زندگی و رمز و رازهای موفقیت موسس ناسیونال و پاناسونیک

به گزارش خبرآنلاین، چاپ سوم کتاب خواندنی «اخلاق مدیریت روشن بین» با نام قبلی «نه برای لقمه ای نان» فلسفه موفقیت مالی و پیروزی شخصی نوشته کونوسوکه ماتسوشیتا، با ترجمه محمود متحد از سوی انتشارات آگاه روانه بازار نشر شد. در پشت جلد کتاب عنوان شده که این کتاب حاصل رویکردی یگانه و عمیقا فکرشده به موفقیت مالی و پیروزی شخصی یکی از ماهرترین مدیران کسب و کار در قرن گذشته است. رهبر پیشگام صنعت ژاپن و دنیا که اصول موفقیت وی بی زمان است و آموزه هایش منبع گرانبهایی برای مدیران امروز و رهبران فرداست.

برخی جملات کلیدی او که موسس برند ناسیونال بود و بسیاری از محصولات شرکتش با نام پاناسونیک در میان مردم شناخته می شود، بدین شرح است:

– در مدیریت هرگز تنها یک پاسخ وجود ندارد. در برابر یک صد نفر بازرگان، یک صد راه برای پرداختن به بازرگانی وجود دارد.

– احساس مسئولیت نسبت به جامعه ، هسته داد و ستد سالم را پدید می آورد.

– یک مرد داد و ستد باید با هر گونه وضع و حالی که در اثر دگرگونی های سریع پدید می آید رویارویی کند.

– با خود می اندیشیدم این که من صاحب شرکت هستم به این معنی نیست که همه آن به من تعلق دارد، هر یک از کارمندان باید خود را به عنوان یک مدیر شرکت بداند.

– ما لوازم برقی می سازیم، اما مردم مهمترین فراورده های ما هستند. شرکت ما بیش از آنکه لوازم برقی بسازد، آدم می سازد.

– مهم است به یاد بسپاریم که یک بازرگان شایسته باید یک شهروند ارجمند باشد. وفاداری به گروه هنگامی فضیلت به شمار می آید که با اندیشه مدنی و دلبستگی برای همنوعان سازگار باشد.

— مدیرانی که کارکنانشان را بجای دارایی به عنوان بدهی در نظر می گیرند در کارشان شکست می خورند.

– یک مدیر باید دست کم شصت درصد وقت خود را به پرورش توانایی های کارمندانش اختصاص دهد.

– هدف اصلی و راستین آگهی بازرگانی نه فشار آوردن برای بالا بردن میزان فروش که رساندن خبرهای خوش به آگاهی مردم است.

– بدترین کار بی اعتنایی به شکایت است.

– هر زمان که در تنگنا قرار گرفتیم، بجای تلف کردن وقت در سخن گفتن، باید بی درنگ به یافتن راه حل بپردازیم.

بنابراین گزارش، ماتسوشیتا علت موفقیت خود را چنین توصیف می‌کند: «کلید کامیابی در پدید آوردن محصول، داشتن درجه دکترا، یا داشتن بودجه کلان در واحد پژوهش و گسترش نبود. بلکه در تلاش، زحمت کشیدن و عرق ریختن کارکنان شرکت بود». وی رویکردی جدید و متفاوت از زمان خود به کارکنان خود داشت. از نظر وی، سرمایه‌های یک سازمان، کارکنان آن هستند. توجه به «خرد گروهی»، «نظام بخشی»، «تعیین مأموریت سازمان»، از شیوه‌های مدیریتی وی به شمار می‌آیند؛ شیوه‌هایی که پس از گذشت چندین دهه از پیاده‌سازی آنها توسط ماتسوشیتا، در سازمانهای کنونی مطرح می‌گردند. با توجه به نحوه زندگی و عملکرد ماتسوشیتا، وی علاوه بر خصوصیاتی همچون خلاقیت، خطر پذیری، تلاش، فروتنی که ویژگی مشترک کارآفرینان دیگر نیز می‌باشد، دارای ویژگی فوق‌العاده‌ای بود که می‌توان آن را رمز موفقیت وی نامید و آن هم «ظرفیت بالا برای برانگیختن دیگران است».

این اثر خواندنی در دو بخش کلی با سرفصل هایی چون «منابع انسانی»، «خرد جمعی»، «مدیریت خلاق»، «روحیه خدمت‌گزاری»، «مسئولیت اجتماعی»، «چالش و رشد»، «مدیر ایده‌آل» و بخش‌هایی همچون «شکستی در کار نیست»، «دردسرهای شهرت»، «محتاط بودن بهتر از ورشکستگی»، «رشد در مبارزه برای هدف است»، «به سوی غنای معنوی»، «سکان‌دار جدید» و «رهبران فردا» است.

این کتاب که شرح جزییات زندگی ماتسوشیتا است و ترقی و پیشرفت او را از ابتدا تا شهرت روایت کرده،  ۱۶۰ صفحه و ۵هزار تومان است.

ساکنان پایتخت برای تهیه این کتاب کافی است با شماره ۲۰- ۸۸۵۵۷۰۱۶ سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ «سام» تماس بگیرند و کتاب را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. هموطنان سایر شهر‌ها نیز با پرداخت هزینه پستی ارسال، می‌توانند تلفنی سفارش خرید بدهند.

۶۰۶۰

دانلود   دانلود


خبرآنلاین

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.