کشف شد: چرا وقتی خوشحالیم وقت سریع میگذرد و وقتی ناراحتیم دیر!!

سهشنبه ۱۶آبان۹۱ به نقل از منبع ذکر شده در خبر، در پورتال خبری ممتاز نیوز انتشار یافته است،

کشف شد: چرا وقتی خوشحالیم وقت سریع میگذرد و وقتی ناراحتیم دیر!!
درک چگونگی پردازش وقت توسط مغز می‌تواند در آینده به محققان برای تغییر احساس اشخاص از وقت منجر شود.
اغلب اشخاص معتقدند که در هنگام شادی یا سرگرم بودن، وقت به سرعت سپری می‌شود و در شرایط استرس‌زا یا بیماری، وقت به کندی می‌گذرد.
محققان دانشگاه مینه سوتا نحوه چگونگی پردازش وقت توسط مغز را مورد بررسی قرار داده‌اند که نشان می‌دهد، سیستم عصبی مغز از مکانیسم وقتی خاصی برای شرایط متفاوت برخوردار است.
در این مطالعه، محققان گروهی از میمون‌ها را برای حرکت دادن چشم در بین چند نقطه در فواصل وقتی یک ثانیه‌ای آموزش دادند؛ پس از سه ماه تمرین حیوانات یاد گرفتند که چشمان خود را در فواصل ۱٫۰۰۳ ثانیه و ۰٫۰۹۷۳ ثانیه بین دو نقطه حرکت دهند.

با استفاده از چندین الکترود، میزان فعالیت مغزی در سطح ۱۰۰ نورون در بخش قشر اینترا پاریتال جانبی (LIP) مغز میمون، بعنوان بخش مسئول حرکات چشم، مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که فعالیت نورون‌های مغزی در بین هر حرکت چشم در یک مسیر منظم کاهش می‌یابند که امکان پیش بینی وقت وقوع حرکت بعدی را برای محققان فراهم می‌کند.
میزان کندتر کاهش فعالیت نورون ها منطبق با تخمین طول بیش از یک ثانیه و میزان سریعتر کاهش فعالیت به معنای طول بیش از یک ثانیه است.
این مطالعه همچنین می‌تواند سبب سپری شدن سریع یا کند وقت را در شرایط مختلف توضیح دهد؛ بطور مثال در شرایط استرس‌زا میزان ترشح آدرنالین در بدن فرد افزایش چشمگیری پیدا می‌کند که این هورمون سبب کندتر شدن فعالیت عصبی و به تبع آن احساس سپری شدن کندتر وقت می گردد.
این یافته شاید بتواند در آینده برای دستکاری ذهنی و تجربه مسافرت در وقت مورد استفاده قرار بگیرد.

TehranKids

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.