قیمت واقعی دلار چقدر است

۳۱فروردین۱۳،

بینا- با توجه به شرایط کنونی کشور از جمله افزایش تحریم، کاهش منابع ارزی، وضعیت نقدینگی نا بسامان؛ وجود جذابیت بسیار در بازارهای موازی غیرمولد همچون طلا و همچنین دخالت و سوداگری شرکت ها، صندوق های سرمایه گذاری و بعضی بانک ها، اصلا امکان تک نرخی شدن ارز وجود ندارد…
قیمت واقعی دلار چقدر است
عضو هیات علمی دانشگاه علامه دربارهٔ تک نرخی شدن نرخ ارز گفت: تک نرخی شدن ارز در حا حاضراصلا امکان پذیر نیست.
عباس شاکری در گفت وگو با اقتصادپرس با بیان اینکه حجم بیشتر ارز کشور در اختیار دولت است، گفت: با توجه به شرایط کنونی کشور از جمله افزایش تحریم ، کاهش منابع ارزی ، وضعیت نقدینگی نا بسامان؛ وجود جذابیت بسیار در بازارهای موازی غیرمولد همچون طلا و همچنین دخالت و سوداگری شرکت ها، صندوق های سرمایه گذاری و بعضی بانک ها، اصلا امکان تک نرخی شدن ارزوجود ندارد و در نهایت بازار دومی تشکیل خواهد شد.
وی در ادامه افزود: در کشور ما چیزی به نام بازار ارز وجود ندارد. چراکه در بازار عوامل عرضه و تقاضا قیمت را مشخص می کنند در صورتی در کشور ما دولت به سبب اینکه غالب ارز کشور را در اختیار دارد اجازه تحقق قیمت واقعی ارز را نمی دهد.
استاد دانشگاه علامه معتقد است قیمت ۲۴۵۰ تومان قیمت بسیار بی ربط با شرایط کنونی اقتصاد ایران است و اصلا متناسب با شرایط کنونی نیست. وی تصریح کرد: قیمت واقعی دلار بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان است.
عباس شاکری دو عامل بی ثباتی در نرخ ارز و قیمت اسمی بالای ارز را برای اقتصاد کشور مضر دانست و گفت: در صورت عدم ثبات بازار و بالابودن قیمت اسمی ارز، حداقل با اقدام درست و ثبات در تصمیمات می توان بازار را با حفظ قیمت بالا به ثبات رساند. شرایط ثبات در بازار ارز با فرض بالابودن قیمت اسمی شرایط ایده آل نیست ولی بهتر از شرایط بی ثباتی و بالابودن قیمت است.
عباس شاکری در خصوص این ادعا که بعضی معتقدند دولت برای جبران کسری بودجه خود به دنبال تک نرخی کردن ارز و اجرای سیستم ارز شناور مدیریت شده است، گفت: با شوک درمانی نمی توان کسری بودجه را تراز کرد و در صورت چنین اقدامی کسری بودجه بدتر خواهد شد.
همچنین شاکری تاکید کرد: با افزایش قیمت ارز و شوک درمانی نیز نمی توان صادرات را با فرض مزیت نسبی تولید داخل افزایش داد.
وی گفت: برای اتخاذ سیاست درست ارزی بایستی در زمانی که با کمبود ارز مواجهیم با سوداگری به شدت مقابله کرد. همچنین با تقویت تولید ملی بایستی جذابیت را از بازارهای غیرمولد زودبازده کاهش داد. تنوع صادراتی را ایجاد کرد.

RSS
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.