هزینه “خرید ویلا” در مناطق مختلف

گردآوری شده توسط گروه اقتصاد ممتاز نیوز:

در روزگاری نه‌چندان دور تنها عده معدودی از اشخاص ثروتمند قادر بودند در شهرهای شمالی‌ ویلا خریداری کنند اما چندسالی است که بیشتر هموطنان می‌توانند با‌کمترین مبلغ نیز ویلا خریداری کنند.

به گزارش ممتاز به نقل از گروه بازار باشگاه خبرنگاران، کافی است سری به پایگاه اینترنتی های مشاوره املاک در دنیای مجازی بزنید تا ببینید که چه تبلیغات گسترده ای برای فروش زمین های مناسب ساخت ویلا و همچنین ویلا با متراژهای کوچک و بزرگ را انداخته اند.
 
همچنین اگر به شهرزیباکنار در استان گیلان سفر کنید جلوی بنگاه های املاک ،بنرهای تبلیغاتی را می بینید که قیمت ویلا را حداقل از ۶۰میلیون تومان اعلام کرده اند.
 
متاسفانه روند تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تبدیل آنها به ویلا در شهرهای استان مازندران بیشتر به چشم می خورد.
 
وضعیت قیمت ها در شهرهای شرقی استان مازندران مانند آمل ، چمستان ونور کمی متفاوت تر است به طوری که صاحبان بنگاه های املاک برایجذب مشتری بیشتر اقدام به تعیین قیمت حداقل ۳۰میلیون تومان و حداکثر ۷۰۰میلیون توان برای ویلاهای خود کرده اند.
 
احمدی صاحب یکی ازبنگاه های املاک در حد فاصل آمل – چمستان می گوید: در این محدوده می توان ویلاهای کوچکبا حداقل قیمت ۳۰میلیون تومان یافت.
 
وی می افزاید: معمولا بسیاری از کشاورزان و شالیکاران زمین های کشاورزی خود را تبدیل به زمین های مسطح کرده و آن را برای ساخت ویلا عرضه می کنند.
 
وی تصریح می کند: تا چند سال قبل داشتن ویلا تنها جزو آرزوهای بسیاری از هموطنان به ویژه پایتخت نشینان بود اما چند سالی است که با تغییر کاربری زمین های کشاورزی شاهد محقق شدن این رویا هستیم.
 
این بنگاه دار توضیح می دهد: اکنون ویلا با قیمت های مختلفی در این محدوده معامله می گردد که می توان به موارد زیر اشاره کرد، مساحت زمین ۴۳۵ متر مساحت بنا ۲۵۰ متر،۴خواب ۴سرویس مبله کامل حیاط‌سازی داخل شهرک با نگهبانی، قیمت ۴۶۰ میلیون تومان ؛ مساحت زمین ۲۵۰ متر مساحت بنا ۱۳۵ متر،۲ خواب ۳ سرویس باسند ۶دانگ قیمت ۲۱۰میلیون تومان، فروش ویلا ساحلی داخل شهرک با نگهبانی واقع در مازندران،رویان،۳۸۰ متر زمین،بنا ۲۸۰ متر،قیمت ۹۰۰میلیون تومان .
 
در شهرهای شرقی تر مازندران نیز قیمت ویلا از ۶۰میلیون تومان آغاز م یشود و بسته به امکانات بر قیمت ها افزوده می گردد به طوری که اکنون یک ویلادربابلسربا ۳۰۰ مترزمین و ۱۵۰ متربنا،دارای آب، برق و گاز و همچنین فضاسازی حیاط به صورت مبله۱۱۰ میلیون تومان به فروش می رسد.
 
البته اوضاع در غرب مازندران نیز به همین منوال است به طوری که به نقل از افشین یکی ازبنگاه داران در چالوس اکنون می توان ویلاهایی با حداقل قیمت ۷۰ وحداکثر ۷۰۰میلیون تومان در غرب استان خرید و فروش کرد.
 
وی می گوید: اکنون یک ویلای نوساز ۱۳۸ متری در زمینی ۲۵۰متر واقع در شهرک عاشوری‌زاده (وزنه‌برداران ) کمربندی چالوس به نوشهر – کشک‌سرا با بهترین متر، دوخوابه – شومینه – سقف چوبی، نقاشی مولتی‌کالر، کف لمینیت و کابینت های ام‌دی‌اف اتریش با دید عالی جنگل و کوه با قیمت ۱۵۰میلیون تومان به فروش گذاشته شده که درامتدادحیاط آن ۲۵۰ متر زمین جهت اضافه کردن به حیاط اصلی وجود دارد که فروشنده قیمت زمین مجاور را ۴۰ میلیون تومان تعیین کرده و حاضر است در صورت خرید دو مورد باهم ۱۸۰ میلیون تومان دریافت کند.
 
نکته اسفناک ماجرا تمایل باغداران وزمین داران شمالی برای فروش ویا معاوضه زمین های خدشان است به طوری که در یکی از آگهی ها یک قطعه زمین ۵۰۰ متری در باغ گیلاس واقع در مرزن‌آباد ( بین چالوس و کلاردشت) با امکان ساخت۴۰ میلیون تومان برای معاوضه باخودرو به معرض فروش گذاشته شده است.
 
همان طور که ذکر شد ؛متاسفانه در چند سال قبل افزایش روند تغییر کاربری اراضی کشاورزی مازندران سبب شده تا کشاورزی این استان حاصل خیز به شدت تهدید شود زیرا هر سال مساحت قابل ملاحظه ای از زمین های زراعی و باغی این استان به ساختمان های مسکونی، ویلاهای شخصی و مجتمع های تفریحی تبدیل می گردد.
 
اگر مسیرتان به شرق مازندران افتاده باشد و در مسیر غرب حرکت کنید چیزی که بیشتر به چشم می خورد تعداد فراوان مشاوران املاک و بنگاه هاست به طوری که در هر شهر و روستا می توان آنها را ملاحظه کرد که برای جذب مشتری اقدام به نصب بنرهای تبلیغاتی در ابعاد بسیار بزرگ کرده اند .
 
براساس قانون حفظ کاربری اراضی و باغ های کشاورزی مصوب ١٣٧۴،هرگونه تغییر کاربری اراضی کشاورزی غیرمجاز بوده و تخلف محسوب می گردد و طریق مراجع قانونی می توان با متخلفان برخورد قانونی کرد اما متاسفانه با وجود قوانین بازدارنده سالانه حداقل ١٠ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور تغییر کاربری میدهند.
 
کارشناسان بر این باورند که ریشه تغییر کاربری زمین های کشاورزی شمال کشور به سبب افزایش قیمت این زمین ها با توجه به هجوم بسیاری از هموطنان و حتی سازمان های خصوی و دولتی به استان های شمالی و تمایل آنها برای ساخت ویلاهای شخصی و مجتمع هایاقامتی است البته نباید فراموش کرد که برنامه ها و سیاست های نادرست و مدیریت غیرکارشناسی نیزبر این مساله دامن زده است.
 
ازسوی دیگر پس از اجرای فاز نسخت قانون هدفمندی کشاورزان چشم امید خود را به دولت دوخته بودند که متاسفانه یارانه ای به آنها پرداخت نشده و و از سوی دیگر نهادهای ذیربط پشتیبانی کافی از بخش مهم و استراتژیک کشاورزی نکرده و برنامه ریزی مناسبی نیزحتی برای این بخش نداشته اند بنابراین با توجه به همه این شرایط میتوان گفت کشاورزان که امیدی به تولید نداشته اند،ترجیح داده اند زمین های خود را واگذار کرده و در مقابل پولی برا یامرار معاش از رهگذر فروش آن فراهم سازند .
 
با توجه به این موارد در چند سال اخیر قیمت زمین به ویژه در زمین های کشاورزی مازندران بالا رفت و قابلیت های بالای گردشگری این استان مانند خوبی آب و هوا، نزدیکی به جنگ و ساحل ، مجاورت به پایتخت سبب شد تا قسمتی ازسرمایه های سرگردان به سمت این بازار حرکت کند.
 
مساله آنچنان اسفناک شده که درنخستین روزهای کاری امسال ،رییس سازمان امور اراضی مجبور به واکنش شده است.
 
جواد افشار اظهار داشت: تغییر کاربری اراضی کشاورزی به‌ویژه در استانهای شمالی که بعضی بنگاه های متخلف آن را برای مردم پیامک می کنند، تخلف صریح قانونی است و با آنها برخورد می گردد.
 
وی گفت: بعضی شرکت ها و بنگاه های ویلاسازی که هیچ‌کدام از آنها مجوز برای تغییر کاربری اراضی کشاورزی ندارند تبلیغات خود را به صورت پیامک برای مردم ارسال می کنند تا این زمین ها را بفروشند و در تبدیل آن به ویلا به این بنگاه های متخلف کمک کنند.
 
به گفته وی، اخیرا مکاتباتی با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده تا از ارسال چنین پیامک هایی که خلاف قانون اساسی است، جلوگیری شود چراکه تغییر کاربری این اراضی و خرد کردن مالکیت آنها ممنوع بوده و تخلف است.
 
با توجه به آنچه گفته شد به نظر می رسد تا دیر نشده باید فکری برای حفظ زمین های حاصل خیز استان های شمالی به ویژه در مازندران کرد و با تدوین قوانین بازدارنده و اجرای کامل آن ها جلوی تغییر کاربری زمین های کشاورزیاین استان حاصلخیز گرفته شود.

انتهای پیام/

منبع:مشرق


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.