ارائه ۳۹ فونت فارسی استانداردسازی شده توسط شورای عالی اطلاع‌رسانی

گرد آوری توسط گروه فن آوری اطلاعات پایگاه اینترنتی خبری ممتاز نیوز

۳۹ فونت متنی و گرافیکی فارسی پس از اصلاح و استانداردسازی، برای استفاده علاقه‌مندان در وب‌گاه scict.ir ارائه شد.
 
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) از واحد ارتباطات دبیرخانه شورای عالی اطلاع‌رسانی، فونت‌های فارسی اغلب در انطباق با استانداردهای ملی و بین‌المللی و همچنین از نظر قواعد زیباشناختی، کاستی‌های بسیاری دارند. از این رو کارگروه خط و زبان فارسی در محیط رایانه‌ای دبیرخانه شورای عالی اطلاع‌رسانی، اصلاح و استاندارسازی ۳۹ خانواده فونت فارسی را در دستور کار خود قرار داد.
از مهم‌ترین ویژگی‌ فونت‌های اصلاح شده می‌توان به تنظیم درهم‌رفتگی (kerning) حروف و کاهش تقریبا ۱۰ درصدی طول متن در بعضی فونت‌ها اشاره کرد که در کنار افزایش زیبایی متن، کاهش حجم صفحات یک کتاب، کاهش مصرف کاغذ و هزینه را سبب می‌شود.
 
پشتیبانی از نیازهای خاص زبان‌های هم‌خانواده فارسی مانند عربی، پشتو، اردو و کردی نیز از دیگر ویژگی‌ فونت‌های اصلاح شده محسوب می‌شود که با چنین رویکردی شاهد حفظ و افزایش نفوذ فرهنگی در کشورهایی که از این زبان‌ها استفاده می‌کنند، خواهیم بود.
 
تصحیح محل اعراب، امکان درج فونت در فایل‌های PDF، مطابقت با آخرین نسخه استاندارد یونی‌کد، استاندارد ملی ۶۲۱۹، استاندارد‌ Adobe Glyph Naming  نیز در فونت‌های یاد شده انجام شده است.
همچنین مناسب سازی حالت نرمال ۱۰ فونت از این مجموعه مانند لوتوس، بدر و نازنین برای استفاده در وب در اندازه ۵ P.T انجام شده است.
 
گفتنی است در این مجموعه سعی شده است برای بعضی از فونت‌های پرکاربرد مانند لوتوس اگر غیر از حالت نرمال حالت‌های ایتالیک و بولد نیز وجود دارد استاندارسازی صورت گیرد، بنابراین این مجموعه بالغ بر ۵۹ حالت مختلف از ۳۹ فونت فارسی است. 

ایستنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

تا این لحظه ۱نظر ثبت شده
  1. سعید:

    بهترین خبری که شنیدم که در این دو هفته اخیر!
    این فونت‌ها کاراکتر ت گرد را نیز دارند. اعرابشان بسیار کامل و عالی در سرجایشان قرار می‌گیرد. کرنینگ عالی دارد و نهایتاً فونت ایده‌آل برای کتاب‌ها و مقالات و… هستند. امیدوارم به زودی فراگیر شود.
    بالاخره فونتهای گروه B که متاسفانه در ایران همه‌گیر شده بود حتی به عنوان فونت اصلی پایان‌نامه‌ها و کتاب‌ها استفاده می‌شد، و بسیاربسیار ناقص و کج‌اعراب بودند، منسوخ شدند.

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.