۶۰ سال اقتصاد آمریکا در یک نگاه

بیش از ۶۰ سال از جنگ جهانی دوم می گذرد و ایالات متحدۀ آمریکا در میان کشورهای جهان در این مدت بزرگترین اقتصاد طبقۀ متوسط را ساخته است و جالب اینکه خودِ این کشور نیز طی دهه های اخیر آن را از بین برده است. اگر به نمودار ذیل بنگرید متوجه می شوید که درآمد خانوارها طی سالهای ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۰ چه سیری را در این مدت طی کرده است.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی کانترپوینت بعد از جنگ جهانی دوم، سرعت بالای اقتصاد آمریکا، رشد طبقۀ متوسط را به دنبال داشت. در آن زمان فقیرترین خانوارهای آمریکایی نیز متعاقب رشد سریع اقتصاد آمریکا از آن تغییر و تحولات منتفع شدند. سپس در دهۀ ۱۹۷۰ و دقیقاً بین دو شوک بزرگ نفتی که با تورم بالا نیز همراه بود، اقتصاد آمریکا در وضعیت بدی قرار گرفت. در نتیجه دولت آمریکا ناتوان از پذیرش اجماع میان چپ و راست سیاسی، اقتصاد ریگانی را جایگزین آن نمود، در حالی که جملۀ معروف ریچارد نیکسون: “ما همگی کینزی هستیم” گویای واقعیت دیگری بود. متعاقباً گسترش تکنولوژی و رقابت خارجی، بازار کار، دستمزدها و بورس را مجدداً رونق بخشید و رشد اقتصادی بار دیگر به کشور بازگشت. در نتیجۀ بازگشت رشد اقتصادی، طبقه ای که سرمایه گذاری کرده بودند، بیشتر منتفع شدند یعنی ۲۰% ثروتمندها. در نتیجه این تغییرات چندان به نفع طبقۀ متوسط و فقیر جامعه نبود. دهۀ ۲۰۰۰ نیز برای خانوارهای آمریکایی بدترین سالها بود و هیچ تضمینی وجود ندارد که آینده از روزهای امروز روشن تر باشد.
کارشناسان اما می گویند بحران اقتصادی امروز اگر شانسی برای انتخاب مجدد اوباما نداشته باشد، می تواند فرصتی برای رامنی و تاختن به حریف دمکراتش باشد. در حالیکه داشتن شغل به اولویت شمارۀ یک آمریکایی ها تبدیل شده، میت رامنی، نامزد جمهوریخواه قول داده که بعد از روی کارآمدنش ۱۲ هزار شغل در طول ۵ سال جدید ایجاد کند. به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامۀ اکسپرس نرخ بیکاری در آمریکا رقم ۸٫۳% را نشان می دهد و بدهی آمریکا از مرز ۱۰۰% تولید ناخالص داخلی عبور کرده و جمهوریخواهان و دمکراتها ماههاست که ناتوان از دستیابی به اجماع بر سر بودجه هستند.  گفته می شود از سال ۱۹۳۰ تنها یک رییس جمهور با این نرخ بیکاری بالا شانس انتخاب مجدد را داشته است.

نمودار ذیل تغییرات در میزان درآمد خانوارهای آمریکایی را به تصویر کشیده است. در آمریکا طبقات جامعه براساس درآمد به ۵ دسته تقسیم می شوند. در نمودار ذیل ۵ درصد بسیار ثروتمند نیز به آن اضافه شده است.

ترجمه: زهرا خدایی

۳۱۲۶۳

دانلود   دانلود


خبرآنلاین

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.