گلایه شهریاری از پایین بودن رتبه ایران در شاخصهای ارتباطی/ منتظر تحولات IT کشور تا ۳ماه آینده باشید

گلایه شهریاری از پایین بودن رتبه ایران در شاخصهای ارتباطی/ منتظر تحولات IT کشور تا ۳ماه آینده باشید

عضو حقیقی شورایعالی فضای مجازی با انتقاد از پایین بودن رتبه ایران در اکثر شاخص های ارتباطی و عدم دسترسی کافی به پهنای باند اینترنت، تاکید کرد: شورایعالی فضای مجازی می تواند این مشکلات را رفع کند.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حمید شهریاری امروز در سومین جشنواره ارزیابی وبگاههای حاکمیتی به تشریح علل تاسیس شورایعالی فضای مجازی و نقاط قوت و ضعف فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور پرداخت و با بیان اینکه ایده راه اندازی شورایعالی فضای مجازی ازسال ۸۶ و در پی حضور در کشور ایرلند شکل گرفت، اظهار داشت: پس از آن بود که گزارشی در فصل خدمت مقام معظم رهبری ارائه و تفسیرهایی از اینکه شورایی فراحاکمیتی شبیه شورایعالی فضای مجازی که بتواند مشکلات فعلی بخش فاوای کشور را رفع کند مطرح شد.

وی با اشاره به مشکلاتی همچون موازی کاری شورای های موجود در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور و با بیان اینکه سیاست گذاری در حوزه فاوا باید در بالاترین مقام تصمیم گیری کشور انجام شود، ادامه داد: در کشوری مانند ایرلند مجموعه ای تحت نظر نخست وزیر آن کشور که بالاترین مقام کشور محسوب می شود شکل گرفته بود که وزارتخانه ها برای اعطای مجوزهای حاکمیتی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از این شورای تحت نظر نخست وزیر کسب تکلیف می کردند. از انجایی که در کشور ما بالاترین مقام حاکمیتی مقام معظم رهبری است ایده تشکیل شورایی با نظر مستقیم ایشان مطرح شد و خوشبختانه در اواخر سال ۹۰ نیز از سوی مقام معظم رهبری شکل عملیاتی به خود گرفت.

شهریاری با اشاره به نقاط ضعفی که منجر به شکل گیری شورایعالی فضای مجازی فراتر از سه قوه شد گفت: یکی از مشکلات این بود که حدود ۸ شورا و نهاد برای تصمیم گیری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد شده بود و به صورت همزمان نیز این نهادهای قانونی سیاستگذاری هایی را در این زمینه انجام می دادند که به دلیل این همپوشانی ها با تعارضاتی روبرو بودیم که در اغلب مواقع مشکل تدوین قوانین و اجرای آنها پیش می آمد.

عضو شورایعالی فضای مجازی کشور با اشاره به حضور شورایعالی انفورماتیک، شورایعالی اطلاع رسانی، شورایعالی فناوری اطلاعات، شورایعالی عتف، شورای افتا و کارگروه فاوا به عنوان شوراهای قانونی سیاستگذار در این بخش و تعارضات قانونی موجود خاطرنشان کرد: اغلب این نهادها در نتیجه نزاع های دولتی ایجاد شدند که در نهایت منجر به این شد همپوشانی گریبانگیر قوانین مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات شود.

وی با بیان اینکه در سیاستگذاری حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات باید ساختار کلان ملی در این بخش تغییر می یافت گفت: حتی ادغام و یا حذف تمام این شوراها نیز نتوانست مشکل را حل کند چرا که دولت نمی توانست مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی را که شورای عالی عتف از سوی این شورا تشکیل شده بود را نقض کند و تنها راه باقی مانده تشکیل شورایعالی فضای مجازی بود که تکلیف تمامی نهادهای حاکمیتی و اجرایی را در این بخش حل می کرد که با تقسیم کار ملی در این حوزه درنهایت شاهد ساماندهی فعالیت شوراها و نهادهای حوزه فاوا در ذیل مرجعی عالی مانند شورایعالی فضای مجازی باشیم.

دبیر شورایعالی اطلاع رسانی با تاکید براینکه شورایعای فضای مجازی تنها مرجعی است که هر تصمیم گیری کند در حکم مقام معظم رهبری آمده و لازم است به تصمیمات این شورا جنبه قانونی داده شود، گفت: ساماندهی فعالیت شوراها باید در اولویت این بخش قرار می گرفت که با ایجاد این شورا انجام شد و تلاشهای ما به ثمر نشست.

دکتر شهریاری با اشاره به نقاط ضعف حاکم بر فضای فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور فقدان دسترسی به اطلاعات و محتوای پاک و نبود پهنای باند کافی را از جمله این نقاط ضعف دانست و گفت: مشکلات فعلی اینترنت به دلیل نبود محتوای کافی و نیز نبود پهنای باند مناسب گریبان ما را گرفته است که در این راستا لزوم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات احساس می شود.

وی با تاکید براینکه با اینترنت مخالف نیستیم بلکه با فحشا و فساد مخالف هستیم، افزود:فقدان مرجع استاندارد و ناهماهنگی مقررات و همپوشانی و تعارضات سازمانی و مراکز داده از دیگر نقاط ضعفی است که پیش بینی می شود با حضور شورایعالی فضای مجازی حل و فصل شود.

دبیر شورایعالی اطلاع رسانی با تاکید بر ضعف شدید ایران در مراجع بین المللی و از دست دادن فرصت استقرار ثبت سرورهای خاورمیانه در ایران تصریح کرد: پایین بودن رتبه ایران در اکثر شاخص های بین المللی و نیز فقدان شاخص و نرم افزار پالایش محتوا از دیگر مواردی است که باید در این عرصه رفع شود.

وی ادامه داد: تمامی کشورها در دنیا سیستم پالایش دارند و این موضوع جزء اولویتهای هر کشور محسوب می شود اما در کشور ما به دلیل نبود نرم افزار بومی پالایش محتوا با مشکلات بسیاری در این عرصه مواجه هستیم.

دکتر شهریاری فقدان سرمایه گذاری ملی و عدم تخصیص سرمایه به این بخش را از دیگر نقاط صعف فاوا عنوان کرد و گفت: ناکافی بودن محتوای بومی و ملی، نبود یک موتور جستجوی ملی و ناکافی بودن اطلاع رسانی و آموزش به مردم و فقدان آینده نگری از دیگر مشکلات این بخش است.

وی با اشاره به خنثی سازی حملات سایبری و محتوایی از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تاسیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال، طراحی شبکه ملی اطلاعات و ایجاد دادسرای جرایم رایانه ای به عنوان مهمترین اقدامات مثبت در حوزه فاوا طی سالهای اخیر گفت: حمایت از ضد بدافزار ایرانی و تولید مناسب در حوزه محتوای علوم انسانی و اجرای دولت الکترونیک و عدالت الکترونیک از دیگر اقدامات موثر در این بخش است.

وی نرخ دسترسی ایرانیها به اینترنت را ۴۶ درصد عنوان کرد و گفت: با راهکارهای شورایعالی فضای مجازی ظرف ۳ ماه آینده شاهد تحولات بسیار چشمگیر در این حوزه خواهیم بود.

لینک ثابت || اضافه شده توسط آرش کریم بیگی|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلی || آرش کریم بیگی

اخبار ICT در ایستنا

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.