مقاله ابتکار در گاردین: گفت و گوی اوباما و روحانی شکستی برای تندروها در ایران و آمریکا است

گردآوری شده توسط گروه وب گردی ممتاز نیوز

ابتکار ۶ سال از دوران نوجوانی خود را در آمریکا گذرانده و همزمان با انقلاب اسلامی به ایران بازگشت. این سیاستمدار ۵۳ ساله دربارهٔ خاطرات خود از ماجرای اشغال سفارت آمریکا در تهران کتاب” تسخیر” را به زبان انگلیسی نوشته است.

معصومه ابتکار معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست با انتشار یافتن یادداشتی در روزنامه گاردین بریتانیا گفت و گوی تلفنی اخیر اوباما با روحانی را اقدامی مهم ارزیابی کرده که تندروها را در هر دو کشور به انزوا می برد.

 ابتکار که در زمان اشغال سفارت آمریکا در تهران یکی از دانشجویان فعال پیرو خط امام  و مترجم واسطه (خواهر مری از نگاه آمریکایی ها) برای ارتباط بین گروگان ها و گروگانگیرها بود، در این یادداشت از دولت اوباما خواسته است که قدر فرصت کنونی را بداند و اشتباه دولت جورج بوش در دوران سید محمد خاتمی را تکرار نکند.

بوش در سخنرانی سالانه خود در ژانویه ۲۰۰۲ در کنگره ، از ایران در کنار کره شمالی و عراق به عنوان یکی از اضلاع محور شرارت نام برد و این مساله  از نظر بسیاری از ناظران اشتباهی فاحش و استراتژیک بود که اصلاح طلبان را در عرصه سیاست داخلی ایران به انزوا کشاند و زمینه به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد از جریان راست افراطی در انتخابات سال ۱۳۸۴ شد.

ابتکار با یاد آوری این اشتباه دوران بوش نوشته است که این اشتباه به قیمت از دست رفتن جان های بی شماری در جریان جنگ ها و ناآرامی های یک دهه اخیر در منطقه خاورمیانه شد.

معصومه ابتکار، گفت و گو و تماس مستقیم بین روحانی و اوباما را در حل دو مساله بحران سوریه و مساله هسته ای ایران مفید و موثر دانسته و افزود که ایده گفت و گو و دیپلماسی بین ایران و آمریکا تا زمانی با تغییرات عملی سیاست واشنگتن در قبال ایران همراه نشود به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.

ابتکار در ۲۰ سالگی و در زمان اوج بحران گروگانگیری یکی از مهم ترین چهره هایی بود که به واسطه تسلط به زبان انگلیسی با رسانه های غربی و به ویژه رسانه های آمریکایی گفت و گو می کرد.

ابتکار نوشت: ” رییس جمهور اوباما نشان داده است که به دنبال تغییر رژیم در ایران نیست و دو کشور ایران و آمریکا پس از رفع تنش ها و اختلافات می توانند یک روابط بازتر داشته باشند.

معصومه ابتکار ۶ سال از دوران نوجوانی خود را در آمریکا گذرانده و همزمان با انقلاب اسلامی به ایران بازگشت. این سیاستمدار ۵۳ ساله دربارهٔ خاطرات خود از ماجرای اشغال سفارت آمریکا در تهران کتاب” تسخیر” را به زبان انگلیسی نوشته است.


سایت ممتاز|خبر ممتاز
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.