آمار مرگ ناشی از دخانیات تا ۲۰۳۰ به ۸ میلیون نفر در سال خواهد رسید

اردیبهشت ۱۴۰۳

متاسفانه سالانه ۶ میلیون نفر بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند و این آمار تا سال ۲۰۳۰ به ۸ میلیون نفر می‌رسد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر محمد‌رضا مسجدی، فوق تخصص ریه و قائم مقام بیمارستان مسیح دانشوری گفت:پژوهشگران طی مطالعه‌ای که در ۴۱ کشور انجام داده‌اند، دریافته‌اند که اعمال سیاست‌های ضد دخانیات MPOWER که از الزامات معاهده جهانی کنترل دخانیات و از سوی سازمان بهداشت جهانی است، تاثیر به سزایی بر کاهش مصرف سیگار و به دنبال آن کاهش مرگ و میر ناشی از آن داشته است. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی بین سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ میلادی سیاست‌های ضد دخانیات MPOWER در ۴۱ کشور جهان اعمال شده است. در این مطالعه از بین ۴۱ کشور، در ۳۲ کشور تنها یک قانون از ۶ قانون MPOWER را اعمال و ۹ کشور دیگر بیش از یک قانون را اعمال کردند.

 وی ادامه داد: از هر دو نفر سیگاری یک نفر دچار مرگ زود هنگام ناشی از مصرف دخانیات می‌شود، حال آنکه نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که اتخاذ قوانین MPOWER در این ۴۱ کشور تا سال ۲۰۵۰ سبب پیشگیری از مرگ زودرس نیمی از ۸/۱۴ میلیون فرد سیگاری می‌شود که سیگار را ترک می‌کنند یعنی معادل ۴/۷ میلیون نفر. همچنین این مطالعه نشان می‌دهد که تقریبا نیمی از این مرگ و میر مهار شده می‌تواند به دلیل افزایش مالیات سیگار باشد که معادل جان ۵/۳ میلیون نفر است.

 دکتر مسجدی تولد نوزادان سالم‌تر با مشکلات مادرزادی کمتر ناشی از مصرف دخانیات مادر در دوره بارداری، پیشگیری از وزن کم نوزاد به هنگام تولد و کاهش هزینه‌های بهداشتی درمانی ناشی از مصرف دخانیات را از دیگر مزایای بهداشتی اجرای قوانین کنترل دخانیات دانست.  قائم مقام مرکز پزشکی مسیح دانشوری به  نقل از یافته های دپارتمان بیماری‌های غیرواگیر سازمان بهداشت جهانی، عنوان کرد: در صورت اعمال جامع‌تر قوانین کنترل دخانیات شدیدالاثر می‌توان از میلیون‌ها مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات پیشگیری کرد.

 دکتر مسجدی در پایان سخنان خودبا بیان این مطلب که مصرف دخانیات قابل پیشگیری‌ترین عامل مرگ و میر در جهان است اظهار کرد:‌  با این حال متاسفانه سالانه ۶ میلیون نفر بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند و این آمار تا سال ۲۰۳۰ به ۸ میلیون نفر می‌رسد، حال آنکه با اتخاذ قوانین صحیح می‌توان به کلی از بروز آن جلوگیری کرد. از زمان اجرایی شدن معاهده جهانی کنترل دخانیات از سال ۲۰۰۵، صد و هفتاد و پنج کشور و اتحادیه اروپا به آن ملحق شده‌اند. فراگیری این معاهده در تاریخ اتحادیه اروپا سریع‌ترین و وسیع‌ترین است به طوری که تقریبا ۹۰% جمعیت

جهان را فرا گرفته است./ح


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.