاق ذخیره شده و فعالیت فیزیولوژیکی از خود بروز نمی دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: کمبود ویتامین د در بیماریهای مزمن شیوع بیشتری دارد و ۹۰ درصد بیماران مبتلا به ایدز و یا نارسایی مزمن کلیه دچار کمبود ویتامین د می باشند.

دکتر دلشاد گفت: در اشخاص طبیعی مقدار ۲۵هیدروکسی ویتامین د خون، بیشتر از ۳۰ نانوگرم در دسی لیتر است و کمبود ویتامین د در تمام گروه های سنی شایع است و هر چند روش اندازه گیری این ویتامین در حال حاضر برای کل جامعه پیشنهاد نمی شود اما در کودکان و نوجوانان، زنان باردار و مادران شیرده و اشخاص چاق حتی بدون وجود علائمی از کمبود ویتامین د ، اندازه گیری ویتامین د خون مفید است

وی تأکید کرد:‌ در اشخاصی که دچار بیماریهای گوارشی ایجاد کننده سوء جذب بوده، بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه، اشخاص دچار درد های مبهم ماهیچه ای استخوانی، ضعف ماهیچه ها و شکستگی خود به خود استخوان ها به خصوص در اشخاص مسن غلظت ۲۵هیدروکسی ویتامین د حتما باید اندازه گیری شود./ع۲


باشگاه خبرنگاران
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.