تاکنون شفق قطبی را این‌چنین دیده‌اید؟

۱۴م آذر ،

شاید تصاویری که دوستداران ستاره‌شناسی از شفق می‌گیرند زیبا و باشکوه باشد، اما دانشمندان برای مطالعه شفق به تصاویر واضح‌تری نیاز دارند. به کمک یک طیف‌نگار تازه، آنها می‎توانند تصاویر شفق قطبی را در نورهای مختلف ثبت کنند.

ممتازنیوز: شفق‌های قطبی در عکس‌ها تقریبا شبیه ابرهای وهم‌آلودی به نظر می‌رسند که از کرک‌های زمردین ساخته شده‌اند. چنین تصویری مجلل و باشکوه است، اما دانشمندان برای مطالعه شفق به تصاویر واضح‌تری نیاز دارند. شفق قطبی وقتی ایجاد می‌شود که ذرات باردار خورشیدی وارد میدان مغناطیسی زمین می‌شوند و می‌توانند اطلاعات فراوانی را در خصوص نحوه اندرکنش زمین و خورشید برای دانشمندان آشکار کنند. با توجه به اینکه اغلب دوربین‌ها هنگام عکس گرفتن تمام نور موجود در محیط را می‌بلعند؛ دانشمندان مجبور می باشند آنها را فیلتر کنند تا بتوانند باندهای خاصی از طیف نور را مطالعه کنند.

به گزارش پاپ‌ساینس، دوربین فوق طیفی NORUSCA II می‌تواند طی چند میکروثانیه بین ۴۱ باند مختلف طیف نور سوئیچ کند، و محققان می‌توانند باندهای خاص مورد نظر خود را در یک تصویر واحد با هم ترکیب کنند. در تصویری که در زیر می‌بینید، تنها سه باند نوری وجود دارد: قرمز، آبی و سبز. این موضوع سبب می‌شود تا علاوه بر اینکه تماشای عکس بسیار دلپذیر باشد، دانشمندان راحت‌تر بتوانند تحقیقات خود را انجام دهند.

خبرانلاین


.
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.