احساس چاقی هم منجر به چاقی می شود.

نتایج یک تحقیق؛

 

نوجوانان به ویژه دختران با وزن طبیعی که مدام احساس چاقی می‌کنند ممکن است در بزرگسالی در معرض خطر ابتلا به چاقی و اضافه وزن قرار گیرند.

به گزارش وب‌دا، به نقل از نشریه ساینس دیلی، تیمی از محققان دانشگاه علم و صنعت نروژ با انجام مطالعات خود روی سلامت ۱۱۹۶ نوجوان با وزن طبیعی در سال ۱۹۹۷ – ۱۹۹۵ و پیگیری نتایج در سال‌های ۲۰۰۸ – ۲۰۰۶ در سن ۲۴ تا ۳۰ سالگی آنها و اندازه‌گیری BMI آنها دریافتند که ۷۸ درصد از کل نوجوانانی که از خود باور یک فرد چاق و دارای چربی اضافه را داشتند، در بزرگسالی با توجه به اندازه‌گیری دور کمر بعنوان معیار چاقی، دچار اضافه وزن شدند.
براساس این گزارش محققان همچنین افزودند: تعداد دختران با وزن طبیعی که احساس چاقی می‌کنند بیشتر از پسران با وزن طبیعی است و در این میان ۵۹ درصد از دختران که این احساس را داشتند، در بزرگسالی دچار اضافه وزن شدند.
نتایج حاصل از این گزارش می‌افزاید: یکی از دلایل این رخداد ممکن است استرس روانی مرتبط با داشتن وزن ایده‌آل و یا غیرمرتبط با آن باشد که باعث به وجود آمدن چاقی دور کمر می‌شود و یا تغییر نادرست رژیم‌های غذایی خودسرانه نوجوانان مانند حذف صبحانه که می‌تواند به مرور باعث چاقی شود.
به گفته محققان رابطه بین تصور اضافه وزن و داشتن اضافه وزن واقعی در بین نوجوانان در حال افزایش است و این موضوع بسیار نگران کننده است و در این زمینه رسانه‌ها و نشریات و مدارس می‌توانند تأثیر مثبتی در تغییر دادن هنجارهای اجتماعی در بین نوجوانان داشته باشند.
گفتنی است حرکت و پویایی جامعه و رسانه‌ها به دور از تمرکز بر روی وزن و به جای آن تأکید برای داشتن عادات غذایی سالم وعده‌های غذایی منظم و متنوع و خوردن مداوم صبحانه می‌تواند موجب تغییر الگوهای رفتاری نوجوانان به ویژه دختران شود.

اخبار

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.