یک کارشناس حیات وحش: کشته شدن خرس سیاه در ایران یک استثنا است

 

دیده بان حقوق حیوانات: واکنش ها به کشته شدن یک خرس سیاه در کوهستان‌های منطقه حفاظت شده بم هنوز ادامه دارد.

کارشناسان حیات وحش کماکان اعتقاد دارند کشته شدن خرس سیاه بابت مسمومیت، یک استثنا بوده و در زیستگاه‌های خرس سیاه در ایران کم‌سابقه است.

به گزارش گروه محیط زیست خبرگزاری میراث فرهنگی در حالی که چند روز پیش منابع محلی از کشته شدن یک خرس سیاه ایرانی در منطقه ای کوهستانی از مناطق حفاظت شده بم _پناهگاه حیات وحش زریاب بم_  به CHN خبر داده بودند، واکنش ها به این خبر از سوی فعالان حقوق حیوانات و کارشناسان حیات وحش توام با تعجب است.
«حسین جانپرور»، کارشناس حیات وحش در استان سیستان و بلوچستان در مورد دلایل احتمالی کشته شدن خرس سیاه در بم به CHN گفت: «کشته شدن این خرس در منطقه بم یک استثنا است و پیش از این چنین موردی گزارش نشده است.»
به گفته او، احتمال تلف کردن خرس سیاه توسط انسان در زیستگاه های آن بسیار ضعیف است و ممکن است طعمه سمی برای جانور دیگری تدارک دیده شده بوده و توسط خرس خورده شده باشد.
او اضافه کرد: «خرس های سیاه به راحتی از درختان نخل بالا می روند و خرما می خورند، این احتمال وجود دارد که باغداری از این خرس به خصوص تجربه بدی داشته و خواسته تلافی کند اما باز هم من تصور می کنم این مورد بسیار بعید است.»
جانپرور زمان های زیادی را در زیستگاه خرس سیاه گذرانده و در تهیه مستند «مم، خرس سیاه» نیز همکاری داشته است. او در مورد شرایط زیستگاه خرس سیاه در ایران و احتمال رویارویی این حیوان با انسان گفت: «در استان سیستان و بلوچستان زیستگاه خرس سیاه اساسا بکر و صعب العبور است به طوری که برای هر بار دیدن این خرس باید دو سه روز را به طور کامل در طبیعت و در زیستگاه این حیوان گذراند. به این علت به طور معمول این حیوان با انسان ها رو در رو نمی شود.»
او البته فراموش نکرد که بگوید در استان سیستان و بلوچستان از آن جا که حیات وحش و انسان ها به هم نزدیک نیستند، احتمال دیدن خرس سیاه بسیار کم است.
جانپرور در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون در استان سیستان و بلوچستان خرس سیاه توسط انسان کشته شده است یا خیر، گفت: «خیر تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است و موردی که گفته می شد پدر و مادر توله ای کشته شده و این توله را اداره محیط زیست نگهداری کرده است، در واقع جدا شدن مادر از توله و گم شدن توله بوده است.»
استان سیستان و بلوچستان یکی از مهم ترین زیستگاه های خرس سیاه آسیایی در ایران است. گفته می شود بیشترین تعداد خرس سیاه تاکنون در نیکشهر، منطقه حفاظت شده پوزک استان سیستان و بلوچستان دیده شده است، هر چند آماری دقیقی از تعداد این حیوان در این استان اعلام نشده است.
______________________

کشته شدن خرس سیاه در بم تعجب آور است

کشته شدن خرس سیاه ایرانی در منطقه حفاظت شده بم

مشاهده یک گونه نادر در غرب هرمزگان

عکسی دلخراش از شکار خرس در کردستان/ تصویر

دوباره خرس خشمگین به جای بیهوشی کشته شد!

قتل خرس قهوه ای در سراب توسط شکارچیان/ تصویری

سر بریدن یک خرس با کارد قصابی در کجور و عکاسی از آن/ تصویر

خرس که ترس ندارد! باور نمی‌کنید؟

حمله خرس سیاه به شکارچیان/ تصویری

موسیقی برای حیوانات و محیط زیست/ آهنگی برای محیطبان، جنگلبان و همه دوستداران محیط زیست …

نیکشهر زیستگاه اصلی خرس سیاه آسیایی

عضو فراکسیون محیط زیست: عملکرد محیط زیست در برخورد با حیوا‌ن‌ آزاری مطلوب نیست

بیانیه گروه های زیست محیطی در رابطه با «روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات»

آزار حیوانات؛ از مرگ خرسها تا کشتن الاغ با پتک

گیلان: در نبرد دو خرس یکی از آنها کشته شد

درخواست پروانه شکار خرس از سوی اداره محیط زیست گیلان!

قاتل خرس های سمیرم آزاد شد/ اجرای حکم بدون دستگیری متهم دوم ممکن نیست

اقدام کنید! ضجه توله خرس ها را تا ابد تکرار خواهیم کرد

تعیین جریمه برای مقابله با کشتار حیوانات بازدارنده نیست

جنایت در حق حیوانات/ بلوتوث های سیاه زیست محیطی، خطری جدی و بی سابقه برای حیات وحش/ فیلم و عکس

کشتن الاغ با پتک در سمیرم/ فیلم

 

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.