آیا «کوکاکولا»یک کالای صهیونیستی است


آیا «کوکاکولا»یک کالای صهیونیستی است

۱۰:۱۰ (سه شنبه ۹ خرداد )
اخبار مرتبط
نسخه چاپی نسخه چاپی

کمپانی «کوکاکولا» با شعار تامین آسایش مردم متولد شد و اکنون پس از ۱۲۵ سال به بحران آب دامن می‌زند، در کشتار مردم فلسطین با اسرائیل همکاری می‌کند، کارگران را در کلمبیا می‌کشد و در هند به کوکای قاتل معروف شده است.

 «کوکاکولا» که برای خیلی‌ها تنها یک نوشیدنی خنک و گواراست، امروزه به نماد فرهنگی آمریکا تبدیل شده که براساس اطلاعاتی که در سایت آن منتشر شده و هم‌اکنون نیز موجود است، این کمپانی هم‌اکنون بیش از صد و چهل و شش هزار و ۲۰۰ شعبه در سراسر دنیادارد که در این شعبه‌ها هر روز یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون محصول به فروش می‌رساند.

این کمپانی در عرصه فروش آبمیوه و نوشابه رتبه اول، از نظر فروش نوشیدنی‌های ورزشی رتبه دوم و از نظر فروش بطری آب نیز رتبه سوم را دارد.

«کوکاکولا» امروزه شناخته شده‌ترین نام تجاری در دنیا است.

ارزش این نام تجاری بیش از ۷۱ میلیارد دلار تخمین زده شده‌ است.

 

*تاریخچه کمپانی کوکاکولا:

_کمپانی «کوکاکولا» با سرمایه‌ای بیش از ۴۷ میلیارد دلار

کمپانی اصلی کوکاکولا در آتلانتا، آمریکا، قرار دارد و  با بیش از ۴۷ میلیارد دلار دارایی در سال ۲۰۱۰ میلادی، عرضه کننده محصولاتی چون کوکاکولا و فانتا و آبمیوه، اسپرایت و سون‌آپ و دایت کوک  و آب معدنی است.

 

_«آسا کندلر»، شهردار آتلانتا، اولین موسس کمپانی کوکاکولا

«جان پمبرتون»، داروساز آمریکایی، ۱۲۶ سال پیش از این، در سال ۱۸۸۶، فرمول ساخت کوکاکولا را کشف کرد و نام آن را از همان ابتدا کوکاکولا گذاشت که تا به امروز باقی ماند.

او این محصول را شفای بسیاری از بیماری‌ها معرفی کرد و با چنین تضمینی، هر لیوان از آن را در ازای ۵ سنت، به دکه‌های محلی فروش لیموناد و سودا می‌فروخت و بدین ترتیب کوکاکولا در مدت زمانی کوتاه به موفقیت بسیاری دست یافت.

«پمبرتون» چندی بعد فرمول ساخت کوکاکولا را در ازای ۲۳۰۰ دلار به «آسا کندلر»، تاجر آمریکایی و شهردار شهر آتلانتا فروخت.

«کندلر» خیلی زود توانست، کوکاکولا را به عنوان یک نوشیدنی آمریکایی به جهان عرضه کند.

*تبلیغات گسترده کوکاکولا و تبعات منفی آن در میان کودکان

محصولات شرکت «کوکاکولا» هم‌اکنون در بیش از ۲۰۰ کشور جهان به فروش می‌رسد.

این کمپانی برای تبلیغ محصولات خود علاوه بر استفاده از محصولات تجاری از تی‌شرت و ساعت و کلاه گرفته تا وسایل آشپزخانه و نوشت‌افزار، در سال ۱۹۹۶با طراحی یک مخزن حاوی نوشابه برای فضاپیمای شاتل، تلاش کرد تا در فضا نیز حرف اول را بزند.

کمپانی «کوکاکولا» برای تضمین افزایش چشم‌گیر فروش محصولاتش در میان کودکان، بالطبع آن بزرگسالان، سال ۲۰۰۱ با استودیوی انیمیشن سازی «والت دیزنی» قراردادی بست که براساس آن کوکاکولا می‌توانست برای تبلیغ محصولات خود از شخصیت‌های کارتونی این استودیوی استفاده کند و والت دیزنی نیز می‌توانست از محصولات این کمپانی در برخی از انیمیشن‌های خود استفاده کند.

 

البته والت دیزنی از ۱۱ پارک موضوعی خود در جهان به شدت تبلیغ محصولات کوکاکولا را می‌کند، این تبلیغات تا بدانجا پیش رفته که بسیاری از گروه‌های فعال در زمینه بهداشت و سلامت، نسبت به چاقی مفرط کودکان براثر استفاده بیش از حد از محصولات کمپانی کوکاکولا اعتراض کرده‌اند.

جالب آن است که یک کودک برای سوزاندن میزان کالری حاصل از خوردن یک لیوان از نوشابه‌های این کمپانی باید بیش از ۳۰ دقیقه بدود.

 

_کمپانی کوکاکولا اسپانسر بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن:

بیش از ۸۴ سال از همکاری کمپانی کوکاکولا با بازی‌های المپیک می‌گذرد.

در این دوره از بازی‌های المپیک که در لندن برگزار می‌شود نیز این کمپانی یکی از اسپانسرهای اصلی است.

این کمپانی برای این دوره از بازی‌ها، برنامه‌های تبلیغاتی گسترده‌ای تدارک دیده است، از طراحی قوطی‌های نوشابه با عکس ورزشکاران سراسر جهان گرفته تا تولید تی‌شرت‌هایی با برند کوکاکولا و ساخت کلیپ موسیقی.

این کمپانی همچنین طی دو ماه آوریل و می در بین مشتریان خود قرعه‌کشی وسیعی برگزار کرد که بلیط‌های شرکت در بازی‌های المپیک، جایزه  هزار و ۴۰۰ برنده نهایی آن خواهد بود. 

البته خبر همکاری کوکاکولا و بازی‌های المپیک،نه تنها خوشایند همه نیست، بلکه مورد اعتراض بسیاری از جمله محققان و مسئولان سلامت و بهداشت انگلستان قرار گرفته است.

به گفته کالج سلطنتی پزشکی انگلستان، چاقی بزرگترین تهدید سلامت در انگلستان است و کمپانی‌هایی چون کوکاکولا و مک‌دونالد همواره در تبلیغات خود پیام‌هایی غلط می‌فرستند بالاخص برای کودکان.

به گفته «پرفسور لاوی»، استاد و محقق انگلیسی، در طول بازی‌های المپیک همه چشم‌ها به بازی‌هاست ولی آنها در طول تماشای بازی‌ها به طور ناخودآگاه تحت تاثیر تبلیغاتی هستند که به طور همزمان در این بازی‌ها وجود دارد و مغز آنها بدون آنکه آنها از خودشان اراده‌ای داشته باشند، این اطلاعات را پردازش می‌کند.

 

*کوکاکولا یکی از حامیان اصلی رژیم صهیونیستی:

 

کمپانی کوکاکولا از سال ۱۹۶۶ همکاری خود را به طور رسمی با رژیم صهیونیستی آغاز کرد، این کمپانی در این سال با شکستن تحریم اقتصادی اعراب علیه این رژیم، یک کارخانه در اسرائیل تاسیس کرد و از این زمان ۱۷ درصد از درآمد خود را به پروژه ارض موعود صهیونیست‌ها اختصاص داد.

ریاست این کارخانه را «آبراهام فینبرگ» یکی از لابی کننده‌های پر قدرت رژیم صهیونیستی به عهده گرفت و تا زمان مرگش در ۱۹۹۸ در این سمت باقی ماند.

به اعتقاد مجله نیویورک، «فینبرگ»، یک صهیونیست دو آتشه بود.

ثروت «فینبرگ» آنقدر زیاد بود که در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، به تنهایی از «هری ترومن»، سی و سومین رییس جمهور آمریکا، حمایت مالی کرد. 

در حال حاضر نیز «موشه ورتیم»، یکی از جاسوسان سابق سازمان جاسوسی موساد، ریاست این کارخانه را به عهده دارد.

بنا به گزارش وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، شش واقعه مهم و حیاتی در سال ۱۹۶۶ برای این رژیم به وقوع پیوسته است که یکی از آنها مخالفت آشکار کمپانی کوکا‌کولا با تحریم اسرائیل از سوی کشورهای اسلامی و شروع همکاری با این کمپانی است.

این کمپانی همچنین برای خشنودی این رژیم گاهی در تبلیغات خود به طور آشکار اعتقادات مسلمانان را به سخره می‌گیرد و خشم مسلمانان را بیش از پیش برمی‌انگیزد.

بنا به گزارش روزنامه هاآرتص در تاریخ ۱۹ جولای سال ۲۰۰۲ میلادی، شرکت کوکاکولا برای قدردانی از رژیم صهیونیستی به خاطر معافیت‌ ۵۰ میلیون دلاری مالیات، قصد دارد که یک کارخانه جدید در شهرک «کیریات گات» تاسیس کند و بیش از ۷۰۰ اسرائیلی را نیز در این کارخانه به کار گیرد.

 شهرک «کیریات گات»، شهرکی در حیفاست  که در سال ۱۹۴۴ ساکنان آن طی عملی نژادپرستانه به اجبار از روستاهای خود اخراج و آواره شدند.

 در سال ۱۹۹۷، دولت اسرائیل از مدیران کمپانی کوکا کولا با اعطاء یک جایزه تجاری به خاطر بی‌توجهی به تحریم کشورهای اسلامی علیه اسرائیل و ۳۰ سال همکاری صمیمانه با این رژیم تقدیر کردند

در اکتبر ۲۰۰۵، کوکاکولا سرمایه گزاری خود را در اسرائیل با خرید ۵۱ درصد سهام شرکت مشروب سازی تیور اسرائیل افزایش داد.

 

کوکاکولا همچنین یکی از  پشتیبانان مالی همایش‌هایی است که هرساله در حمایت از اسرائیل برگزار می‌شود.

 این کمپانی در فوریه سال ۲۰۰۲، در همکاری با سازمان‌های صهیونیستی «دوستان اسرائیل» و «هیلل ملی» از جلسه سخنرانی «لیندا گرادستین»، روزنامه نگار بدنام صهیونیست‌ها حمایت مالی کرد.

کمپانی کوکاکولا می سال ۲۰۰۳، اسپانسر جوایز اتاق بازرگانی آمریکایی_اسرائیلی شد و از آن پس نیز حامی اصلی این جوایز است.

این جوایز هرساله به کمپانی‌هایی اعطاء می‌شود که بیشترین همکاری را در دو بخش سرمایه‌گذاری و ایجاد شغل با تجارت آمریکایی اسرائیلی داشته‌اند.

می سال ۲۰۰۹، کوکاکولا اسپانسر جوایز «استار ایگل» اتاق بازرگانی آمریکایی_اسرائیلی شد، این جایزه در راستای اهداف جنگ طلبانه اسرائیل در قبال غزه برگزار شد.

این کمپانی سپتامبر ۲۰۰۹ نیز ترتیب برگزاری یک میهمانی ویژه را داد و در این میهمانی از ژنرال «بنیامین بن_الیزر»، وزیر دفاع سابق اسرائیل و یکی از جنایتکاران تحت تعقیب جنگ قدردانی کرد.

 

* کوکولا و بحران آب:

 

کوکا کولا براساس آماری که خود او نیز تایید کرده است، برای تولید هر یک لیتر کوکاکولا به حداقل سه لیتر آب نیاز دارد.

این کمپانی به خاطر نیاز وسیعی که به آب دارد، طی بیش از یک قرن بر تعداد زیادی از سفره های آب زیرزمینی بسیاری از کشورهای جهان چنگ انداخته و به بحران جهانی کمبود آب در جهان دامن می‌زند، در حالیکه صدها سال و گاهی بیشتر وقت صرف می‌شود تا یک سفره آب زیر زمینی تشکیل شود.

به عنوان مثال مقامات مسئول هند اعلام کردند که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵، اوج فعالیت کمپانی کوکاکولا در هند، سطح آب‌های زیرزمینی این کشور حداقل ۱۰ متر کاهش یافته است.

*کوکاکولا و عرضه محصولات سمی در کشور هند:

 

این کمپانی که به اعتراف برخی از رسانه‌های غربی یک کمپانی نژادپرست است و در جریان جنبش مردم آفریقا علیه آپارتاید، با انتشار یک تبلیغ صریح نژاد پرستانه، مواضع خود را که تا آن زمان چندان مشخص نبود، را کاملا برملا ساخت.

 

این کمپانی همچنین در عرضه محصولاتش نیز تحت تاثیر این تفکر نژاد پرستانه عمل می‌کند آنچنانکهنوشیدنی‌هایی که این کمپانی در کشوری چون هند عرضه می‌کند  ۳۰ برابر بیشتر از آنچه در محصولات آمریکا و اروپا عرضه می‌شود، حاوی مواد افزودنی غیر مجاز است، ضرر و زیان ناشی از این خوردن این محصولات باعث شیوع بیماری‌های سرطان و نواقص مادرزادی می‌شود.

این کمپانی امروز در هند و برخی دیگر از کشورهای جهان به «کوکای قاتل» مشهور است. 

 *کوکاکولا و کشتار کارگران در کلمبیا:

در سال ۱۹۹۶ روسای کمپانی کوکاکولا  دستور قتل «ایسیدرو سگوندو گیل» رهبر اتحادیه کارگران کارخانه بطری پرکنی این کمپانی در شهر کارپای کلمبیا در حالیکه در دروازه ورودی این کارخانه اعتصاب کرده بود، را به شلیک گلوله به قتل رساند.

پس از این اتفاق جمعی از کارگران کوکا کولا با این ادعا که روسای محلی این کمپانی برای تهدید، ترساندن و کشتن کارگرهایشان از  جوخه‌های مرگ شبه نظامی استفاده می‌کنند، اگرچه این پرونده ۴ سال در جریان بود، ولی سرانجام بی‌نتیجه مختومه شد.

.

.

.

.

..

..

.فارس

 


Foodna RSS Feed

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.