سریع‌ترین کامپیوتر جهان مشابه مغز انسان عمل خواهد کرد

گرد آوری توسط گروه فن آوری اطلاعات پایگاه اینترنتی خبری ممتاز نیوز

گروه بزرگی از دانشمندان و محققین مشغول فعالیت روی توسعه سریع‌ترین کامپیوتر شناخته‌ شده بشر می باشند که قرار است به میزان بسیاری شبیه به مغز انسان فعالیت کند. پروژه مغز انسان، که روز دوشنبه در کنفرانس سوئیس آغاز شد، قدرت مغز ۱۳۵ موسسه علمی و نهاد دولتی را برای ساخت مغز کامپیوتر با هم ترکیب می‌کند. این پروژه ارزشی معادل ۱.۶ میلیارد دلار خواهد داشت.
 
 
وبلاگینا به نقل از مشبل نوشت مغز بشر پیچیده‌ترین ماشین موجود است. بنابراین طبیعی به نظر می‌رسد که فناوری قصد داشته باشد این قدرت را تکرار کند. این کامپیوتر در حال توسعه قرار است حتی از سریع‌ترین کامپیوترهایی که در حال حاضر استفاده می‌کنیم ۱۰۰۰ بار سریع‌تر باشد.
 
هدف فاز اول پروژه که انتظار می‌رود یک دهه به طول بیانجامد، درک بهتر عملکردهای مغز انسان است. سپس پژوهشگران امیدوارند دریابند که ما انسان‌ها چگونه یاد می‌گیریم، فکر می‌کنیم، می‌بینیم و می‌شنویم.
 
اخیرا، سخت‌افزار داخل یک کامپیوتر به سرعت پردازش یک کادریلیون (۱۰ به توان ۱۵) در ثانیه رسید. اما انتظارات هانری مارک‌رام، مدیر پرژه مغز انسان، چیزی بیش از این رقم است.
 
وی به فاکس نیوز گفت: "سازندگان مشهور ابرکامپیوترها مثل IBM، اینتل و  Bullمتعهد شده‌اند اولین ماشین‌های exascale را تقریبا تا سال ۲۰۲۰ بسازند. بنابراین ما مطمئنیم که ماشین‌های مورد نیازمان را خواهیم داشت."
 
این کامپیوترها که به گونه‌ای باور نکردنی سریع می باشند به شکل‌های تازهی از حافظه نیازمندند و دانشمندان را وادار به توسعه فنون ذخیره‌سازی تازه می‌سازند.
 
هدف فراگیر این پروژه، بنابر آنچه روی وب‌سایتش ذکر شده است این است: "کنار هم قرار دادن بخش‌های دانشِ سریعا در حال رشدمان دربارهٔ مغز انسان."شبیه‌سازی مغز انسان دربارهٔ کارکرد داخلی مغز و اینکه افکار و احساسات ما از کجا سرچشمه می‌گیرند دیدگاه‌هایی ارائه می‌کند.
 
این مفاهیم ما را به چیزی فراتر از فناوری می‌رسانند. چنین شبیه‌سازی‌ای می‌تواند با ارائه مدلی ملموس از عملکردهای مغز یاری‌مان کند تا بیاموزیم چگونه مغز انسان را درمان کنیم.
 
پروژه هنوز در مراحل اولیه برنامه‌ریزی است. مغز تقریبا به پیچیدگی یک دنیا است و حاوی تعداد نورونی قابل مقایسه با تعداد ستارگان کهکشان راه شیری است. این موضوع روی قدرت مغز چه تاثیری دارد؟
 
برای داشتن اطلاعات بیشتر دربارهٔ این پروژه به وب‌سایت HumanBrainProject.eu مراجعه کنید.

ایستنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.