اولین معاینه دهانی کودک ۶ ماه بعد از رویش اولین دندان شیری است

اردیبهشت ۱۴۰۳

در شرایطی که هیچ مشکل مشخصی وجود نداشته باشد، اولین معاینه دهانی کودک باید ۶ ماه بعد از رویش اولین دندان شیری و حداکثر در یک سالگی انجام شود.

به گزارش گروه بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ کارشناس مسئول سلامت دهان و دندان گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: تأکید اصلی اولین ملاقات بر مشورت با والدین در مورد نقش آنها در زمینه پیشگیری می باشد که شامل نوع رژیم غذایی، اقدامات بهداشتی دندانها و ارزیابی وضعیت کودک می باشد.

دکتر حمزه هراتی پیرامون نکاتی که در این مورد باید رعایت شود گفت: گرایش به سمت رفتار منفی در کودکی که از مشکل خود آگاهی دارد، دیده می شود . لذا بهتر است اولین ملاقات با دندانپزشک در یک موقعیت اورژانس نباشد، زیرا در جلسه اورژانس هدف حل مشکل بیمار است نه تشخیص اساسی و کنترل بیمار،بیماری فعلی یا تاریخچه هر نوع اختلال مهم از جمله مشکلات پزشکی، مشکلات رفتاری یا ارتباطی یا اختلال در یادگیری کودک، همچنین سابقه بستری شدن کودک در بیمارستان حتماً باید به دندانپزشک اطلاع داده شود. کودکان دارای تجربه مثبت پزشکی معمولاً با دندانپزشکان همکاری بهتری دارند.

وی بیان داشت: گریه کودک یا چسبیدن به والدین نباید مانع انجام معاینه شود، لجبازی کودک در مقابل هیچکس دوام نخواهد داشت و معاینه اولیه و سپس معاینات مرتب آتی سبب می شود کودک خردسال بصورت یک بیمار خوب دندانپزشکی بدون ترس درآید.

دکتر هراتی اضافه کرد: استفاده از مدل های زنده مثل خواهر و برادر، والدین یا کودکان دیگر در مطب دندانپزشکی به کودک کمک می کنند تا وی ذهنیتی مثبت از تجربه دندانپزشکی پیدا کند و همکاری بهتری از خود ، هنگام معاینه نشان دهد.

کارشناس مسئول سلامت دهان و دندان گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور درخصوص اینکه آیا هدیه دادن به کودک در این مورد کار درستی است یا نه گفت: دادن هدیه، بویژه اگر هدیه از نظر دندانپزشکی اهمیت داشته باشد، به نشانه مهر و محبت و بعنوان پاداش و نه رشوه، کار درستی است. رشوه، قولی است که برای انجام رفتاری داده می شود، ولی پاداش در برابر رفتار خوب بعد از اتمام درمان، بدون قول قبلی داده می شود. این هدایا خاطره خوشایندی از ملاقات ایجاد می کند.

دکتر هراتی در مورد اینکه حضور والدین در کنار کودک، هنگام ملاقات دندانپزشکی لازم است یا خیر گفت: گاهی در معاینه کودک بویژه کودک زیر ۴ سال از همراهی و کمک والدین استفاده می شود. آنها باید کودک را آرام نگه دارند و اطلاع داشته باشند که امکان گریه کودک وجود دارد. برای این کودکان رابطه مهمی بین اضطراب والدین و میزان همکاری کودک وجود دارد. بنابراین حضور یا عدم حضور والدین تا حدی به خط مشی و نظر دندانپزشک مربوط می شود.


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.