لغو تحریم ها، گامی مثبت برای ادامه گفتگوها با ۱+۵ است

سخنگوی وزارت امور خارجه:

مهمانپرست گفت: اگر کشورهای غربی و اروپایی برای لغو این تحریم های غیرقانونی تصمیم بگیرند، نشان دهنده این است که در مسیر درستی گام برمی دارند.

به گزارش سرویس سیاسی برنا،‌ رامین مهمانپرست در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره احتمال لغو برخی از تحریم های کشورمان پیش از نشست ۱+۵ در بغداد افزود: اگر کشورهای غربی و اروپایی برای لغو این تحریم های غیرقانونی تصمیم بگیرند نشان دهنده این است که در مسیر درستی گام برمی دارند .

وی اضافه کرد: چنین تصمیمی نشان دهنده این است که می خواهند درصدد رفع اقدامات غیرقانونی و غیرمنطقی برایند که علیه ملت مان انجام داده اند.

مهمانپرست تاکید کرد : همکاری ها باید به سمتی برود که حقوق ملت ما به طور کامل تامین شود و برای رفع فعالیت هایی که علیه ملت ما انجام شده است اقدام لازم انجام شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه با اشاره به رای مردم فرانسه به رقیب سارکوزی در مرحله اول انتخابات افزود : این نشانه اعتراض مردم این کشور به سیاست‌های دولت فعلی است .

رامین مهمانپرست تصریح کرد : آنچه مشخص است نتایج دور اول انتخابات فرانسه نشان می دهد که سیاست‌های فعلی این کشور با اقبال مردم روبرو نشده است.
وی با بیان اینکه مردم هر کشور بهترین قضاوت را در مورد سیاست‌های دولت خود دارند افزود: بر این اساس چنانچه سیاست‌های دولت مخالف خواست مردم باشد مردم به او رای نمی دهند و در فرانسه نیز نتایج به همین علت شکل گرفته است.
مهمانپرست با اشاره به اینکه نتایج دور اول انتخابات فرانسه نشان می‌دهد که سیاست‌های دولت سارکوزی غلط بوده است افزود: حداقل در بخش خاورمیانه از جمله ایران، دولت فرانسه تصمیمات و سیاست‌های غلطی داشت که نتیجه آن ضربه زدن به مردم فرانسه بود.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات سولانا در مورد وجود کانال مستقیم ارتباطی بین ایران و امریکا گفت: من از این کانال اطلاعی ندارم و بهتر است در این باره از خود آقای سولانا سوال شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص بهره برداری از دریایی خزر نیز گفت : بهره برداری از دریای خزر در زمینه های مختلف را در چارچوب رژیم حقوقی حاکم بر این دریا و اسناد ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ پیگیری می کنیم و در دستور کار داریم.

رامین مهمانپرست افزود: این بهره برداری شامل موضوعات مربوط به نفت و گاز و انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران است که در قالب طرحی در دستور کار قرار دارد .
وی گفت : البته ما مسائل زیست محیطی را کاملا رعایت می کنیم و مسائل فنی مربوط به این موضوع در دستور کار کارشناسان ما قرار دارد .

مهمانپرست ، بروز مشکل با همسایگان و ارسال نامه اعتراضی آنان را رد کرد و در این حال افزود: اگر هم نظراتی مطرح باشد آن را پاسخ خواهیم داد و در چارچوب رژیم حقوقی حاکم بر دریای خزر بهره برداری کشورمان را در چارچوب منافع ملی پیگیری می کنیم.

* آمادگی داریم در اجرای طرحهای مختلف عراق، همکاری و مشارکت کنیم

رامین مهمانپرست در پاسخ به پرسشی درباره سفر نوری مالکی به ایران افزود: سفر نوری مالکی به کشور ما خوب ، مؤثر و مهم ارزیابی می شود و گفتگوهای سازنده ای در باره مسائل دو جانبه و تحولات منطقه و موضوعات بین المللی در دستور مذاکرات قرار داشت.

وی با بیان اینکه زمینه های مشترک همکاری و مشترکات فراوان اقتصادی و فرهنگی با کشور برادر و همسایه مان، عراق داریم گفت: حجم روابط تجاری میان دو کشور در سال ۹۰ به رقم حدود ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسید و پیش بینی می کنیم این رقم امسال به ۱۲ تا ۱۵ میلیارد دلار افزایش یابد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره موضوع گرد و غبار موجود در برخی از استانهای کشور گفت: این موضوع یکی از موارد مهمی بود که در مذاکرات دو طرف ایران و عراق بحث شد و کشورهای مختلفی درگیر این مسئله هستند که احتیاج به همکاری دارد.

وی افزود: در این زمینه تصمیمات جدی گرفته شد و در بخشهایی از خاک عراق برای از بین بردن گرد و غبار اقدامات عملیاتی آغاز شده است.

مهمانپرست گفت: امیدواریم با همکاری کشورهای مختلف درگیر در این زمینه و با اجرای طرحهایی شاهد از بین رفتن پدیده گرد و غبار باشیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود افزود: جایگاه کشور عراق به سمت اقتدار واقعی پیش می رود و هر قدر کشور و ملت عراق از اقتدار بالاتری برخوردار باشند در سایه این همکاریها در منطقه می توانیم شاهد ثبات و امنیت بیشتری باشیم.
وی درباره سفر وزیر امور خارجه کشورمان به تونس نیز گفت: تونس جزء نخستین کشورهایی بود که با موج بیداری اسلامی شاهد کنار زدن حاکم دیکتاتور خود بود و مردم با انتخابات و تشکیل مجلس ، مشارکت خود را در اداره کشور آغاز کردند و دولت مردمی تشکیل شده است.

مهمانپرست افزود: این سفر به همکاریهای بیشتر و توسعه روابط دو جانبه در زمینه های مختلف خواهد انجامید و امضای سندهای همکاری در زمینه های مختلف و رایزنی و مشورت در باره موضوعات مختلف منطقه ای در دستور کار وزیر امور خارجه کشورمان است.

وی گفت: روابط کشورمان را با همه کشورهای منطقه از جمله تونس ، خوب و با افق درخشان پیش بینی می کنیم.

مهمان پرست درادامه کنفرانس خبری افزود : در صدور نفت ما هیچ اختلالی وجود ندارد و برنامه های نفتی کشورمان طبق برنامه پیگیری می شود.

رامین مهمانپرست در نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگاری افزود: کشورمان یکی از منابع اصلی تامین کننده انرژی مورد نیاز دنیاست و هر تصمیمی که بخواهد برای محدود کردن صادرات نفتی ما اعمال شود در درجه نخست ، کشورهای تصمیم گیرنده را متضرر می کند و به زیان مردم و منافع ملی آن کشورها خواهد بود.

وی گفت : اقدام علیه همکاری های نفتی کشورمان با دیگر کشورها نیز عملا بی نتیجه خواهد بود زیرا کشورها برای برنامه ریزی و توسعه بلند مدت و پایدار به تامین انرژی موردنیاز خود در بلند مدت نیاز دارند.

مهمانپرست افزود: این کشورها برای توسعه پایدار خود حتما منابعی را مورد توجه قرار می دهند که امکان صادرات بلند مدت داشته باشند و شمار کشورهای دارای این منابع زیاد نیست.

وی اضافه کرد: حتما با بررسی ها متوجه خواهند شد که این کشورها محدودند و کشورمان دارای بزرگترین منابع تامین کننده انرژی دنیا در بلندمدت و پایدار است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اقدام سوئیس در مخالفت با تحریم بانک مرکزی کشورمان افزود: از این تصمیم استقبال و آن را در روابط دوجانبه خود موثر تلقی می کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد دیگر کشورها در اروپا و غرب نیز تصمیمات اشتباه خود را کنار بگذارند و به رویکردی درست بازگردند که برای منافع ملی آنان نیز موثر خواهد بود.

در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه، خبرنگار روزنامه ملت درباره اتفاقاتی که اخیراً در برزیل افتاده پرسید و گفت: اخیراً در برزیل اتهاماتی به دیپلمات ما وارد شده و سفارت ایران در آن کشور اعلام کرده سوءتفاهم فرهنگی بوده است. نظر شما در این باره چیست؟

مهمانپرست در پاسخ گفت:درخصوص آنچه درباره کارشناس سفارت ما در برزیل مطرح شد باید توضیحی به ملت عزیز بدهیم ؛ اولاً دستگاه سیاست خارجی درباره مسائل انضباطی کارکنان خود بسیار جدی و حساس است و هر موضوعی که در این باره اتفاق بیفتد پیگیری جدی خواهد کرد.

وی اضافه کرد: اصل حضور این فرد در استخری مختلط به هیچ وجه مورد قبول ما نیست و تخلف انضباطی محسوب می شود از همین رو بلافاصله این فرد به کشور فراخوانده شد و پرونده اش در دست بررسی و رسیدگی است که براساس قوانین انضباطی وزارت خارجه رسیدگی خواهد شد.

مهمانپرست گفت: نکته دیگر نوع فضا سازی رسانه های غربی و برخی رسانه های عربی است که سوابق این گونه رسانه ها نشان می دهد آنها اهداف سیاسی خاصی را پیگیری می کنند تا فضای روابط کشور ما را با دیگر کشورها تخریب کنند .

وی افزود: آنها از دامن زدن به موضوعات مختلف ابایی ندارند بنابراین هوشیاری جدی لازم است تا با این فضاسازی مقابله شود ضمن اینکه این مسئله به هیچ وجه توجیه کننده تخلف انضباطی کارکنان ما و یا هر کدام از مأموران دستگاه های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور نیست .

وی تصریح کرد: با هر تخلفی برخورد مناسب با آن تخلف خواهد شد.

سؤال بعدی من این خبرنگار در مورد افغانستان بود که پرسید:افغانستان و آمریکا بعد از مدت ها به توافقنامه استراتژیک رسیده اند نظر شما در این باره چیست؟

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: همان طور که قبلاً هم مسئولان کشورمان اعلام کرده اند هر وضعی که در داخل افغانستان به ناامنی ها دامن بزند و به بی ثباتی و دخالت نیروهای خارجی منجر شود چون به امنیت و ثبات کل منطقه مربوط می شود برای ما کاملاً حساس است و ریز و جدی آن را پیگیری خواهیم کرد.

وی افزود: فکر می کنیم ریشه همه نا امنی ها و مشکلات منطقه حضور نیروهای خارجی است و بهترین راه حل رفع این بی ثباتی ها و نا امنی ها آماده کردن مسیری است که منجر به خروج نیروهای خارجی از منطقه شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هر تصمیم مقامات کشورهای غربی از جمله اروپایی و امریکایی می تواند بر روی مذاکرات آینده ایران با گروه ۱+۵ تأثیر داشته باشد.

مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه درباره سفر رئیس جمهور ایران به برزیل افزود: آقای رئیس جمهور در آینده به برزیل سفر می کند و تاریخ دقیق آن به محض مشخص شدن اعلام می شود.

وی اضافه کرد: شاهد برخی فعالیتهای رسانه ای هدفدار برای خراب کردن فضای همکاری کشورمان و برزیل هستیم که برخی رسانه های کشورهای عربی و غربی سعی می کنند به آن دامن بزنند و هدف نهایی اینها تخریب نهایی روابط این دو کشور است.

مهمانپرست در پاسخ به پرسش دیگر این خبرنگار مبنی بر اینکه آیا تحریمهایی که دیروز دولت آمریکا علیه ایران اعلام کرد تأثیری در اعتمادسازی برای مذاکرات آینده ایران با گروه ۱+۵ دارد گفت: تحریمها تأثیری بر اراده ملت ما نخواهد داشت و عزم و اراده ملت ما را در پیمودن راه استقلال جدی تر خواهد کرد و سرعت پیشرفت ما را افزایش خواهد داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: تحریم را گام منفی و اشتباه تلقی می کنیم و هر نوع برداشتن تحریمهای غیرقانونی و غیرمنطقی را رویکرد صحیح برای جبران اشتباهات گذشته می دانیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در باره تحولات خاورمیانه و نقش اخوان المسلمین را در آینده منطقه را مهم ارزیابی کرد .

رامین مهمانپرست در ادامه نشست خبری خود با اشاره به تحولات منطقه و استقبال جمهوری اسلامی ایران از بیداری اسلامی گفت: حرکت های شکل گرفته موجب افزایش مشارکت مردم و در نتیجه استقلال این کشورها می شود.

وی افزود: وجود کشورهای مستقل موجب افزایش نقش آنها در تحولات منطقه می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه برای رفع مشکلات موجود در منطقه و اصلاح وضع حاکم نیاز به کشورهای مستقل داریم گفت: جریان اخوان المسلمین برغم وجود چند شاخه یکی از تأثیرگذارترین جریانهای سیاسی در منطقه است.

مهمانپرست با بیان اینکه همه باید مراقب نفوذ سلفی ها و حرکتهای افراطی باشند گفت: ممکن است اقدامات این گروهها موجب انحراف حرکتهای مردمی شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران هم اکنون با اخوان المسلمین ارتباط دارد و در صورت وجود فضای مناسب در آینده نیز همکاری و مشارکت بیشتری با آنها خواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به موارد متعدد نقض حقوق بشر در کانادا از اقدام یک دادگاه کانادایی در توجه به جامعه بنیان این کشور استقبال کرد و گفت: جامعه بنیان کانادا اخیراً در نامه ای به سفارتخانه های خارجی در کانادا از جمله سفارت کشورمان توجه جامعه جهانی را به نقض حقوق بشر در این کشور جلب کرد.

مهمانپرست با اشاره به سرکوب تجمع گروههای دانشگاهی به دست پلیس کانادا به علت خواسته های صنفی گفت: امیدواریم دولت کانادا خود را متعهد به رعایت حقوق بشر از جمله جامعه بومیان این کشور بداند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اجلاس اخیر در استانبول درپاسخ به خبرنگاری گفت: در اجلاس اخیر استانبول بحث محتوایی نشد بلکه چارچوب همکاریها و گفتگوهای بعدی مشخص شد.

مهمانپرست در نشست خبری با بیان اینکه توافقات این اجلاس مبنای مذاکرات بعدی را مشخص می کند افزود: همان طور که دکترجلیلی اعلام کرد و خانم اشتون هم بر آن تاکید داشت مبنای مذاکرات ، ان پی تی و حقوق کشورها براساس آن خواهد بود .

وی گفت:درباره اینکه موضوع و دستور کار اجلاس بغداد چه محورهایی است باید صبر کرد تا مسئولان مذاکره کننده اعلام کنند.

در ادامه ، خبرنگار خبرگزاری افه اسپانیا پرسید آیا مذاکراتی درباره نظارت احتمالی آژانس بین المللی انرژی اتمی بر سایت پرچین وجود دارد یا خیر؟

مهمانپرست در پاسخ گفت: بحث های مربوط به همکاری کشور ما و آژانس بین المللی انرژی اتمی در چارچوب نشست های دو طرفه مذاکره می شود .

وی ادامه داد: قبلاً هم در این باره مذاکراتی صورت گرفت و همان طور که نمایندگان کشور ما اعلام کرده بودند در چارچوب همکاری های کامل می توان به توافقاتی دست یافت که جزو تعهدات ما باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اگر چنین موضوعی جزو تعهدات ما یا توافقات مذاکرات قرار گیرد بررسی می شود اما تا آنجا که از ان پی تی برداشت می شود درخواست هایی که شامل اینگونه موارد می شود خارج از تعهد کشورهاست مگر اینکه توافق دو طرفه و داوطلبانه باشد.

مهمانپرست افزود: بحث رفع ابهامات درباره فعالیت های هسته ای کشور ما موضوعی است که قبلاً هم در دستور کار آژانس قرار داشته است و ما یک بار با آژانس به این توافق رسیدیم که همه ابهامات مربوط به فعالیت هسته ای ما را یک جا مطرح کنند و در صورت پاسخگویی به ابهامات ، پرونده بسته شود و مسیر طبیعی خود را طی کند.

وی گفت: متأسفانه به رغم اینکه به همه شش گروه سؤالات آژانس پاسخ دادیم و آژانس هم قانع شد اما به تعهد خود عمل نکردند و پرونده بسته نشد.

مهمانپرست ادامه داد: از این رو باید مشخص شود که مجموعه سؤالات و ابهامات آژانس در چارچوب مورد توافق دو طرف باشد و وقتی ابهامات رفع شد ، آژانس چه اقدام عملی درباره فعالیت هسته ای صلح آمیز کشورمان انجام می دهد؟

سخنگوی وزارت امور خارجه در باره سطح روابط با کشور آذربایجان گفت :کشورهای منطقه باید از هر گونه تحرکی که موجب مخدوش کردن روابط شود جلوگیری کنند .
مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تقریب مذاهب درباره سفر اخیر وزیر دفاع جمهوری اذربایجان به تهران که تاکید داشت هیچ کشوری قادر نخواهد بود از خاک جمهوری اذربایجان برای حمله به ایران استفاده کند ولی اخبار منتشره از افزایش همکاریهای نظامی این کشور با رژیم صهیونیستی خبر می دهد گفت : روابط ایران و اذربایجان رابطه راهبردی بین دو همسایه ای است که مشترکات فراوان تاریخی اعتقادی و فرهنگی دارند و از اولویتهای سیاست خارجی ماست که با همسایگان و کشورهایی که مشترکات فراوانی داریم توسعه روابط داشته باشیم .
وی گفت : طبیعتا این هوشمندی باید در کشورهای منطقه وجود داشته باشد که از هر گونه تحرکی که موجب مخدوش کردن روابط با کشورهای منطقه می شود جلو گیری کنند بویژه تحرکات رژیم صهیونیستی که اهداف اصلی مقامات این رژیم بر هم زدن امنیت منطقه و ایجاد تنش در روابط بین کشورهای منطقه است .
مهمانپرست با بیان اینکه ما همه مسائل کشورهای منطقه بویژه کشورهای همسایه را با دقت دنبال میکنیم افزود :اظهارات مقامات کشور اذربایجان رد مطالبی است که نشریات غربی اعلام کردند بویژه مطالبی که اخیرا نشریات امریکایی مطرح کرده بودند از سوی مقامات کشور اذربایجان به شدت رد شده و بر تحکیم و تقویت روابط دو جانبه تاکید شده است .
وی گفت :باید مراقب فتنه های رژیم صهیونیستی بود و بدانیم که توسعه روابط با این رژیم نامشروع لطماتی به کشورهای منطقه وارد خواهد کرد .
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار درباره اظهارات اخیر مقامات عربستان و تبلیغاتی که علیه کشور ما انجام میدهند توصیه کرد: مقامات کشورهای منطقه باید با هوشیاری مراقب اقدامات و اظهارات خود باشند .
وی گفت :با توجه به وضعیت حساس منطقه و همکاریهای جمعی منطقه ای و ایجاد ثبات امنیت با کمک کشورهای منطقه بعد از موج بیداری اسلامی، رژیم صهیونیستی در شرایط سختی قرار گرفته که موج نفرت ملتها را علیه سیاستهای خود احساس می کند، بنابر این به دنبال ترفندهایی است تا اتش اختلاف و فتنه بین کشورهای منطقه شعله ور شود.
وی با تاکید بر اینکه حرکتهایی که بتواند به سیاستها و اهداف رژیم صهیونیستی کمک کند حتما باید مورد تجدید نظر قرار گیرد افزود :کشور عربستان کشوری مهم و موثر در منطقه است و باید رویکرد درستی که برای منطقه مفید خواهد بود یعنی همکاری و کنار گذاشتن مطالبی که به نفع جهان اسلامی نیست و خروج نیروها از کشورهای مظلومی مثل بحرین را در دستور کار قرار دهد.
مهمانپرست خاطر نشان کرد : ما باید با کمک هم خواسته های ملتها را براورده و با کمک کشورهای مقتدر و مستقلی که از حمایتهای مردمی در این منطقه برخوردارند ثبات و امنیت منطقه خود را تامین کنیم و نیروهای خارجی منطقه را به کشورهای خود راهی کنیم و مجددا تاکید می کنم در اینگونه اقدامات و اظهارات باید تجدید نظر شود.

در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه ، خبرنگار شبکه جام جم پرسید: آیا قطع صادرات نفت ایران به برخی کشورهای اروپایی با واکنش آنها مواجه شده و یا نامه نگاری و میانجیگری برای از سر گیری صادرات صورت گرفته است؟

آقای مهمانپرست پاسخ داد: تصمیم مقامات نفتی کشورمان به تجدید نظر در ادامه همکاری های نفتی با برخی کشورهای اروپایی تأثیر خود را خواهد داشت ؛ همان طور که بعد از نخستین مرحله که اعلام شد ما به انگلیس و فرانسه نفت صادر نخواهیم کرد شاهد افزایش قیمت نفت و فرآورده های آن در این کشورها بودیم.

وی افزود: در این خصوص اعتراضاتی در این کشورها به وجود آمد زیرا مردم در کشورهای غربی احساس می کنند تصمیمات سیاسی دولتمردان آنها تحت فشار سیاسی مقامات آمریکایی صورت می گیرد به طوری که منافع ملی آنها را به خطر انداخته ، هزینه ها را افزایش داده و به بحران ها دامن زده است.

مهمانپرست ادامه داد: اگر کشورهای دیگری هم در اروپا نتوانند به تعهدات خود در قبال خرید نفت اقدام کنند حتماً‌ مقامات نفتی ما این مسئله را بررسی جدی خواهند کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: وقتی کشوری خواهان نفت از کشور ماست باید توانایی پرداخت بهای آن را به شکل مناسبی داشته باشد و خواسته ما را تأمین کند.

مهمانپرست افزود: در هر صورت برنامه اولیه ما به هیچ وجه قطع همکاری های نفتی با هیچ کشوری نبوده است ولی اگر تصمیم سیاسی نادرستی علیه ما بگیرند و از اهرم تحریم و فشار برای صادرات نفتی ما استفاده کنند باید بدانند که مشتریان دیگری هستند که به نفت ما نیاز دارند.

وی تصریح کرد: این تصمیم باعث محدودیت و قطع همکاری های ما در آینده با آنها خواهد بود و متضرر واقعی ، آنها ، مردمشان و شرکت های نفتی آنها خواهد بود.

در ادامه ، خبرنگار خبرگزاری موج پرسید: وزیر امور خارجه امارات اعلام کرده بود که ایران نماینده ای برای مذاکره درباره جزایر سه گانه تعیین کرده که یکی از مشاوران رئیس جمهور است آیا این موضوع را تأیید می کنید ؟ همچنین اسم مذاکره کننده را اعلام کنید.

مهمانپرست در پاسخ گفت: ما همواره از مذاکره مقامات کشورمان و مقامات امارات برای رفع سوء تفاهمات احتمالی درباره اجرای ترتیبات مربوط به سند مبادله شده در سال ۱۹۷۱ استقبال می کنیم و فکر می کنیم از طریق مذاکره سوء تفاهم مقامات اماراتی رفع خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: همواره تأکید کرده ایم جزایر سه گانه متعلق به ایران و جزو حاکمیت کشور ماست و به هیچ وجه تمامیت ارضی و حق حاکمیت کشورمان را در خصوص این جزایر قابل مذاکره نمی دانیم.
مهمانپرست تصریح کرد: این مذاکرات برای رفع سوء تفاهمات بین دو کشور مؤثر است و نیز می تواند راه های جدیدی را نیز برای توسعه همکاری کشور ما و کشورهای منطقه از جمله امارات در بر گیرد.
وی گفت: برای مذاکره ، تعیین مذاکره کننده لازم است که این مسئله طبیعی است و نام آن فرد نیز هر وقت مشخص شد اعلام می شود.
در ادامه ، خبرنگار بخش آذری شبکه سحر از مهمانپرست پرسید: در جمهوری آذربایجان قرار است دادگاه تجدید نظر رهبر حزب اسلام و اسلام گرایان در دو سه روز آینده تکرار شود چه نظری در این باره دارید؟
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: نظر ما این است که کشورهای منطقه چنانچه به حقوق ملت خود توجه کنند و تصمیماتی بگیرند که جامعه شان از دولتمردانش حمایت کند حتماً از اقتدار بالایی برخوردار خواهند شد.
وی افزود: اگر تصمیمی در جهت تضییع حقوق اتباع هر کشوری صورت گیرد مطلوب نخواهد بود و ما به حل مشکلات داخلی هر کشور از طریق شنیدن خواسته های مردم و برآورده کردن مطالبات مشروع آنها توصیه می کنیم و از هیچ نوع تبعیض و تضییع حقوق ملت ها حمایت نمی کنیم.
مهمانپرست گفت: توصیه ها و رایزنی های ما برای رفع این گونه مسائل و رعایت حقوق اتباع هر کشوری است.

در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه،خبرنگاری پرسید: با توجه به آزادی شماری از زائران ایرانی ربوده شده درسوریه ، دولت چه اقداماتی برای آزادی دیگر زائران ایرانی ربوده شده داشته است؟
به گزارش خبرنگار ما رامین مهمانپرست پاسخ داد: از همان ابتدا تلاش های جدی زیادی از طریق نمایندگی های وزارت امور خارجه در کشور های مختلف صورت گرفت و با برخی کشورهای منطقه که مؤثر در تصمیمات این گروه های مسلح بودند رایزنی های زیادی شد که درنتیجه تاکنون تعداد قابل توجهی از زائران یادشده آزاد شده اند .
وی افزود: این تلاش ها ادامه دارد و امیدواریم در آینده نزدیک چهار زائر ربوده شده دیگر نیز به آغوش کشور برگردند و موجبات آزادی هفت مهندس و تکنیسین گرفتار هم فراهم شود.
مهمانپرست تصریح کرد: این گونه اقدامات که از انسان ها برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند مورد قبول هیج جامعه ای نیست و به این گروه ها و کشورهای حامی آنها توصیه می کنیم برای رسیدن به خواسته هایشان راه درست را انتخاب و خواسته هایشان را در فضایی مسالمت آمیز و با گفتگو پی گیری کنند ، جان انسان ها را به خطر نیندازند و در سریع ترین زمان ممکن به آزادی اتباع کشور ما اقدام کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص حضور رئیس جمهور کشورمان در جزیره ابوموسی افزود: این جزیره بخشی از حاکمیت ملی ایران است و تبلیغات منفی رسانه های غربی و عربی در این خصوص غیرمنطقی است.

رامین مهمانپرست افزود: اجازه نخواهیم داد هیچ کشوری در امور داخلی ما دخالت کند و احضار سفیر سویس در تهران نیز در پاسخ به اظهارات مداخله‌جویانه مقامات امریکایی در مورد جزایر سه گانه بوده است.

وی در عین حال تأکید کرد: آماده رفع سوء تفاهمات در چارچوب معاهده ۱۹۷۱ با مقامات اماراتی هستیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص احتمال مذاکرات ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی قبل از اجلاس بغداد گفت: همواره از مذاکرات دو جانبه برای رفع سوء تفاهمات و حل مشکلات استقبال کرده ایم و اکنون نیز امیدواریم اجلاس بغداد در راستای اجلاس استانبول با رویکردی مثبت و سازنده دنبال شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اوضاع داخلی بحرین گفت:تنها راه حل بحران دراین کشور توجه به حقوق مردم است .

رامین مهمانپرست درنشست خبری در پاسخ به این سوال که آیا برای حمایت از مردم بحرین به برگزاری اجلاسی با حضور دولتمردان کشورهای مختلف تصمیم دارید ؟ افزود: خواسته مردم بحرین چیزی جز دموکراسی نیست که کشورهای غربی شعارش را می دهند و همواره مدعی آن هستند.

وی گفت: خواسته مردم بحرین این است که افراد به صورت برابر از حق رای برخوردار باشند و بتوانند در امور مربوط به کشور خود مشارکت کنند که این خواسته مشروع ، مسالمت آمیز مطرح شده اما متاسفانه با سرکوب مقامات بحرینی مواجه و این سرکوب ها با دخالت عربستان تشدید شده است .

مهمانپرست افزود: متاسفانه کشورهای غربی و سازمان های بین المللی و حقوق بشری در این خصوص اقدام مناسب و جدی انجام ندادند چون همان طور که بارها در عمل نشان داده اند ، اهداف سیاسی آنها تعیین می کند که از چه مردمی حمایت کنند و در قبال جنایاتی که در کشورها روی می دهد سکوت کنند و این تبعیض و رفتار دوگانه قابل پذیرش نیست.

وی گفت: ما هر اقدامی بتوانیم برای مردم بحرین انجام می دهیم و در دستور کار می گذاریم اما انتظار این که اجلاسی برگزار کنیم که دولتمردان کشورهای مختلف در آن شرکت کنند خیلی درست نیست چون این ملت ها و نمایندگان آنها هستند که قدرت واقعی و تاثیرگذاری دارند. ،مهمانپرست تصریح کرد: شاید خیلی از دولتمردان نتوانند به نمایندگی از ملت خود خواسته های مردم بحرین را دنبال کنند بنابراین حتما باید برنامه هایی را دنبال کرد که با حضور نمایندگان ملت ها از حقوق مردم بحرین دفاع و به آنها کمک شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان گفت: ثبات امنیت در عراق به نفع برخی جریان ها یا کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای نیست .

رامین مهمانپرست در نشست خبری در پاسخ به این سؤال که آیا هدف حملات انتحاری کربلا شیعیان هستندافزود:شاید مهمترین نکته در اقدامات تروریستی و انفجارها و ایجاد ناامنی درعراق این است که فضای امن و با ثبات در داخل عراق به نفع برخی جریان های سیاسی داخل عراق یا برخی کشورهای منطقه و فرامنطقه نیست.

وی گفت: انها نمی خواهند عراق قدرتمند و مؤثر در معادلات منطقه ای به جایگاه واقعی خود برسد و امنیت در این کشور موجب اقتدار این کشور شود.

مهمانپرست با اشاره به اجلاس گذشته سران اتحادیه عرب و مذاکرات آینده ایران و کشورهای۵+۱ در عراق گفت: کشورهای زیادی تلاش می کردند اجلاس اتحادیه عرب برگزار نشود و اقدامات تروریستی صورت می گرفت تا آنجا را ناامن جلوه دهند و جلوی برگزاری این اجلاس را بگیرند.

مهمانپرست افزود: به رغم همه این اقدامات شاهد بودیم که اجلاس اتحادیه عرب با اقتدار کامل امنیتی برگزار و ریاست دوره ای آن را عراق عهده دار شد .

وی ادامه داد: اکنون هم مذاکرات ایران با کشورهای۱+۵ می تواند از اهداف اقدامات تروریستی در بغداد باشد تا فضای عراق را نا امن جلوه دهند و این گفتگوها در عراق تشکیل نشود.

مهمانپرست گفت: این اقدامات مشخص می کند که چه کشورهایی برای ایجاد امنیت در منطقه تلاش می کنند ، چه کشورهایی خواهان ناامنی در منطقه هستند ، چه کشورهایی خواهان به نتیجه رسیدن گفتگوهای ایران و کشورهای۱+۵ هستند و چه کشورهایی نتیجه مثبت این مذاکرات را بر خلاف منافع خود می بینند ؟

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: باید همه ملت ها و همه جریان های سیاسی هوشمندانه ببینند اهداف اصلی این اقدامات چیست و چه چیزی را دنبال می کنند.


آخرین اخبار

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.