اثرات درمانی گردو برای مردان

جام جم آنلاین: مصرف ۷۵ گرم گردو در روز به افزایش تعداد و بهبود کیفیت اسپرم در مردان نابارور یا دارای مشکلات باروری کمک می‌کند.

تخمک و اسپرم، هر دو در زایش زندگی نو سهم دارند اما بیش از ۳۰ درصد مشکلات ناباروری در میلیون‌ها زوج بدون فرزند، به سبب ناتوانی‌های مردان و کمبود کیفیت و کمیت اسپرم آنهاست.

خبر خوش برای مردان نابارور آن است که بتازگی ​نتایج پژوهشی که در دانشگاه کالیفرنیای آمریکا به دست آمده​ مصرف این مقدار گردو به طور روزانه، کیفیت و ساختار سلول‌های حیات‌بخش مردان ۲۱ تا ۳۵ ساله را افزایش می‌دهد.

دکتر وندی رابینز و همکارانش در تحقیقی بین بیش از صد مرد که پیرو رژیم غذایی پرگوشت بوده‌اند، اثر مصرف روزانه اسیدهای چرب اشباع‌ نشده را در افزایش کیفیت اسپرم بررسی کردند.

آنها مردان یادشده را به دو گروه تقسیم کردند که در رژیم غذایی ۵۸ نفرشان گردو و ریزمغذی‌های درختی وجود نداشت اما گروه ۵۹ نفره دیگر موظف بودند هر روز ۷۵ گرم گردو بخورند.

ابتدا نمونه اسپرم همه افراد از نظر کیفیت بررسی شد. پس از گذشت ۱۲ هفته از تحقیق بار دیگر آزمایش و نمونه‌گیری اسپرم تکرار شد و اینجا بود که گروه محققان، علاوه بر مشاهده افزایش سطح اسیدهای چرب امگا۶ و ۳، متوجه افزایش کیفیت و کاهش اختلال‌های کروموزمی اسپرم‌ها شدند؛ حال آن‌که در گروه دیگر تغییری به وجود نیامده بود.

کیفیت و تعداد سلول‌های سهیم در شکل‌گیری نطفه به عوامل و شرایطی گوناگون وابسته است اما ناهنجاری‌های هورمونی، اختلالات سیستم ایمنی، ابتلا به بیماری‌های ژنتیک و عفونی، مصرف دارو، آلودگی‌های محیطی، تغذیه نامناسب، گرما و حتی عادت‌های شخصی مثل نوع لباس زیر مردان در تعداد و کیفیت سلول‌های اسپرم دخالت بیشتری دارد.

خوردن گردو، بویژه در حجم مذکور گرچه سبب پدید آمدن تغییراتی در سطح لیپید خون می‌شود اما از دیرباز به مردانی توصیه می‌شده که ناتوانی‌های جنسی داشته‌اند.

همچنین سرشار از روغن امگا۳ است که افزون بر قابلیت شکست چربی‌های مضر و کاهش وزن، جزو اسیدهای چرب اشباع نشده‌ای است که وجودشان در رشد اسپرم و شکل‌گیری غشا سلولی ضروری است.

در برخی تحقیقات دیگر مشخص شده که سلنیوم و ویتامین E موجود در گردو نیز سبب حفظ کیفیت، دوام سلول‌ها و افزایش باروری مردان می‌شود.

در بین خوراکی‌های موثر در افزایش قدرت باروری مردان، از جگر (محتوی ویتامین A و روی)، کرفس (دارای اندرواستنون و فرومون) هلو و پرتقال (سرشار از ویتامین C)، موز (منبعی از آنتی‌اکسیدان مورد نیاز برای حفظ کیفیت سلول‌ها)، خرما (حاوی مواد قندی، پتاسیم و ویتامین‌های گروه B)، عسل و… بکرات یاد شده است.(جام جم – ضمیمه چاردیواری)


jamejamonline.ir – 22 – RSS Version

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.