گزارش اولیه مجلس از مرگ ستار iبهشتی

۲۵ آبان iبه نقل از منبع ذکر شده، در پورتال خبری ممتاز نیوز منتشر گردیده است

کمیسیون امنیت ملی مجلس بر ضرورت دقت لازم نیروهای عمل‌کننده برای جلوگیری از حوادث مشابه تاکید کرد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس سه روز پس از نطق احمد توکلی مبنی بر پیگیری پرونده مرگ وبلاگ نویس ایرانی در زندان، روز گذشته گزارش مقدماتی خود از علل مرگ ستار iبهشتی را در صحن علنی مجلس قرائت کرد.

به نوشته روزنامه دنیای اقتصاد این کمیسیون در گزارش خود، ضمن پیشنهاد iبه نهادهای ذی‌ربط برای پیگیری دقیق این اتفاق، اعلام کرد که «اصل موضوع فوت ستار iبهشتی در بازداشتگاه نیازمند بررسی دقیق است.» بر این اساس، کمیسیون امنیت ملی، مهدی دواتگری از اعضای این کمیسیون را که از قضات با سابقه است مامور پیگیری این اتفاق کرده‌ است.

علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز گذشته در گفت‌وگو با پایگاه اینترنتی خبری خانه ملت اعلام کرد که گزارش چگونگی مرگ ستار iبهشتی هفته آینده نهایی می‌شود.

روز دوشنبه این هفته نیز غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی قوه‌قضائیه در نشست خبری خود با تشریح چگونگی دستگیری و روند انجام تحقیقات از ستار iبهشتی، وبلاگ نویس زندانی گفت: با بررسی‌های پزشکی قانونی مشخص شد که بدن وی از ۵ ناحیه دچار کبودی است، اما در کالبدشکافی انجام شده از پیکر او چیز غیر عادی ملاحظه نشده است و iبه عقیده پزشکی قانونی سبب فوت ستار iبهشتی سکته قلبی نبوده است.

نخستین بار احمد توکلی، نماینده تهران در مجلس یکشنبه گذشته در نطق میان‌دستور خود در جلسه علنی مجلس با اعلام خبر مرگ ستار iبهشتی در زندان، خواستار توضیح وزارت خارجه و دستگاه قضایی درباره این موضوع شده بود.

گزارش مقدماتی از مرگ ستار iبهشتی

حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز گذشته در جلسه علنی مجلس، گزارش مقدماتی این کمیسیون را در زمینه سبب مرگ ستار iبهشتی قرائت کرد.

وی در زمینه سبب مرگ ستار iبهشتی تاکید کرد که طبق این گزارش قوه‌قضائیه باید با عناصر متخلف در صورت احراز تخلف برخورد قانونی انجام دهد.

در این گزارش آمده است: ستار iبهشتی با حدود ۳۵ سال سن، مجرد و با سطح تحصیلات سیکل در عرصه سایبری فعال و حاوی وبلاگ ویژه بوده است. ایشان ۹ آبان‌ماه امسال، با حکم مراجع قضایی از منزل خود در شهرستان رباط کریم دستگیر شد. وی در تاریخ ۱۰ آبان ۹۱ iبه دادسرای فرهنگ و رسانه دادسرای تهران فرستاده شده و بعد از ظهر همان روز، تحویل زندان اوین شده است.

در ادامه این گزارش آمده است: سپس صبح روز ۱۱ آبان‌ماه ۹۱، ستار iبهشتی، iبه پلیس ویژه فناوری اطلاعات (فتا) تحویل داده شد و پس از بازجویی اولیه با صدور قرار قانونی iبه زندان منتقل می‌شود و سپس جهت تکمیل تحقیقات از زندان iبه بازداشتگاه پلیس فناوری اطلاعات منتقل و روز شنبه ۱۳/۸/۹۱ در بازداشتگاه مذکور فوت می‌کند.

این گزارش می‌افزاید: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ۹۱/۸/۲۲ جلسه‌ای با حضور دادستان تهران، فرمانده پلیس تهران و رییس زندان‌های استان تهران، برای بررسی علل فوت ستار iبهشتی برگزار کرده است که جمع‌بندی اولیه کمیسیون بر اساس اظهارات مدعوین iبه شرح زیر اعلام می‌گردد:

۱- اصل موضوع فوت وی در بازداشتگاه نیازمند بررسی دقیق و جدی است. iبه همین سبب کمیسیون تصمیم گرفت یکی از قضات با تجربه حاوی درجه ممتاز قضایی و عضو کمیسیون امنیت ملی را در چارچوب وظیفه نظارتی مامور کند تا حصول نتیجه نهایی موضوع را شخصا پیگیری نماید.

۲- اقدام قوه‌قضائیه iبه عنوان مرجع مسوول پیگیری این اتفاق در بازداشت تعدادی از مامورین متهم iبه بررسی دقیق و کشف حقیقت کمک خواهد نمود. از این قوه می‌خواهیم در صورت احراز تخلف با عناصر متخلف برخورد قانونی شود.

۳- با توجه iبه اینکه پزشکی قانونی اقدام iبه کالبد شکافی و نمونه‌برداری با هدف آزمایش‌های دقیق کرده است کمیسیون منتظر اعلام نتیجه این آزمایش‌ها است که هنوز نتیجه اعلام نشده است.

۴-کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بر ضرورت دقت لازم نیروهای عمل‌کننده برای جلوگیری از حوادث مشابه تاکید می‌کند و بر نظارت قوه‌قضائیه بر این روند پیشنهاد می‌نماید.

تذکر نسبت iبه عملکرد دستگاه قضایی 

احمد بخشایشی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با انتقاد از عملکرد منفعلانه دستگاه قضایی در قبال مرگ ستار iبهشتی، گفت: پیش از بمباران خبری شبکه‌های خارجی، دستگاه قضا باید در این باره اطلاع‌رسانی می‌کرد.

وی در تذکری آیین‌نامه‌ای در صحن علنی دیروز مجلس، اظهار کرد: مساله‌ای iبه وقوع پیوسته که بعضی می‌گویند قتل است و بعضی می‌گویند مرگ است. در خیابان و دانشگاه‌ها همه این سوال را می‌پرسند که چه اتفاقی افتاده است iبه فرض اینکه ثابت شده باشد این موضوع قتل است، مگر در آمریکا وقتی دو پلیس بر سر کسی می‌ریزند و بعد فیلم‌شان را می‌گیرند آیا شخصیت حقوقی پلیس زیر سوال می‌رود؟ آیا نظام آمریکا باید iبها‌ای را بپردازد؟ یا وقتی مدیرکل بی‌بی‌سی شخصیت حقوقی خود را کنار می‌گذارد و می‌گوید: من اشتباه کردم و عذر می‌خواهم، آیا بی‌بی‌سی زیر سوال می‌رود؟ چرا باید نظام در این‌باره iبها بپردازند. اگر دو پلیس اشتباه کردند چرا اصرار می‌کنیم این را iبه پای نظام بگذاریم.

وی یادآور شد: قوه‌قضائیه اعلام کرده این آقایی که مشکوک iبه قتل رسیده iبه‌رغم اینکه iبه‌زعم آنها سابقه بسیار بدی دارد شش جای کبودی دارد، آیا نباید پیش از اینکه شبکه‌های خارج از کشور این موضوع را اعلام کنند و مردم را بمباران تبلیغاتی کنند از ابتدا بیانیه‌ای در این رابطه داده می‌شد و برخورد منفعلانه صورت نمی‌گرفت، ایراد کار این است و تذکر ما iبه قوه‌قضائیه است.

بخشایشی تصریح کرد: احترام iبه زندانیان در هر رژیمی iبه‌رغم اینکه دوستش نداشته باشیم، واجب است. مگر نلسون ماندلا ۲۷ سال در زندان نبود؛ اما کسی iبه او توهین نکرد. نباید زندانی را iبه بازداشتگاه برد و او را افقی برگرداند.

وی با تاکید بر اقتدار مجلس و در راس امور بودن آن گفت که مجلس باید صدای ملت باشد.

محمد حسن ابوترابی‌فرد، نایب رییس مجلس، که ریاست جلسه را بر عهده داشت در پاسخ iبه این تذکر گفت: پیش از اینکه شما این تذکر را بدهید آقای توکلی در صحبت‌هایشان iبه این موضوع پرداخته بودند و در چارچوب بحث موضوع را مطرح کردند. قوه‌قضائیه هم در این باره اطلاعیه‌ای داده است.

وی افزود: کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در این باره گزارشی را آماده کرده است که در صحن قرائت می‌شود. وی اضافه کرد: تذکر در چارچوب آیین‌نامه بلامانع است، اما خارج از آن می‌تواند آثار منفی داشته باشد. بعد از این تذکر، گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره مرگ ستار iبهشتی قرائت شد.

بازجویی از ماموران پرونده «ستار iبهشتی» 

سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی گفت: در پرونده «ستار iبهشتی» اگر قصوری از نیروی انتظامی دیده شود، با مقصران برخورد قاطع خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، وی روز گذشته در حاشیه مراسم صبحگاه یگان‌های انتظامی استان کرمانشاه، درباره آخرین وضعیت پرونده «ستار iبهشتی» اظهار کرد: پرونده این وبلاگ‌نویس در دادسرا است و چون ریاست قوه‌قضائیه دستور رسیدگی ویژه iبه آن را صادر کرده، ما نیز در نیروی انتظامی برای مشخص‌شدن ابعاد این پرونده با قوه‌قضائیه همکاری داریم. وی ادامه داد: ماموران مورد نظر در حال حاضر در اختیار دادسرا برای بازجویی می باشند و اگر iبه نتیجه‌ای برسیم که قصوری بوده، با مقصران آن برخورد قاطع و قانونی را iبه عمل خواهیم آورد. فرمانده انتظامی گفت: اجرای قانون باید بر اساس موازین شرع و قانون باشد و ما هرگز حق افراط و تفریط در این زمینه را نداریم، گرچه هنوز مشخص نشده که در خصوص «ستار iبهشتی» جرمی رخ داده یا نه، اما اگر قصوری صورت گرفته باشد با مقصران برخورد قاطع خواهیم داشت. احمدی‌مقدم یادآور شد: معمولا جرم این‌گونه مجرمان (وبلاگ نویسی) پس از شناسایی، با بیان تذکراتی و در نهایت با اخذ تعهداتی، خاتمه می‌یابد. هنوز مشخص نیست که فوت «ستار iبهشتی» طبیعی بوده یا نه و این موضوع نیز در دست بررسی است.


خبرگزاری انتخاب |
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.