تکرار آفت جامعه عکاسی کشور است

۳۰م دیماه ،

افشین شاهرودی:

افشین شاهرودی معتقد است، نه تنها جشنواره تجسمی فجر بلکه تمام اتفاقهای عکاسی به نوعی تکرار رسیده‌اند و این آفت جامعه عکاسی کشور است.

به گزارش هنرآنلاین، افشین شاهرودی از اعضا هیات انتخاب و داوری دربارهٔ کمیت و کیفیت آثار رسیده به جشنواره گفت: در این جشنواره مانند بسیاری از اتفاقهای عکاسی کشور به نوعی تکرار رسیده‌ایم. کمیت آثار در رشته عکاسی قابل توجه است اما عمدتا با یک رویکرد تکراری در عکاسی مواجه هستیم که سطح کار‌ها را پایین می‌آورد در حالی که ما به عنوان اعضای هیات داوران از جشنواره فجر انتظار بالایی داریم.

وی در ادامه گفت: باید سبب این امر را در مسائل اجتماعی جستجو کرد. امکانات عکاسی کم است و یک نوع دلسردی در جامعه عکاسی وجود دارد. از سوی دیگر نباید از نظر پنهان داشت که نوعی نخوت و غرور نیز جامعه عکاسی را در برگرفته است.

وی دربارهٔ چهارچوب انتخاب آثار و داوری این دوره از جشنواره با توجه به موضوعی برگزار شدن جشنواره گفت: معمولا در تمام داوری‌ها چهارچوب کلی را برگزار کننده مشخص می‌کند. امسال نیز موضوع شادی‌ها و امید‌های زندگی رویکرد اصلی ما را در داوری مشخص کرد. حال در این چهارچوب به عنوان داوران با توجه به سلیقه و دانش و تجربه که ملاک‌های داوری را تعیین می‌کرد دست به قضاوت زدیم.

شاهرودی با اشاره به اینکه ترکیب هیات داوران این دوره بسیار مناسب است، گفت: گفت‌و‌گو‌ها و بحث‌هایی که میان ما داوران پیش آمد بسیار کمک کرد که معیار خلاقیت که برای همه قطعا یکی نیست به یک اجماع جمعی برسد. سبب بحث‌های ما این بود که سلیقه فردی بر داوری حاکم نباشد. هر چند خلاقیت یک امر نسبی است و آنچه در نظر من نوعی خلاقیت محسوب می‌شود ممکن است در دیگری چنین نباشد.

وی که با موضوعی برگزار شدن جشنواره تجسمی فجر بسیار موافق است در این باره گفت: با موضوعی برگزار شدن جشنواره بسیار موافق هستم و خصوصا فکر می‌کنم می‌توان برای دوره‌های بعد نیز همین موضوع شادی‌ها و امیدهای زندگی را اعلام کرد. یکی از عکاسان که علاقه‌مند شرکت در این جشنواره بود در پایگاه اینترنتی خود نوشته بود که من با وجود داشتن هزاران عکس که گمان می‌کردم از همه سوژه‌ها عکاسی کرده‌ام وقتی برای پیدا کردن عکسی با موضوع شادی به سراغ آرشیو خود رفتم دیدم اصلا عکسی در این زمینه ندارم. همین مساله نشان می‌دهد که موضوع را می‌توان همه ساله تکرار کرد تا یک مشکل بنیادین در جامعه عکاسی که تنوع موضوع است از بین برود ضمن اینکه همین مساله می‌تواند ما را با یک رویکرد جامعه‌شناسانه در هر دوره رو به رو کند. بسیار موضوعی بودن جشنواره بویژه این موضوع را قبول دارم.

پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در رشته‌های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سفال، مجسمه سازی، پوستر، کاریکاتور، عکاسی و تصویرسازی ۱۴ بهمن تا ۱۲ اسفندماه برگزار می‌شود.

انتهای پیام/۳۱
 


آخرین خبرها
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.