افزایش میزان متانول در بنزین در کاهش آلودگی هوا موثر است

۳۰م دیماه ،

افزایش میزان متانول در بنزین در کاهش آلودگی هوا موثر است

افزایش میزان متانول در بنزین در کاهش آلودگی هوا موثر است

پدر علم سم‌شناسی ایران تأکید کرد: اگر به ترکیبات بنزین‌ حتی ۹۹درصد متانول هم اضافه شود، ایده‌آل است، چراکه بنزینی که میزان متانول آن بسیار است، به هیچ‌و‌جه آلودگی هوا ایجاد نمی‌کند.

به گزارش راسخون به نقل از وب دا، پرفسور مهدی بلالی‌مود، در پاسخ به این که «آیا متانول افزوده شده به بنزین خودروها ممکن است منجر به عارضه ای در شهروندان شود»، تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته که می‌خواهند آلودگی هوا نداشته باشند، در ترکیبات بنزین فقط از متانول استفاده می‌کنند، چون سوختش کامل است و هیچ ماده سمی ایجاد نمی‌کند.

فوق‌تخصص سم‌شناسی افزود: پیش از این تترا اتیلن که در ترکیب بنزین‌ استفاده می‌شد، سبب تولید سرب که ماده‌ای سمی و آلوده کننده هوا است، می‌شد، اما خوشبختانه در کشور ما هم از حدود ۳سال پیش متانول جایگزین تترااتیل در ترکیبات بنزین شد که به این ترتیب میزان سرب تولید شده که از اگزوز خودروها خارج می‌شود، به حداقل رسید.

عضو جامعه سم‌شناسان پزشکی آسیا و اقیانوسیه همچنین به بعضی آزمایش‌های انجام شده بر روی بنزین تولیدی کشور اشاره کرد و گفت: با این که گفته می‌شود، بنزین‌های تازه دیگر سرب وارد هوا نمی‌کنند، اما نتایج بدست آمده حاکی از آنست که هنوز مقادیری سرب جزو آلاینده‌های بنزین هست.

وی با رد هرگونه نگرانی دربارهٔ احتمال بروز عوارض خطرناک بدلیل وجود ۳۵ درصد متانول در بنزین،اذعان کرد: متانول یا همان الکل صنعتی بدلیل این که محلول بسیار سمی و کشنده است، هیچ‌گونه مورد استفاده خوراکی و طبی ندارد و فقط باید در صنعت استفاده شود.

پرفسور بلالی‌مود اخطار داد: حتی میزان بسیار کم الکل صنعتی در حد یک قاشق غذاخوری برای یک کودک و یا ۱۰۰میلی لیتر برای بزرگسال، خون را به شدت اسیدی کرده و منجر به مسمومیت شدید شده و گاه ممکن است فرد را به اغما برده و حتی سبب مرگش شود.

وی گفت: البته اگر حتی فرد در اغما فرورفته را بموقع به بیمارستان برسانند، امکان درمان با همودیالیز و پادزهری به نام اتانول وجود دارد اما عوارض بینایی که برای بیمار ایجاد می‌شود، ممکن است هیچ‌گاه رفع نشود و عصب بینایی فرد برای همیشه تخریب می‌شود.

این استاد گروه سم‌شناسی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد افزود: متأسفانه طی ۱۰ سال قبل، وجود متانول در مشروبات‌الکلی بویژه دست‌ساز و خانگی، گاه اپیدمی‌های شدید مسمومیت را در بعضی شهرهای کشور رقم زده که در جریان آن، بیش از ۳۰۰مورد مرگ و میر گزارش شده است.

وی تأکید کرد: بر این اساس بابت وجود متانول در بنزین به هیچ‌وجه نگرانی وجود ندارد و تازه هوای سالمتری در شهر خواهیم داشت اما وجود این الکل در مشروبات الکلی عوارضی جبران‌ناپذیر برای سیستم بینایی و مغز و اعصاب به همراه دارد.

/۱۱۱/


اخبار راسخون / محیط زیست
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.