سالانه ۱۵۰ هزار مادر در حین زایمان یا دوران بارداری فوت می کنند

رییس سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه سالانه ۱۵۰ هزار مادر در حین زایمان یا دوران بارداری فوت می کنند گفت: امروز در ایران هیچ بیمارستان نیازمند به خون و فرآورده‌های خونی فاقد بانک خون نیست و خون مورد نیاز بیماران در همه بیمارستانها تامین می شود و از این حیث نسبت به کشورهای دیگر منطقه جلو تر هستیم.

مادر

به گزارش گروه سلامت ممتازنیوز به نقل از خبرگزاری دانا(داناخبر)، پور فتح الله رییس سازمان انتقال خون ایران به مناسبت روز مادر گفت: مادران از آسیب پذیرترین اقشارجامعه هستند و سالانه ۱۵۰ هزار مادر به علت خون ریزی در حین زایمان یا دوران حاملگی در سراسر جهان جان خود را از دست می دهند که در صورت انتقال خون به موقع می توانند به زندگی ادامه دهند.

وی افزود: امروز در ایران هیچ بیمارستان نیازمند به خون و فرآورده‌های خونی فاقد بانک خون نیست و خون مورد نیاز بیماران در همه بیمارستانها تامین می شود و از این حیث نسبت به کشورهای دیگر منطقه جلو تر هستیم.

پور فتح اله با اشاره به آسیب پذیری بیشتر مادران دارای خون نادر در حین زایمان گفت: ایران از معدود کشورهایی است که در مورد خو نهای نادر سرمایه گذاری کرده است و بانک خون های نادر و اهدا کنندگان خو نهای نادر مدیریت می شوند و مادرانی که در این گروه قرار می گیرند با تامین به موقع خون می توانند از مرگ به واسطه عدم دسترسی به خون نجات یابند.

وی افزود: آمار ۱۵۰هزار فوت مادران در حین زایمان و دوران بارداری در صورت دسترسی به خون و فرآورده های آن ۱۵۰ هزار کودک یتیم شده را نیز در خود دارد که این کودکان بی سرپرست و محروم از مادر در معرض آسیب های بزرگ اجتماعی قرار می گیرند.

وی افزود: یکی از ثمرات ۴۰ سال تلاش سازمان انتقال خون این است که ما امروز در زمینه فوت مادران به خاطر نبود خون در ایران کمترین مشکل را داریم و کمتر کسی به این دلیل جانش را از دست می دهد.

آمار اهدای خون زنان در کشور ناامید کننده است

وی با اشاره به نقش زنان در تامین خون سالم و کافی در کشور گفت: زنان پیشگامان فعالیت های اجتماعی هستند و چه خوب است که در اهدای خون هم پیشگام باشند اما آماراهدای خون بانوان در کشور نا امید کننده است.

وی گفت: در گذشته زیر ساخت های سازمان برای آماده سازی بانوان برای اهدای خون مناسب نبوده است و شاخص اهدای خون از ۱۰ درصد به ۴ درصد ظرف ۸ سال گذشته رسیده است.

وی زنان را پیام آوران سلامتی در جامعه خواند و افزود: مادران می توانند الگوی عالی اهدای خون در خانواده باشند و این فرهنگ را به فرزندان خود منتقل کنند.

مدیر عامل سازمان انتقال خون همچنین گفت: برنامه جامعی در سازمان تدوین شده است که علل و موانع اهدای خون بانوان و زمینه های آن مورد بررسی قرار گیرد و به طور کامل رفع شود.

وی ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک زنان بخش مهمی از اهدای خون و ترویج آن را برعهده بگیرند.


خبرگزاری دانا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.