هشدار دبیرکل سازمان نظام صنفی به واردات لپ‌تاپ‌های بی‌نشان

هشدار دبیرکل سازمان نظام صنفی به واردات لپ‌تاپ‌های بی‌نشان

دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور معتقد است که وجود محدودیت در حجم واردات و تعدد و تنوع نوت‌بوک‌های وارداتی می‌تواند راه را برای ورود اجناس تقلبی و قاچاق باز کند.
 

حمیدرضا قمی در گفت‌وگو با ایسنا به ذکر توضیحاتی درباره تاثیرات بالارفتن و نوسان قیمت ارز در بازار نوت‌بوک پرداخت و اظهار کرد: مدتی بود نوت‌بوک و آی‌فون‌ها در حال تبدیل شدن به یکی از ابزارآلات لازم در سبد خانواده‌ها بودند؛ در حال حاضر با این شرایط تقاضا کاهش پیدا کرده و نوسانات قیمت ارز شرایط را به‌گونه‌ای پیش می‌برد که دیگر واردات برای واردکنندگان مقرون به صرفه نبوده و آنها چنین عملی را موجه نمی‌دانند.
قمی با بیان اینکه اکنون بیش از افزایش قیمت ارز نوسانات است که به بازار و واردکنندگان صدمه می‌زند، یادآور شد: زمانی با وجود تعرفه‌های گمرکی، قیمت‌های ما با کشورهای منطقه یکسان بود، اما اکنون این وضعیت حتی در زمینه کاربرد تکنولوژی هم نگرانی‌هایی ایجاد کرده است.
دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور گفت: اینکه سطح عمومی جامعه و به ویژه دانشجویان نتوانند با آخرین تکنولوژی‌های روز آشنا و از آنها بهره‌مند شوند اتفاق بدی است، چرا که نرم‌افزار و سخت‌افزار صنعت‌هایی نیستند که بتوانند به شکل خوشه‌ای رشد و توسعه پیدا کنند.
او در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به صحبت‌هایی که گاه در سطح جامعه منتشر شده و اینگونه اعلام می‌کند که ظرف ماه‌های آینده دیگر واردات نوت‌بوک و لپ‌تاپ صورت نخواهد گرفت، خاطرنشان کرد: اینکه بخواهیم بگوییم مطلقا واردات نخواهیم داشت غیرممکن است؛ چراکه بخش‌های صنعتی و تولیدی به این تجهیزات نیاز دارند. ما لفظ کلی به کار نمی‌بریم. به گفته قمی اکنون شرایط به گونه‌ای شده که گاهی شاهدیم که لپ‌تاپ‌های موجود در بازار ۱۵۰ یا حتی ۲۰۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند که این موضوع به هرحال غیرموجه محسوب می‌شود.
دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به محدودیت حجم واردات، تعدد و تنوع نوت‌بوک‌های وارداتی با بیان اینکه چنین وضعیتی می‌تواند راه را برای ورود اجناس تقلبی و قاچاق باز کند، توضیح داد: درست است که هنوز به صورت انبوه گزارشی از واردات قاچاق نداشته‌ایم، اما به هرحال این شرایط ویژه راه را برای ورود کالاهای قاچاق، بی‌کیفیت و بدون نام و نشان هموار می‌کند. قمی ادامه داد: وقتی حداقل در کوتاه‌مدت برای کشور امکان ساخت لپ‌تاپ وجود ندارد، لازم است که اقدامات خاصی در این زمینه صورت گیرد و در این میان تا زمانی که ثبات کلی در بازار ارز حاکم نشود، هیچ صحبتی نمی‌توان کرد. وی در ارتباط با تخصیص ارز هم گفت: تخصیص ارز هم ممکن است مشکل را برای عده‌ای یا برای مدتی کوتاه حل کند، اما اصل موضوع را برطرف نخواهد کرد و اینکه این ارز به دست مصرف‌کننده واقعی برسد خود موضوع مهمی است.

لینک ثابت || اضافه شده توسط آرش کریم بیگی|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلی || آرش کریم بیگی

اخبار ICT در ایستنا

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.