جوایز نقدی بانک‌ها آب رفت/ جایزه برندگان قرض‌الحسنه فقط ۱۰ هزار تومان!

گردآوری توسط گروه اقتصاد ممتاز نیوز

جوایز نقدی بانک‌ها آب رفت/ جایزه برندگان قرض‌الحسنه فقط ۱۰ هزار تومان! | چاپ |
پنجشنبه ۲۴ مرداد ساعت ۰۵:۵۵ بینا/ این روزها که بانک‌ها با شیوه‌های تازه در پی جذب نقدینگی سرگردان موجود در بازار می باشند، بعضی بانک‌ها اقدامات جالبی را انجام می دهند و جوایزی ۱۰ هزار تومانی به حساب‌های متمرکز می‌پردازند. به گزارش مهر این روزها که بانک‌ها با شیوه های تازه در پی جذب نقدینگی سرگردان موجود در بازار می باشند، بعضی بانکها اقدامات جالبی را انجام می دهند و جوایزی ناچیز برای سپرده گذاران خود در نظر می گیرند.
در پی آزاد شدن نقدینگی سرگردان از بازارهای سکه، طلا و ارز به دنبال کاهش قیمت ها، بعضی بانکها با شیوه های تازه و جذاب در پی جذب این نقدنیگی و سپرده های تازه به نظام بانکی می باشند، اما در این بین بانکهایی می باشند که با اقداماتی جالب که به مثابه شوخی با سپرده گذاران تلقی می گردد، جوایزی بسیار اندک برای سپرده گذاران خود در نظر گرفته اند.
گرچه سپرده های قرض الحسنه بیشتر با منشاء خیر و نیکی انجام می گردد، اما بعضی بانکها برای جذب بیشتر این نوع سپرده برای آن جوایز ۱۰ هزار تومانی در نظر گرفته اند و اسامی برندگان را بر روی درب و شیشه های شعب بانکها نصب کرده اند.
برندگان حساب های متمرکز از طریق قرعه کشی جوایز ۱۰ هزار تومانی برنده می شوند. این در حالی است که این روزها مبلغ ۱۰ هزار تومانی قدرت خریدی ندارد.
مسئولان این بانکها و شعب در مورد میزان جوایز در نظر گرفته شده برای برندگان این نوع حساب ها در توجیه عنوان می کنند که این حداقل مبلغ جوایز در نظر گرفته شده است و جوایز دیگری برای این نوع حساب ها از جمله کمک هزینه سفر حج هم پرداخت می گردد.
اما بالاترین مبلغی که توسط این شعب پرداخت می گردد، ۱۰۰ هزار تومان است که به عقیده خود آنها رقمی بالا است. نکته جالب اینجا است که پیش از این بعضی بانکها جوایز کلانی برای این نوع سپرده ها در نظر می گرفتند که با واکنش هایی از سوی نهادهای تصمیم گیر مواجه می شد و حتی این امر سبب شد که بانک مرکزی دستورالعمل های ویژه ای برای پرداخت نوع جوایز حساب های قرض الحسنه بانکها در نظر بگیرد.
در اوایل کار دولت نهم، بانک مرکزی با همکاری بعضی دستگاه ها اولین بانک قرض الحسنه را راه اندای کرد که هدف آن جذب سپرده های قرض الحسنه و پرداخت آن به صورت قرض الحسنه به متقاضیان بود، چند ماه پیش نیز دومین بانک قرض الحسنه با عنوان رسالت راه اندازی شد.
هدف سیستم بانکی و بانک مرکزی از راه اندازی بانکهای قرض الحسنه، کمک به اشخاص با درآمد کمتر  و اقشار ضعیف تر جامعه بود تا با همیاری اشخاص غنی تر، سپرده هایی را جمع آوری و به آنها اختصاص دهد.
این در حالی است که پیش از راه اندازی بانک قرض الحسنه حتی طرح هایی از جمله متمرکز کردن بخش حساب های قرض الحسنه بانکها در این بانک مطرح بود که البته بعدا این موضوع به فراموشی سپرده شد.
در حالی چنین جوایز ناچیزی در شرایط اقتصاد فعلی برای حساب های قرض الحسنه توسط بعضی شعب بانکی پرداخت می گردد که بانکها سعی می کنند بیشتر بر روی عقود مشارکتی متمرکز شوند و اخیر هم سودهای روزشمار به سپرده های کوتاه مدت به منظور جذب سپرده های بیشتر می پردازند.
چندی پیش بانک مرکزی دستورالعملی برای اعطای جوایز به سپرده های قرض الحسنه پس انداز (ریالی  ارزی) به نظام بانکی کشور ابلاغ کرد که براساس ماده ۶ دستورالعمل اعطای جوایز به سپرده های قرض الحسنه پس انداز (ریالی- ارزی)” مصوب یکهزار و بیست و پنجمین جلسه شورای پول و اعتبار انواع جوایز قابل اعطاء به سپرده های قرض الحسنه پس انداز مشخص شده است.
براین اساس کمک هزینه خرید واحد مسکونی، کمک هزینه سفر عمره، تمتع و عتبات عالیات، کمک هزینه تحصیلی برای یک مقطع، صنایع دستی ساخت صنعتگران داخلی و یا کمک هزینه خرید آن، خودرو ساخت داخل یا کمک هزینه خرید آن، سکه طلا و پول نقد، لوازم خانگی تولید داخل و یا کمک هزینه خرید آن جوایز در نظر گرفته شده می باشد. همچنین بر اساس تبصره ۱ این دستورالعمل حداکثر میزان هر یک از جوایز اعطائی اعم از نقدی و یا غیرنقدی به یک فرد در هر دوره در سال جاری پانصد میلیون ریال تعیین شده است.


RSS

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.