گالری گردی مجازی و حقیقی در تعطیلات آخر هفته

این روزها که گالری‌ها ملزم به رعایت کلیه پروتکل‌های بهداشتی هستند، برخی هنوز برگزاری نمایشگاه‌های هنری را به صورت حضوری تدارک دیده‌اند. در این میان تعداد دیگر از گالری‌ها نیز به دلیل افزایش میزان مبتلایان به بیماری کووید ـ ۱۹، تصمیم گرفته‌اند که فعالیتشان را به دنیای مجازی محدود کنند.

گزارش ممتازنیوز به نقل از ایسنا، مروری دارد بر برخی از نمایشگاه‌هایی که به صورت مجازی و حضوری در این ایام برپا هستند.

**********

دو نمایشگاه هنری در گالری شیرین

گالری شیرین روز جمعه (۱۰ مردادماه) میزبان دو نمایشگاه هنری است. بر این اساس نمایشگاه انفرادی نقاشی زهرا امیر یگانه با عنوان «آبرُفت» و نمایشگاه گروهی نقاشی و مجسمه با عنوان «سخت پوست» تا ۲۲ مرداد ماه در این گالری برگزار هستند. 

در نمایشگاه گروهی «سخت پوست» آثار هنرمندانی همچون شهریار احمدی، حمیدرضا اندرز، محمود بخشی، وحید چمانی، رضا درخشانی، آزاده رزاقدوست، ایمان صفایی، شهرام کریمی، مقداد لرپور، کریم نصر و سپیده نوری به نمایش گذاشته شده است.

امکان بازدید از این نمایشگاه در روزهای هفته (به غیر از دوشنبه‌ها) از ساعت ۱۱ الی ۱۹ و جمعه‌ها ۱۶ الی ۲۰ فراهم شده است. در روزهای هفته امکان بازدید با تعیین وقت قبلی امکان پذیر است.

گالری شیرین در خیابان کریمخان، خیابان سنایی، کوچه سیزدهم، شماره ۵ واقع شده است.

نمایش آثار هنرمند افغانستانی در گالری آرتیبیشن

نمایش آثار علیخان عبداللهی، هنرمند افغانستانی روز جمعه (۱۰ مردادماه) افتتاح و تا یکشنبه ۱۹ مرداد به مدت ۱۰ روز در گالری آرتیبیشن به نمایش گذاشته می‌شود.

 علیخان عبداللهی در یکی از روستاهای ولایت اروزگان، در مرکز افغانستان و در همسایگی بامیان مرکز پیکره‌های بودایی متولد شد. او در سال ۶۷ به ایران مهاجرت می‌کند و در طول معاشرت اتفاقی‌اش با افرادی چون حسن حاضرمشار و کامبیز درم‌بخش به مجسمه‌سازی علاقه‌مند می‌شود.

مجسمه‌های او به مرور خواهان پیدا می‌کنند و به فروش می‌رسند، همین اتفاق خوشایند باعث می‌شود علیخان با شور بیشتر به ساخت مجسمه‌هایش اهتمام ورزد تا آنجا که هنرش را در نمایشگاه‌هایی در ایران و دیگر کشورها به نمایش می‌گذارد و اکنون مجسمه‌هایش را در گالری آرتیبیشن به نمایش درمی‌آورد.

علاقمندان به بازدید از آثار این هنرمند می‌توانند در تاریخ مذکور به گالری آرتیبیشن در خیابان شریعتی، پایین‌تر از حسینیه ارشاد، نرسیده‌به همت، گل‌نبی(غرب)، میدان احمدی‌روشن (کتابی)، خیابان ساسانی‌پور، خیابان قندی(دریا)، پلاک ۶ مراجعه کنند. 

همچنین آثار این نمایشگاه برای علاقه‌مندانی که در تهران سکونت ندارند به‌صورت آنلاین در سایت آرتیبیشن به نشانی Artibition.net به نمایش گذاشته می‌شود.

«صد اثر، صد هنرمند» در گالری گلستان

بیست و هشتمین دوره نمایشگاه «صد اثر صد هنرمند» که رویداد تابستانی گالری گلستان محسوب می شود، به دلیل شرایط بحرانی شیوع ویروس کرونا در کشور، در فضای مجازی برپا می‌شود.

این نمایشگاه از دهم مرداد تا اول مهر ماه «صد اثر صد هنرمند» در وب سایت و اینستاگرام گالری گلستان میزبان علاقه‌مندان به هنر و البته خریداران آثار هنری خواهد بود. در این نمایشگاه ٢٨٢ اثر منتخب شده به نمایش و فروش گذاشته می‌شود.

در این مجموعه آثاری از پرویز کلانتری، رضا مافی، فرامرز پیلارام، پروانه اعتمادی، ناصر اویسی، اردشیر محصص، کامبیز درمبخش و … نیز به نمایش گذاشته شده است.

قیمت آثار از ۲۵۰ هزار تومان شروع می‌شود، اما میانگین قیمت‌ها حدود یک تا پنج میلیون تومان است‌. گران‌ترین اثر هم ۹۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

روایت یک عکاس از انقلاب تا جنگ در مرکز نبشی

نمایش «عکس از م. صیاد» همسو با رویکرد آرشیومحور در دو بخش با محوریت دو موضوع انقلاب و جنگ از تاریخ سوم مردادماه در مرکز نبشی افتتاح می‌شود و تا پایان تابستان ادامه دارد.

هر بخش از این نمایشگاه بیش از چند­صد فریم عکس­ را شامل می­‌شود و به روایت مستند و اخباری صحنه‌هایی از این دو واقعه می‌پردازد. پس از نمایشگاه «اقلیم حیرانی» که روایت رنج آوارگان و کوچندگان کردهای عراق و پناهشان به خاک ایران در دوران اعمال فشار حکومت صدام بر آن­‌ها بود، این دومین نمایش عکس‌های خبری محمد صیاد در مرکز نبشی است.

هر دو بخش نمایشگاه، با دوربین صیاد ثبت و ضبط شده است. در کنار پرینت­‌های عکاس در همان روزها که گاه برای روزنامه­‌ها و گاه با متنی کوتاه برای ارائه به خبرگزاری­‌ها آماده می‌شدند، برخی از نگاتیوها انتخاب و به همراه تعدادی از «کنتاکت­شیت»­های اسکن­‌شده‌­ی آرشیو عکاس  ـ که به صفحات دکوپاژ یک فیلم می‌­ماند ـ روی کاغذ عکس چاپ شده‌اند.

هم­‌زمان با بخش دوم این نمایشگاه، از کتاب عکس­‌های محمد صیاد با عنوان «عکس از م. صیاد» رونمایی می‌­شود و نخستین فیلم مستندی که از زندگی و آثار این عکاس خبری تهیه شده است،  نمایش داده می‌­شود.

بخش اول این نمایشگاه با موضوع عکس‌های انقلاب از ۳ تا ۲۸ مردادماه در مرکز نبشی برگزار می‌­شود. این نمایشگاه در روزهای یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت ۱۲ ظهر تا ۸ شب و روزهای جمعه از ساعت ۴ بعد از ظهر تا ۸ شب امکان بازدید دارد.

مرکز نبشی در خیابان ویلا، نبش کوچه‌ی خسرو، پلاک ۵۱ واقع شده است. 

آرت‌فر تیر

آرت‌فر تیر که طبق روال هر ساله باید در تیر ماه برگزار می‌شد، به دلیل افزایش شیوع ویروس کرونا از فردا به صورت مجازی برگزار می‌شود و برگزاری حضوری آن در صورت بهبود شرایط به مهرماه موکول شده است.

بازدید عمومی از رویداد تیر آرت با حضور ۱۸ گالری از روز دوشنبه (۶ مردادماه) برای عموم آغاز شده و تا ۱۷ مرداد نیز ادامه دارد.

نمایشگاه مجازی عکس پرتره‌های بهزاد شیشه‌گران

بهزاد شیشه‌گران، نقاش و طراح گرافیک در روزهایی که آمار ابتلای به کرونا افزایش یافته و هر روز جان بسیاری از هموطنانمان را می‌گیرد، با طراحی عکس پرتره‌هایی از خودش و در واقع با زبان هنر به پویش «#من_ماسک_می‌زنم» پیوسته است.

شیشه‌گران که قرار است این مجموعه آثار خود را به صورت مجازی و در شبکه‌های اجتماعی به نمایش بگذارد، در این زمینه به ایسنا گفت: با توجه به گسترش روزافزون بیماری کووید _ ۱۹ و لزوم رعایت دستوالعمل‌های بهداشتی و نیز فاصله‌گذاری‌های اجتماعی و ترویج فرهنگ استفاده از ماسک بر آن شدم تا عکس پرتره‌های خودم را سوژه نمایشگاه مجازی در شبکه‌های اجتماعی با عنوان«من ماسک می‌زنم» کنم.

او یادآور شد: بر این اساس از پنجشنبه ۹ تا ۱۹ مرداد ۱۳۹۹، هر روز ساعت ۱۰ صبح یک اثر دراینستاگرام، فیس بوک و تلگرام به نمایش درخواهد آمد تا به عنوان عضوی کوچک از جامعه تجسمی کشور به پویش ملی با همین نام پیوسته باشم.

این هنرمند نقاش گفت: از مردم و هنرمندان و جامعه هنری صمیمانه دعوت می‌کنم به عنوان یک وظیفه فرهنگی و اجتماعی کرونا را جدی بگیریم و برای اصلاح فرهنگ عمومی سهم خود را در راه مبارزه با این بیماری هولناک به شکل شایسته‌ای ادا کنیم؛ چراکه متأسفانه هنوز ۴۰ تا ۵۰ درصد مردم نه از ماسک استفاده و نه فاصله‌گذاری‌های اجتماعی را رعایت می‌‎کنند.

نمایشگاه گروهی طراحی «بی جانی» در گالری والی

نمایشگاه گروهی طراحی با عنوان «بی جانی» تا ۲۱ مردادماه در گالری والی برگزار است. 

در این نمایشگاه آثار هنرمندانی همچون فاطمه افشاری، مینا بحرینی، مرضیه خوش ترکیب، مهریه سهرابی و فریبرز قلک به نمایش گذاشته می شود. 

همچنین ساعت بازدید نیز هر روز (به غیر از شنبه‌ها) ۱۲ الی ۲۰ و جمعه‌ها ۱۶ الی ۲۰ اعلام شده است.

گالری والی در میدان ونک، خیابان شهید خدامی، پلاک ۷۲ واقع شده است. 

 «دهن کجی به افلاطون در باب معماری» در گالری این‌جا

نمایشگاه گروهی «دهن کجی به افلاطون در باب معماری» تا ۱۷ مردادماه در گالری این‌جا برقرار است. 

در این نمایشگاه آثار هنرمندانی همچون علی گلستانه، محسن وزیری مقدم، فرامرز پیلارام، ثمیلا امیرابراهیمی، ساغر پزشکیان و … ارائه شده است. 

فرصت بازدید از این نمایشگاه هر روز به غیر از شنبه‌ها از ساعت ۱۴ الی ۲۰ فراهم شده است. 

این گالری در ﺧﯾﺎﺑﺎن کریمخان‌زند، خیابان میرزای‌شیرازی، شماره ۹۵ واقع شده است.

نمایشگاه «روی کاغذ» در گالری اعتماد

نمایشگاه «روی کاغذ» با مجموعه‌ای از آثار طراحی و نقاشی از روز جمعه (۲۳ خرداد ماه) در گالری اعتماد برگزار شده و تا ۲۴ مرداد ماه نیز ادامه دارد.

در این نمایشگاه مجموعه‌ای از آثار طراحی و نقاشی از هنرمندان منتخب که همگی روی کاغذ یا مقوا انجام شده‌اند، به نمایش گذاشته می‌شود.

ساعت بازدید از این نمایشگاه هر روز (به غیر از دوشنبه‌ها) از ۱۲ تا ۲۰ و جمعه‌ها ۳ تا ۲۰ فراهم است.

گالری اعتماد در میدان هفت‌تیر، خیابان مفتح جنوبی، بن‌بست شیرودی پلاک ۲۵ واقع شده است.

انتهای پیام

 

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.