بازار صادرات فرآورده های پتروشیمی ایران متنوع تر می شود

روند صادرات فرآورده های پتروشیمی ایران مطلوب است و با بهره برداری از واحدهای جدید پتروشیمی، مقصدهای صدور محصولات پتروشیمی ایران متنوع ترخواهد شد.

به گزارش سرویس اقتصادی باشگاه خبرنگاران و به نقل از شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا) ، مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: تولید فرآورده های پتروشیمی در وضعی مناسب قرار دارد و افزون بر تامین نیاز داخل، روند صادرات آن نیز رو به رشد است.

علی محمد بساق زاده افزود: در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، با بهره برداری از چند مجتمع پتروشیمی، تولید و صادرات فرآورده های پتروشیمی با تنوع بازار همراه خواهد شد.

وی تصریح کرد: تحریم های غیرقانونی اعمال شده در صنعت پتروشیمی ایران، تاثیر خاصی بر تولید و صادرات ندارد و کشورهای زیادی از جمله کشورهای اروپایی همچنان خواستار خرید از ایران هستند.

بساق زاده درباره سهم صادرات محصولات پتروشیمی گفت: سهم صادرات محصولات پتروشیمی در صادرات غیر نفتی کشور بیش از ۴۴ درصد است و این سهم از ۲۲٫۲ درصد در سال ۱۳۸۴ به ۲۵٫۴ درصد در سال ۱۳۸۵ و پس از آن با جهشی بی سابقه به ۳۹٫۶ درصد در سال ۱۳۸۶ رسید.

وی ادامه داد: این میزان در سال ۱۳۹۰ به ۴۴٫۲ درصد افزایش یافته و محصولات پتروشیمی ایران به ۶۰ کشور از جمله آمریکای جنوبی و آفریقا صادرشده است.

بساق زاده گفت: در سال جهاد اقتصادی ۲۳ درصد صادرات محصولات پتروشیمی به آسیای جنوب شرقی، ۱۸٫۵ درصد به خاورمیانه، ۱۸ درصد به خاور دور، ۱۳ درصد به شبه قاره هند و ۵ درصد به اروپای غربی و شرقی بوده است.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۰ پتروشیمی ایران مقام اول صادرات متانول به چین و مقام دوم صادرات متانول به اروپا را به خود اختصاص داد.

در دولت های نهم و دهم ارزش صادرات محصولات پتروشیمی با ۵۱۷ درصد افزایش از ۲٫۳ میلیارد دلار به ۱۴٫۲ میلیارد دلار رسید.

در این مدت ارزش فروش داخلی محصولات پتروشیمی با ۵۴۸ درصد افزایش از ۱۶۰۵۲ میلیارد ریال به ۱۰۴۰۰۲ میلیارد ریال افزایش یافت.

در این مدت همچنین ۱۶۷ درصد به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی و ۱۷۰ درصد به میزان تولیدات پتروشیمی افزوده شده و استفاده از ظرفیت خالی مانده صنایع پتروشیمی به نحو چشمگیر افزایش یافته است.

ظرفیت پتروشیمی کشور از ۲۰٫۴ میلیون تن در سال ۱۳۸۴ به ۵۴٫۵ میلیون تن در سال ۱۳۹۰ و میزان تولید از ۱۵٫۸ میلیون تن در سال ۱۳۸۴ به ۴۲٫۷ میلیون تن در سال ۱۳۹۰ افزایش یافته است.

تولیدات قابل فروش در بازار در دولت های نهم و دهم نیز ۱۹۷ درصد افزایش یافته؛ به طوری که این میزان از ۱۰٫۱ میلیون تن در سال ۱۳۸۴ به ۳۰ میلیون تن در سال ۱۳۹۰ رسیده است./عب


باشگاه خبرنگاران

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.