متوسط هزینه درمان ناباروری اعلام شد/حمایت‌های بیمه در حد یک نسخه یا آزمایش

اردیبهشت ۱۴۰۳
ممتاز نیوز:  رییس پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی – ابن سینا بر لزوم افزایش حمایت‌های بیمه‌ای از درمان ناباروری در کشور تاکید کرد.

دکتر محمدمهدی آخوندی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آمار ۲۰٫۲ درصدی میزان ناباروری در کل کشور، درمان‌های ناباروری در کشور را پرهزینه، خواند وگفت: این درحالیست که بیمه‌ها هیچ کمکی در این زمینه ندارند. حمایت‌های بیمه بسیار محدود و در حد نسخه یا آزمایش است.

وی در این باره افزود: با وجود تمام تلاش‌ها و اقداماتی که در زمینه درمان ناباروری انجام شده است اما درمان ناباروری اصلا پوشش بیمه‌ای نیافته است. امید داریم که به این سمت حرکت شود.

رییس پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی – ابن سینا، دربارهٔ متوسط هزینه‌های درمان ناباروری گفت: در مراکز ما که مراکزی نیمه دولتی است و کمترین هزینه‌ها دریافت می‌شود، بابت یک تشخیص و درمان حدود پنج میلیون تومان هزینه نیاز است. اما باید گفت که موفقیت در هر بار درمان حدود ۳۰ درصد است و بی‌تردید تکرار درمان نیازمند هزینه است.

وی در این باره افزود: البته باید تاکید کرد با توجه به نرخ ارز، این هزینه‌ها در کشور ناچیز است. به عنوان مثال این هزینه‌ها برای بیمارانی که بابت درمان‌شان از کشورهای عربی و سایر کشورهای همجوار به ایران مراجعه می‌کنند بسیار ناچیز خواهد بود اما با توجه به سطح درآمدی مردم خودمان، این هزینه‌ها بسیار است. در سایر کشورهای منطقه هزینه یک تشخیص و درمان حداقل ۱۰ هزاردلار (معادل۳۰ میلیون تومان) است که در مقایسه با پنج میلیون تومان در ایران، هزینه‌های بسیاری است.

به گفته آخوندی، باروری نیازمند مشخصه‌هایی اصلی است؛ باید اسپرم و تخمک سالم باشند تا بتوان جنین سالم تشکیل داد. همچنین باید رحم سالم وجود داشته باشد و محیط فیزیکی وشیمیایی لازم برای رسیدن اسپرم به تخمک و انجام لقاح نیز لازم است. هرکدام از این‌ موارد خدشه‌دار شود، ضعف باروری ایجاد می گردد.

وی در پاسخ به سوالی دربارهٔ شیوع باروری در زنان و مردان، گفت: براساس آمار جهانی حدود ۴۰ درصد عوامل ناباروری مردانه، ۴۰ درصد زنانه، حدود ۱۵ درصد عوامل مشترک است و حدود ۵ درصد عوامل هم ناشناخته می باشند. اما آنچه که ما اکنون می‌بینیم آن است که آمار ناباروری مردان ایرانی به مراتب بیشتر از زنان است اما برای ارایه آمار دقیق و مستند، نیازمند کاری است که اکنون در این زمینه آغاز شده است.

آخوندی با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی میزان استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری در کشور نسبت به ۱۰ سال قبل، تغییر سیاست‌های جمعیتی و اقدامات برای افزایش نرخ جمعیت کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: میزان استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری حاکی از آن است که جمعیت عمومی کشور علاقه‌ای به افزایش جمعیت ندارند. بر این اساس در راستای سیاست‌های جمعیتی می‌توان از این جمعیت ۲۰٫۲ درصدی خواهان فرزند استفاده کرد و کمک‌ها را تحت عنوان بیمه ناباروری و یا هر عنوان دیگری در اختیار این اشخاص گذاشت. این اقدامات سبب می‌شود که هم در سیاست‌های جمعیتی موفق شویم و کسانی که واقعا زندگیشان با نداشتن بچه تحت تاثیر قرار گرفته، جبران شود.

health Rss :salamatnews.com
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.