چرا پیوست فرهنگی رایتل امضا نشد؟

۰۱ تیرماه ۱۳،

خبرگزاری تسنیم: پیوست فرهنگی رایتل که به قول مسئولان کشور یکی از غیر قابل انکارترین موضوعات حال حاضر است، چرا در روز مذاکره مورد موافقت اعضای تدوین‌کننده قرار نگرفت و امضای آن به زمانی دیگر موکول شد؟
 
قطع شدن تماس‌های تصویری رایتل بعد از دستور شورای عالی فضای مجازی و ارائه پیوست فرهنگی برای استفاده از خدمات این نسل سبب ایجاد سوالات بسیاری در ذهن مردم و مخصوصا جوانانی شد که تکنولوژی را لمس کرده و بر ضرورت آن آگاه می باشند.
وزارت ارتباطات به عنوان متولی صنعت ارتباطات در کشور به محض ملاحظه چنین اقدامی از سوی نهاد سیاست‌گذار بالادستی اقدام به چاره‌اندیشی برای تدوین این پیوست کرد و چند روزی بیشتر نگذشته بود که خبری از این وزارتخانه با عنوان مجریان تدوین پیوست فرهنگی مشخص شدند به خارج درز کرد.
سرعت انجام این کار توسط وزارتخانه حکایت از اهمیت آن در دید مسئولان دارد و هرچند خدمات این نسل در کشور هنوز به مرحله الزام و ضرورت نرسیده اما ممانعت با ارائه بعضی سرویس‌های آن، ظاهرا چندان خوشایند به نظر نمی‌رسد و می‌تواند تجربه‌ای تلخ را در ذهن کاربران بر جای گذارد.
وزیر ارتباطات در پی رفع این چالش هماهنگی را با حوزه علمیه و دانشگاه‌های امام صادق (ع) و علامه طباطبایی به عنوان متولیان اجرایی انجام داد اما متأسفانه پای میز مذاکره که به میان آمد و طرفین دور آن جمع شدند، حوزه علمیه حاضر به امضای قرارداد نشد.
اما به راستی حکایت چه بود که تمامی اعضا با اعلام آمادگی خود و با ابراز اهمیت داشتن چنین پیوستی، حاضر به امضای قراردادی که شاید آبروی یک اپراتور را در بر دارد، نشدند؟
مدیر حوزه‌های علمیه در صحبت‌های خود از پیگیری‌های وزیر ارتباطات تشکر کرد و داشتن چنین پیوست‌هایی را در تمامی بخش‌هایی که منجر به تغییر ساختارهای اجتماعی می‌شود، ضروری دانست.
اما آیت‌الله حسینی بوشهری در انتهای نشست چهار جانبه بررسی بیشتر مفاد مندرج در قرارداد را خواستار شد.  این تمام موضوع نیست و او در لابه لای صحبت‌های خود اشاره‌ای به فعالیت‌های مشابهی در مرکز ملی فضای مجازی داشت و انجام چنین کاری را موازی کاری دانست.
 اگر این کار موازی کاری بود،چرا در توافقات اولیه صحبتی از آن به میان نیامده و تنها در روز نهایی متوجه کاری مشابه شده‌ایم.
از سویی دیگر گفته می‌شود که قرار بوده در کنسرسیوم شکل گرفته، دانشگاه امام صادق (ع) به عنوان مسئول معرفی شود و فعالیت دیگر اعضا زیر نظر آن صورت گیرد اما ظاهرا حوزه علمیه با این موضوع چندان موافق نبوده است. البته این موضوع به صراحت پیش از این مطرح نشده بود.
زمانیکه متن قرارداد در دست اعضا قرار گرفت، مشاور آیت‌الله حسینی بوشهری خبر از تغییر بعضی مفاد و بندها در آن داد و گفت که باید بر روی آن بیشتر فکر شود.
حال باید منتظر ماند و دید بالاخره سرنوشت تدوین پیوست فرهنگی رایتل و خدمات نسل سوم در کشور چه می‌شود.

ایستنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.