معماری های مذهبی در عبادتگاه های معروف جهان + تصاویر


به گزارش سرویس اخبار ایران و جهان ممتاز نیوز:

عبادتگاه های معروف جهان ، معماری های مذهبی در عبادتگاه های معروف جهان : شکوه و عظمت دو ویژگی اصلی عبادتگاه‌های جهان هستند که باعث می‌شود گردشگران از سراسر جهان برای تماشای معماری زیبای آن‌ها کیلومترها فاصله را طی کنند.
 
عبادتگاه‌ها معمولا جزو زیباترین ساختمان‌های جهان هستند و همین مسئله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند. فارغ از آیین‌ها و دین‌ها، طرفداران معماری به کشورهای دیگر سفر می‌کنند تا شکوه معماری این ساختمان‌ها را از نزدیک ببینند. اما برای اینکه متوجه شویم کدام عبادتگاه‌ها از نظر کاربران از بعد معماری جذابیت بیشتری دارد، به پایگاه کورا رجوع کردیم و از کاربران خواستیم تا نظر خود را در این مورد بگویند.
 
نظرات کابران شامل موارد مختلفی بود: مساجد، معابد، کنیسه و باسیلیکا بود. جدای از وابستگی معنوی به یک گروه مذهبی، هر یک از این ساختمان‌ها زیبایی خاصی دارند که می‌تواند عامل اتحاد بین مردم از فرهنگ‌ها و کشورهای مختلف شوند. علاوه بر عبادتگاه‌های مشهوری چون مکه و مدینه، چندین پاسخ دیگر نیز از کاربران دریافت شد که به در ادامه خواهید خواند.
 
معبد بریهادس وارا – هند

مردم محلی آن را با نام «معبد بزرگ» می‌شناسند. این معبد عظیم و باشکوه که برای خدای شیوا ساخته شده و دارای دروازه، حیاط، تالار ستون دار، گنبد هرمی است، تندیس شیوا را در سی و شش حالت نشان داده که در واقع یکی از عظیم‌ترین معابد در جنوب هند است.
 

معماری مذهبی عبادتگاه های معروف مکان های مذهبی

معبد گرانیتی بریهادس وارا در ایالت «تامیل نادو» یکی از ۲۹ ایالت هند واقع شده و قدمت آن به ۱۰۱۰ میلادی بازمی‌گردد. راجا راجا کولا اول، یکی از بزرگترین امپراتورهای هند، این سازه زیبا را بنا کرده است. معماری این سازه از هر نظر زیبا است. مساحت معبد بریهادس وارا بیش از ۳۲۰ هزار کیلومتر مربع است. گردشگران برای بازدید از معبد بالاجبار باید چندین نوبت استراحت کنند.
 
قبه الصخره – بیت‌المقدس

قبه الصخره یکی از مشهورترین عبادتگاه‌های جهان است که واقعا نمای زیبایی هم دارد. قبه الصخره در الحرم الشریف بیت‌المقدس واقع شده و قدمت آن به قرن هفتم میلادی برمی‌گردد. گنبد زیبای آن در دهه ۹۰ میلادی با استفاده از ۸۰ کیلوگرم طلا بازسازی شده است. «صخره مقدس» در زیر قبه الصخره قرار دارد.
 

معماری مذهبی عبادتگاه های معروف مکان های مذهبی

قبه الصخره برای مسلمانان، مسیحیان و یهودیان ارزش خاصی دارد. این عبادتگاه ‎ یکی از مهم‌ترین آثار معماری اسلامی بعد از مسجدالاقصی در بیت‌المقدس است. برخی به اشتباه گمان می‌کنند که مسجدالاقصی همان قبه الصخره است.
 
شوداگون پاگودا – میانمار

زمان ساخت شوداگون پاگودا دقیقا مشخص نیست. بر اساس اسطوره‌ها، این پرستشگاه قدمتی ۲۵۰۰ ساله دارد، اما باستان‌شناسان بر این باور هستند که معبد شوِداگون پاگودا بین سده‌های ششم و دهم میلادی ساخته شده است.

معماری مذهبی عبادتگاه های معروف مکان های مذهبی


دو برادر در جریان ملاقات با گوتاما بودا این سازه را ساختند. علاوه بر طلا، در ساخت این گنبد از ۵۰۰۰ الماس و ۲۰۰۰ یاقوت نیز استفاده شده است. گرچه شوداگون پاگودا در مرکز شهر قرار دارد، اما به محض اینکه وارد ساختمان می‌شوید هیچ صدایی را نمی‌شنوید.
 
کلیسای پیتر مقدس – واتیکان

باسیلیکای قدیمی سن پیترز بین سال‌های ۳۱۹ تا ۳۳۰ میلادی به دستور کنستانتین بزرگ به فرم باسیلیکا ساخته شد. این کلیسا یکی از بزرگترین کلیساهای جهان است که معماری آن به سبک رنسانس ساخته شده و معماران مشهوری از جمله دوناتو برامانت و میکل‌آنژ بر روی آن کار کرده‌اند.
 

معماری مذهبی عبادتگاه های معروف مکان های مذهبی


از زمان امپراتوری روم یک کلیسا در محل کنونی آن واقع شده بود، اما طرح فعلی کلیسا در سال ۱۶۲۶ میلادی تکمیل شد. همچنین بزرگترین گنبد جهان با ارتفاع ۱۳۰ متر در این کلیسا واقع شده است. برخی از کاربران گفته‌اند که هیچ عکسی به تنهایی نمی‌تواند شکوه این کلیسا را به تصویر کشد.
 
مسجد نصیرالملک – ایران

مسجد نصیرالملک در سال ۱۸۸۸ میلادی در شیراز ساخته شد و به «مسجد صورتی» معروف است. دلیل این نام‌گذاری نیز استفاده از کاشی‌های صورتی رنگی متعدد در نمای داخلی آن است که باعث شده رنگ‌های زنده و شاد به چشم بخورد. این مسجد از بناهای دوران قاجار است که ساخت آن حدود ۱۲ سال طول کشید.
 

معماری مذهبی عبادتگاه های معروف مکان های مذهبی


مسجد نصیرالملک یکی از مساجد قدیمی شیراز است که به لحاظ جغرافیایی در محله گود عربان در جنوب خیابان لطفعلی خان زند و در نزدیکی شاه چراغ واقع شده است. نصیر الملک شیراز فرزند میرزا علی اکبر از عوامل موثر حاکم وقت فارس بنای مسجد را در تاریخ ۱۲۹۳ قمری آغاز و در تاریخ ۱۳۰۵ به پایان رساند. میرزا محمد حسن معمار و محمد رضا کاشی پز معماری آن را بر عهده داشتند.
 
پارو تاکشانگ – بوتان

معبد پارو تاکشانگ را با نام «لانه ببر» نیز می‌شناسند. این معبد مکانی مقدس برای پیروان بوداگرایی هیمالیایی است که بر کناره صخره بر بالای دره پارو در کشور بوتان قرار دارد. سفر به لانه ببر کاری بسیار دشوار است، اما زیبایی خاص خود را دارد. برخی از کاربران می‌گویند که چشم انداز از آن معبد بسیار زیبا است. این معبد در سال ۱۶۹۲ میلادی ساخته شد.
 

معماری مذهبی عبادتگاه های معروف مکان های مذهبی


عبادتگاه های معروف جهان ، معماری های مذهبی در عبادتگاه های معروف جهان

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.