چرا دلار آزاد معیار قیمت هاست؟

۱۱م دیماه ،

بینا- با وجود اعلام تغییر محاسبه قیمت طلا بر مبنای ارز مبادله‌ای امروز طلافروشان همانند روز‌های قبل محصولات و کالاهای خود را قیمت‌گذاری کردند.
روز قبل خبری با عنوان مبنا قرار گرفتن ارز مرکز مبادلات ارزی برای محاسبه قیمت طلا و سکه انتشار یافت که تحت تاثیر این مساله روز قبل مهم‌ترین خبر‌های اقتصادی در مورد این تغییر بود.
به گزارش بینا به نقل از فارس، بانک مرکزی هم اجرای این طرح را تایید نکرد و مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی قاچاق طلا و چندین اثر منفی دیگر را سبب اصلی مخالفت بانک مرکزی با این اقدام عنوان کرد.
در خبر اولیه که توسط یکی از رسانه‌ها انتشار یافته بود، اجرای این طرح را به واسطه ابلاغ بخشنامه  از طرف اتحادیه کشوری طلا و جواهر عنوان کرده بود.
کشتی‌آرای هم روز قبل با تایید اجرای این طرح گفت: با توجه به سیاست‌های مقامات اقتصادی کشور مبنی بر تک نرخی شدن ارز، یکی از این راهکار‌ها تعیین قیمت طلا و سکه بر مبنای دلار مرکز مبادلات ارزی است.
اما براساس پیگیری‌های خبرنگار فارس از بازار سبزه میدان و طلافروشی‌ها، بخشنامه‌ای با این مضمون به طلافروشی‌ها داده نشده و آنها هماند روز‌های قبل بر مبنای ارز آزاد و عرضه و تقاضا نرخ را تعیین می‌کنند.
البته امروز تلاش بسیاری برای گفت‌وگو با رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر و رییس اتحادیه طلا و جواهر استان تهران شد که بی‌نتیجه بود.
به نظر می‌رسد فعالان این صنف چندان این مساله را جدی نگرفته و همانند روزهای قبل به فعالیت خود ادامه می‌دهند.
پیمان قربانی  مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی روز قبل در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اقدام اتحادیه کشوری طلا و جواهر برای تعیین قیمت طلا و جواهر بر مبنای نرخ ارز مبادله‌ای گفته بود این مساله مورد تایید بانک مرکزی نیست و معتقدیم قیمت طلا در بازار تعیین می‌شود و جهت‌گیری بانک مرکزی به عنوان نهاد مسئول در بازار طلا و ارز بر این است که قیمت در بازار سکه و طلا حباب نداشته باشد.
وی با بیان اینکه قیمت سکه و طلا باید بر اساس عوامل تعیین کننده آن مانند ارز و اونس جهانی باشد، افزود: بنابراین هر گاه قیمت ارز افزایش یابد قیمت سکه و طلا افزایش می‌یابد و هر گاه کاهش یابد، بازار روند کاهشی خواهد داشت.
مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا این این اقدام نمی‌توانست گامی در جهت رسمیت بخشیدن به ارز مرکز مبادلات باشد، گفت: جهت‌گیری بانک مرکزی در اتاق مبادلات ارزی این است که این مرکز ارز کالاهای مشمول اولویت‌های تعیین شده را تامین کند و همواره مسئولان مروبطه تاکید کرده‌اند که عمق مرکز مبادلات باید افزایش یابد.
وی گفت: با افزایش سهم ارز مبادله‌ای، قیمت‌های بازار آزاد به تبعیت آن نرخ کاهش می‌یابد و در چنین شرایطی همگرایی بین نرخ مبادله‌ای و آزاد ایجاد شده و این هدف محقق خواهد شد زیرا قیمت طلا به تبعیت از ارز کاهش خواهد یافت؛ بنابراین راه تحقق این هدف از مسیر دیگری است.
مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی ادامه داد: تا زمانی که این مسیر تحقق نیافته، کاهش قیمت سکه و طلا براساس ارز مبادله‌ای منجر به خروج طلا از کشور خواهد شد؛ با توجه به اینکه طلا و ارز کالاهای جانشین می باشند، عده‌ای می‌توانند با خروج طلا از کشور، ارز وارد کرده و آن را در بازار آزاد بفروشند.
وی تصریح کرد: در نظام قیمت‌گذاری کشور، کالایی که ارز مبادله‌ای دریافت کرده باشد، باید قیمت‌ آن طبق ارز مبادله‌ای باشد اما هم‌اکنون ارز مبادله‌ای برای واردات طلا اختصاص داده نشده است و به همین سبب نمی‌توان آن را مبنای قیمت‌گذاری قرار داد.
این گزارش حاکی است وزیر اقتصاد نیز امروز در حاشیه همایش اصل ۴۴ در رابطه با مسائل روزهای اخیر مربوط به قیمت طلا بر اساس ارز مبادلاتی گفت: تا جایی که اطلاع دارم یکی از دغدغه‌های بانک مرکزی این است که قیمت طلا به حدی نرسد که سبب خروج آن از کشور شود چرا که در اوایل سال چنین اتفاقی رخ داد و بخشی از طلا در قالب زنجیر و قلاده‌های سنگین و به عنوان مسائل شخصی از کشور خارج و صادر شد.
وی افزود: اگر قیمت طلا در داخل ارزان تر از خارج شود به طورحتم قاچاق افزایش پیدا می‌کند.

RSS
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.