چامسکی: اوباما اولین رئیس جمهوری آمریکاست که هیچ محدودیتی علیه اسرائیل اعمال نمی‌کند

۲۵م دیماه ،

1-1393.jpg

نوآم چامسکی، زبان شناس و فعال مشهور سیاسی در مصاحبه‌ای با یکی از برنامه‌های شبکه خبری الجزیره به صحبت درخصوص دو فعالیت اصلی زندگی‌اش یعنی پژوهش و عملگرایی سیاسی پرداخت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نوآم چامسکی، زبان شناس و فعال سیاسی معروف آمریکایی در مصاحبه با برنامه “گفت‌وگو با الجزیره” اظهار داشت: عملگرایی برای من بسیار بر کار حرفه‌ایم مقدم بوده است.

وی افزود: من اینگونه بزرگ شدم بنابراین در دهه ۱۹۴۰ هنگامی که نوجوان بودم بیش از اینکه چیزی دربارهٔ زبان شناسی شنیده باشم یک فعال سیاسی بودم.

استاد دانشگاه ام‌آی‌تی در بحث دربارهٔ سیاست آمریکا، محبوبیت در حال فزونی جنبش راستگرای “تی پارتی” و همین طور مخالفت دیوانه‌وار با باراک اوباما در بعضی محافل را به آنچه که “پارانویای بیمارگونه” می‌خواند، نسبت داد.

وی اظهار داشت: این چیزی است که در کشور ما وجود دارد. کشور ما یک کشور پر تشویش است و همواره اینگونه بوده است.

در همین حال چامسکی، اوباما را فردی بدون محوریت اخلاقی می‌داند. وی درخصوص اوباما گفت: اگر به سیاست‌های او نگاه کنید فکر می‌کنم که چنین چیزی را این سیاست‌ها افشا می‌کنند. منظور ما این است که لفاظی‌های زیبایی در اینجا و آنجا بیان می‌شود اما هنگامی که به سیاست‌های عملی نگاه می‌کنیم به طور مثال کمپین ترور با هواپیماهای بدون سرنشین یک مثال بسیار خوب است. بدین معنی که این حملات یک کمپین جهانی برای ترور است.

نوآم چامسکی درخصوص تداوم شهرک سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری نیز گفت که هیچ تلاشی از سوی اوباما برای آنکه حتی سعی کرده و جلوی آن را بگیرد، انجام نشده است.

او تاکید می‌کند: اوباما به نتانیاهو و دیگر رهبران اسرائیل می‌گوید من با شما برخورد می‌کنم اما بروید و آنچه را که دوست دارید انجام دهید. بنابراین در حقیقت اوباما اولین رئیس جمهوری آمریکا است که واقعا هیچ محدودیت‌ علیه اسرائیل اعمال نکرده است.

چامسکی همچنین از برنامه‌های نئولیبرال‌ها انتقاد کرده و می‌گوید که این برنامه‌ها در بحران مالی جهانی جاری نقشی بزرگ داشته‌اند و تقریبا هرجایی که به اجرا درآمده‌اند کاملا زیانبار بوده‌اند.

وی تصریح می‌کند: در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ که مصادف با دوران بزرگترین رشد در تاریخ آمریکا بود نهادهای مالی قاعده‌مند شدند. قوانین “معامله تازه” به اجرا درآمدند و هیچ بحران مالی وجود نداشت. هیچ چیز!

با آغاز دهه ۱۹۷۰ اوضاع از اساس تغییر پیدا کرد. تصمیم‌هایی گرفته شد تا اقتصاد بازسازی شود که البته این‌ها تصمیم بودند نه قوانین طبیعت.

چامسکی خاطرنشان می‌سازد: چنددهه بعد این تصمیم‌ها منجر به وضعیتی شدند که واقعا یک مصیبت است. اما هیچ چیز هنوز بیش از حد ناگوار نشده است و هر چیزی می‌تواند دوباره به وضع اول بازگردد. این‌ها تصمیم‌های انسانی می باشند که تاثیر گذارند.

وی در خاتمه اظهار می‌دارد: هرچه بیشتر شما امتیاز داشته باشید بیشتر فرصت دارید و هرچه بیشتر شما فرصت داشته باشید بیشتر مسئولیت دارید.

انتهای پیام


ایسنا
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.