برگزاری دومین همایش اقتصاد مقاومتی در حوزه انرژی

برگزاری دومین همایش اقتصاد مقاومتی در حوزه انرژی

دومین همایش اقتصاد مقاومتی با تاکید بر حوزه انرژی به همت سازمان بسیج دانشجویی برگزار می‌شود.
به گزارش خبرگزاری تقریب (تنا)، دبیرخانه دائمی اقتصاد مقاومتی در دانشگاه علم و صنعت همایش دوم اقتصاد مقاومتی با موضوع انرژی را برگزار می کند.

اقتصاد مقاومتی واژه‌ای است که این روزها بیش از پیش در رسانه ها و سایت‌های خبری درباره آن شنیده می‌شود و هر کس با تعبیر خود، برداشتی از آن را بیان می‌کند.

تاکیدهای اخیر مقام معظم رهبری در دیدار کارگزاران نظام، مسئولان شرکت‌های دانش بنیان و دانشجویان بر لزوم ایجاد اقتصاد مقاومتی به عنوان تفکر حاکم بر نظام اقتصادی، تمامی اقشار جامعه و نخبگان دانشگاهی را بسیج کرده است، تا به ایجاد محتوا و پایه های آن بپردازند و از فرمان رهبری که بهبود و اصلاح فضای اقتصادی جامعه را در بردارد، اطاعت کنند.

همایش ملی در اردیبهشت ماه سال جاری با عنوان اقتصاد مقاومتی در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد که در آن برای اولین بار اهالی محافل علمی و اجرایی به هم‌اندیشی پیرامون اقتصاد مقاومتی و دلالتهای آن پرداختند.

پس از گذشت چند ماه از برگزاری این همایش و تاکیدات متعدد مقام معظم رهبری پیرامون اقتصاد مقاومتی به عنوان راهبرد اصلی نظام در حوزه اقتصاد، نظرات مختلفی در باب این گفتمان جدید توسط افراد مختلف ارائه می‌شود.

همایش اقتصاد مقاومتی به همت “قرارگاه جهاد اقتصادی سازمان بسیج دانشجویی” ، “دانشکده مهندسی پیشرفت دانشگاه علم و صنعت ایران”، “مرکز مطالعات سیاستگذاری بسیج دانشگاه علم و صنعت” و “مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشگاه صنعتی شریف” به عنوان اولین همایش در این زمینه با هدف معرفی این الگو در کشور و نیز جمع آوری اطلاعات و نظرات نخبگان بخشهای مختلف کشور، اولین گام را در این زمینه برداشت و به نوعی آغاز کننده این جریان مثبت و مورد نیاز در کشور شد.

مسعود درخشان عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی اقتصاد مقاومتی را به این شرح تعریف کرد که (( اقتصاد مقاومتی یک نظام اقتصادی بسته نیست و چنین دیدی نسبت به اقتصاد مقاومتی رشد آفرین نیست. منظور از اقتصاد مقاومتی واقعی یک اقتصاد مقاومتی فعال و پویاست، نه یک اقتصاد منفعل و بسته چنان که مقاومت برای دفع موانع پیشرفت و کوشش در مسیر حرکت و پیشرفت تعریف می‌شود. اقتصاد اسلامی با سودجویی مخالفت ندارد، بلکه با مبنا شدن سود و سوداگری بچه‌گانه برای تکاثر و انباشته کردن سود آن گونه که در نظام آمریکا انجام می شود، سازگاری ندارد و مهمترین وظیفه اقتصاد مقاومتی غلبه بر این تفکر است که تفکر غالب بر سیاستگذاران کشور است.))

این تعریف به عنوان تعریفی پایه و مبنا بر اقتصاد مقاومتی که بیشترین قرابت با بیانات مقام معظم رهبری را دارد، می تواند به عنوان مصداق قرار بگیرد، اما متاسفانه بررسی بعضی مقالات و گفتگوهای اخیر توسط برخی اساتید و نخبگان دانشگاهی نشان می دهد که هریک تعریفی جداگانه و تا حدودی ناهماهنگ از اقتصاد مقاومتی ارائه داده که در مواردی نیز این تعریف و برداشت شخصی از اقتصاد مقاومتی بازی در زمین حریف، توصیه به تکرار اشتباهات گذشته و ایجاد نظام سرمایه داری که با تعاریف و اصول اسلامی در تناقض است، تلقی می‌شود.

لذا با توجه به این وضعیت، این احساس نیاز وجود دارد، تا چنین فعالیت‌هایی که به صورت جهادی و مخلصانه توسط نخبگان کشورمان در حال انجام است، متمرکز شده و با جهت دهی درست، کنترل محتوای ایجاد شده و مطالبه گری، اعتلای جمهوری اسلامی ایران را به ارمغان آورد و با جریان سازی صحیح این الگوی اسلامی را در سراسر جهان اشاعه دهد.

با عنایت به این موضوع، دبیرخانه دائمی اقتصاد مقاومتی در دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان آغاز کننده این جریان با هدف ” تولید ادبیات اقتصاد مقاومتی و تهیه علم بومی بر مبنای اصول اسلامی در حوزه های مدیریتی و سیاستگذاری کشور جهت اعتلای جمهوری اسلامی ایران و الگوشدن برای جهان و متمرکز کردن فعالیت‌های در حال انجام در حوزه اقتصاد مقاومتی”، به همت ریاست دانشگاه علم و صنعت و قرارگاه جهاد اقتصادی سازمان بسیج دانشجویی در حال راه اندازی و آغاز به کار است که امید است، با همت اساتید خبره دانشگاهی و نخبگان جوان کشورمان در این حوزه، اعتلای جمهوری اسلامی ایران را بیش از پیش نظاره‌گر باشیم.

این دبیرخانه به عنوان یک گام بلند تصمیم به برگزاری همایش دوم اقتصاد مقاومتی در حوزه انرژی گرفته است، تا از این طریق بتواند گفتمان اقتصاد مقاومتی را در حوزه انرژی تبیین کرده و صاحب نظران و مسئولان این حوزه را با این گفتمان همراه نماید.

همایش اقتصاد مقاومتی

 

حوزه انرژی

 

همایش


پورتال اخبار دانشگاهی

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.