پرینتر خود را چست و چابک کنید +۸ روش

یکی از وسایلی که این روزها کاربرد بسیار زیادی دارد پرینترها هستند. این دستگاه بسیار حساس اند و نیاز به مراقبت های بسیار زیادی دازند.
پرینترها در گذشته در مدل های جوهر افشان در بازار موجود بودند که البته با حضور پرینترهای رنگی و لیزری دورانشان به پایان رسید. با توجه به کاربرد و همچنین حساسیتی که این پرینترها دارند نیاز است تا نکات بسیاری را برای نگه داری آن ها رعایت کنید.

پرینتر های جوهر افشان

نکته بسیار مهم در مورد این پرینترها کارتریج آن ها است به گونه ای که باید آن ها را با دقت بسیار زیادی حمل کنید و همچنین باید از آن ها به درستی محافظت کنید. مهمترین نکته ای که باید به آن دقت داشته باشید این است که در صورت تمام شدن جوهر سریعا آن را شارژ کنید. برای اینکه کارتریج را شارژ کنید نکات زیر را به دقت انجام دهید.

برای بسته بندی هر کارتریج بصورت جداگانه به وسایل زیر نیاز دارید :

۱٫ یک عدد کیسه پلاستیکی زیپ دار (زیپ لاک)
۲٫یک نوار باریک (۳۰ در ۲ سانتیمتر) از پارچه کرکی یا کاغذ کاهی نسبتا کلفت یا دستمال کاغذی کلفت
۳٫یک عدد کش حلقه ای

روش بسته بندی به شرح زیر است :

کارتریج خالی را از پرینتر خارج کنید . نوار باریک را چند تا کنید تا به اندازه طول حدود ۳ سانتی متر کوچک شود . آنرا خیس کنید . این خیسی باید حاوی آب باشد اما چکه نکند .

کارتریج و نوار خیس شده را در پلاستیک قرار دهید . توجه کنید که نوار خیس کافی است به بدنه کارتریج بچسبد و نباید هیچگونه تماسی با هد چاپ یا قسمت های جوهری کارتریج داشته باشد . وظیفه این نوار خیس ، مرطوب نگهداشتن داخل پلاستیک است .

کیسه را بسته و زیپ آنرا خوب ببندید . با کش دور پلاستیک را مهار کنید . هرچه سریعتر نسبت به شارژ آن اقدام کنید . اگر نتوانستید کارتریج را به موقع شارژ کنید لازم است تا نوار کاغذی را حداقل هفته ای یکبار مجددا خیس کنید.

پس به نکات مهم زیر دقت کنید :

به محض تمام شدن جوهر کارتریج ، آنرا از پرینتر خارج کرده و در کیسه پلاستیکی قرار دهید . در غیر اینصورت کارتریج سریعا خشک شده و باید به دور انداخته شود .

در کارتریج رنگی ، به محض اتمام اولین رنگ ، کارتریج را بسته بندی کنید . تغییر رنگ طبیعی تصاویر به شما کمک می کند تا متوجه اتمام یک رنگ شوید.

اگر هرچه سریعتر کارتریج را پر کنید ، شانس کار مجدد با آن را خواهید داشت.

پرینترهای لیزری رنگی

این روزها پرینترهای بازار بیشتر از این نوع خاص هستند و البته کارای بسیار بیشتری نیز نسبت به پرینترهای قدیمی یا همان جوهر افشان ها دارند. این پرینترها به نسبت کارایی بالاتری که دارند به مراقبت های بیشتری نیز نیاز دارند. با رعایت این نکات می توانید برای یک مدت طولانی بدون نیاز به سرویس از پرینترتان استفاده کنید.

کارتریج ها را همواره در حالت افقی نگهداری یا حمل نمایید. دمای نگهداری کارتریجها بین ۰ تا ۳۵ درجه سانتیگراد باشد. کارتریج ها را در معرض آفتاب و نور شدید قرار ندهید.

پرینتر را در محیط پر گرد و غبار، کنار پنجره و در معرض آفتاب و گرما قرار ندهید. بهتر است پریز برق پرینتر با یک پرینتر لیزری دیگر یا با کامپیوتر و مانیتور لامپی مشترک نباشد و محل اتصال کابل برق به پریز و پرینتر شل نباشد تا از جرقه زدن جلوگیری شود.

هنگام پرینت کردن پرینتر را خاموش نکنید. همچنین هنگام پرینت کردن در پرینتر را باز نکنید. هر دو حالت فوق منجر به گیر کردن کاغذ در پرینتر می‎شود.

پهنای سینی کاغذ را به شکلی تنظیم کنید که با لبه کاغذ مماس باشد و حداکثر نیم میلیمتر از سمت چپ و راست با کاغذ فاصله داشته باشد.

چنانچه به هر دلیل کاغذ در پرینتر گیر کرد پس از شناسایی محل کاغذ به آرامی و با دقت به شکلی آن را آزاد کنید که تکه‏ای از کاغذ کنده نشود چون باقی ماندن تکه کوچکی از کاغذ در پرینتر به سادگی می‏تواند دستگاه را متوقف کند.

چنانچه از کاغذهای گلاسه برای چاپ استفاده می‏کنید سعی کنید از کاغذهایی که مخصوص پرینتر لیزر رنگی است استفاده کنید. اکثر کاغذ گلاسه‏ های موجود در بازار مخصوص پرینترهای جوهر افشان است و استفاده از این کاغذها در لیزر رنگی ممکن است باعث شل شدن کاغذ در اثر حرارت فیوزر (جایی که کاغذ در پرینتر گرم می‏شود تا تونر روی آن پخته شود و در قسمت نزدیک به خروجی کاغذ از پرینتر قرار دارد) شود و کاغذ در پرینترگیر کند. ضمناً حداکثر وزن کاغذ مورد استفاده را می‏توانید در درایور پرینتر ببینید.

هنگام استفاده از کاغذهای سنگین حتماً نوع کاغذ را در درایور تعریف کنید تا پرینتر وزن کاغذ را بداند و سرعت حرکت کاغذ را تنظیم کند در غیر این صورت ممکن است رنگ چاپ شده بخوبی به کاغذ نچسبد و به راحتی کنده شود. (در این حالت عمل پخته شدن پودر به خوبی روی کاغذ انجام نشده است)

از استفاده طولانی و بی‏وقفه از پرینتر خودداری نمایید. در پرینترهای با قدرت کمتـر (مدلهای پایین‎تر از ۳۵۰۰ HP) حداکثر ۶۰ برگ و در پرینترهای با قدرت بالاتر حداکثر ۱۵۰ برگ را در یک مرحله پرینت کنید و به مدت چند دقیقه به آن استراحت دهید. ضمناً چنانچه هنگام پرینت کردن صدای فن خنک کننده پرینتر شنیده شد (این موضوع بیشتر در فصل گرما اتفاق می‏افتد) بهتر است استفاده از آن را متوقف کنید و با یک استراحت کوتاه (حداقل ۱۰ دقیقه) پرینت را از سر بگیرید.

برای تمیز کردن داخل پرینتر از دستگاههای دمنده هوا (blower) استفاده نکنید چون پودر موجود در داخل پرینتر ممکن است جلوی شیشه لیزر لایه نازکی از گرد پودر ایجاد کند و تصویر چاپ شده را غیر شفاف کند. همچنین از جارو برقی استفاده نکنید چون تونرهای ریخته شده در پرینتر توسط جارو جذب نمی‏شود و از جارو به هوا پراکنده می‏شود . بهتر است در حالی که پرینتر خاموش است (و کابل برق را نیز کشیده‏ اید) از یک پارچه مرطوب که آب آن به طور کامل گرفته شده است برای تمیز کردن داخل پرینتر استفاده کنید.

 

 

ممتازنیوز

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.