بی‌توجهی به شاخص‌های ICT در بودجه ۹۲

۱۸اردیبهشت،

 

فاطمه ملکی : بودجه سال ۹۲ برای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در روزهایی نگاشته و تدوین شد که رضا تقی‌پور، وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات برکنار شده بود و علی نیکزاد سرپرستی آن را برعهده داشت و به امضای او رسید.
 
در این دوران معاونان وزارت ارتباطات تلاش کردند همه آنچه در چنته دارند را برای رهایی فناوری اطلاعات و ارتباطات از نگاشت بودجه انقباضی به‌کار گیرند و با استناد به ماده ۴۶ برنامه پنجم توسعه مبنی بر اختصاص ۲ درصد از تولید ناخالص ملی به فناوری اطلاعات و ارتباطات توانستند بودجه این حوزه را با رشد ۱۳ درصدی راهی مجلس کنند.
 
بودجه فناوری اطلاعات و ارتباطات به‌رغم رشدی که داشته اما با کاستی‌های جدی مواجه است که فقدان شاخص‌های مشخص برای ارتقای سطح فاوای کشور از جمله آن‌ها است.
 
از سوی دیگر، درحالی‌که تصور می‌شد دولت روی پارامترهای خاصی از برنامه پنجم مانند توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و راه‌اندازی و توسعه شبکه ملی اطلاعات تاکید داشته و با حساسیت دوچندانی، بودجه به آن‌ها تخصیص دهد، اما ظاهرا این عدم توجه سبب عقب‌ماندگی‌هایی خواهد شد که دولت یازدهم باید در سال‌های باقی‌مانده برای تحقق اهداف برنامه ۵ ساله تلاش مضاعفی کند.
 
نظام بودجه‌ریزی فناوری اطلاعات و ارتباطات برای جلوگیری از دست و پا زدن‌های بی‌نتیجه برای تحقق آرمان‌های نظام باید تحولات اساسی و بنیادینی را تجربه کند و محورهای آن بر اساس اولویت‌های کلان و راهبردی تعیین شود که نقش بسزایی در توسعه کشور داشته باشد نه آن‌که فعالان صنف با بی‌اعتمادی به آن بنگرند که در پس آن خروجی بسزایی وجود نداشته باشد.

ایستنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.