امنیت اخلاقی، پای برج میلاد/پرونده

امید کریمی: عمده حاضران مراسم افتتاح باشگاه خبرنگاران پلیس و انجمن سینمای پلیس، مقامات بلندپایه و میانی نیروی انتظامی بودند؛ در راس آنها سردار بهمن کارگر، معاون اجتماعی ناجا بود. بخشی هم از سالن را هم مدعوین تشکیل می دادند؛ مدیران رسانه ای، کارگردانان و هنرپیشه های سینما مثل داوود رشیدی، سیروس الوند و فریدون جیرانی و البته مسوولانی از وزارت ارشاد؛ وزیر و تعدادی از همراهان. خبرنگاران هم البته در انتهای سالن نشسته بودند و حرفهای سخنران نخست مراسم را گوش دادند؛ سردار کارگر.

معاون اجتماعی ناجا از نوع پوشش یک هنرپیشه در مراسم کن انتقاد کرد و از وزیر ارشاد خواست که به بازیگران تذکر دهد. دقایقی بعد، او تیتر جذابی به رسانه ها داد؛ از این به بعد باهر جشنواره و همایشی که با موازین اسلامی همخوانی نداشته باشد، برخورد می کنیم

و همین تیتر شد. نگاه ها به سمت چند جشن رفت؛ جشن خانه سینما، جشنواره فیلم فجر و جشنواره ها. البته در نزدیکترین برخورد، پلیس جشنواره بین المللی غذا را پلمپ کرده بود. سردار احمدی مقدم، فرمانده ناجا در این باره گفته بود: “نمی‌شود که غرفه‌داران اصول ابتدایی را رعایت نکنند. هنگامی که دیپلمات‌های خارجی وارد کشور می‌شوند، پوشش را رعایت می‌کنند، اما فروشنده داخلی نمی‌تواند آن را رعایت کند، پیش از این نیز مسئولان انتظامی تهران بزرگ نسبت به پوشش غرفه‌داران تذکرات لازم را داده بودند، اما گویا تا برخوردی صورت نگیرد، تذکر جدی گرفته نمی‌شود که این اقدام انجام شد.” (اینجا، اینجا و اینجا)

اما در فاصله یک روز، وعده سردار کارگر عملی شد؛ گشت های امنیت اخلاقی پای برج میلاد رفتند تا مانع حضور زنان بدحجاب در کنسرت مازیار فلاحی شوند. این اتفاق البته باعث تاخیر از اجرای کنسرت هم شد. (اینجا)

سردار احمدی مقدم هم دراین باره گفت: “آنچه که مردم می بینند فیلمها و سریالهاست و پلیس به پشت صحنه سینما کاری ندارد و وظیفه ای در این مورد نداریم و به پلیس این مسائل که آیا کارگردان یا تهیه کننده ای اعتقاد و التزام دارد کاری ندارد اما یکی از مسائل این صنف جشنواره ها و مراسم های رسمی است که تا حدودی ضوابط در آنها رعایت نمی شود. سخنانی که دیروز سردار کارگر اعلام کرد این است که برگزار کنندگان این جشنواره ها موظف به اجرای قانون و کنترل مراسم هستند. شاید در این یکی دو باری که پلیس تذکر نداده است و مسئولان وظیفه خود را انجام نداده اند باعث شده تا افراد ضوابط برگزاری جشنواره ها و مراسم را رعایت نکنند.” (اینجا)

به موازات شروع برخوردهای پلیس با بدپوششی در اماکن فرهنگی، اتفاق دیگری افتاد؛ عده ای از اوباش، در پارک طالقانی، عربده کشی کردند و شیشه ماشین های پارک شده را شکستند و البته خبری هم از پلیس نبود. این چیزی بود که ۲۰:۳۰ هم نشان داد و البته با واکنش های مختلفی هم همراه شد. احمدی مقدم گفت که غفلت صورت گرفته و این عمل مورد قبول پلیس نیست: “در گذشته واحدهایی در این پارک مستقر بودند اما به علت نامعلوم جابجا شده اند و در زمان حادثه نیز خلاء حضور وجود داشته است”

و همچنین مدیرعامل باشگاه خبرنگاران پلیس در یادداشتی نوشت که این اتفاق، اتفاقی بوده است: “طبق اظهارات کلیه افراد خسارت دیده که در نزدیکی خودروی خود داخل پارک بساط استراحت گسترده بودند، کل واقعه در چند لحظه توسط موتورسواران مسلح به سلاح سرد که احتمالا مست بوده اند صورت پذیرفته است و دلیل سریع بودن آن عدم ثبت ذهنی مشخصات مهاجمین توسط آن جمع می باشد . پس پر واضح است که نمی توان از هیچ نیروی امدادی انتظار داشت در هر محل و در هر لحظه با استعداد و تجهیزات کامل حضور سوپرمن وار پیدا کند هر چند این امر غیرممکن نیست.” (اینجا)

اما این اتفاق هم باعث نشد پلیس از اجرای طرح امنیت اخلاقی پا پس بکشد و البته گرفته گیری های شب اول کنسرت را در شب های بعد هم ادامه داد (اینجا) هرچند که با واکنش های مختلف مرده هم مواجه شد (اینجا).

واکنش هایی مثل اینکه ماموران پلیس امنیت اخلاقی چه مجوز و مدرکی دارند که می توانند به زنان و دختران تذکر بدهند حجاب خود را رعایت کنند و البته چنین پاسخ بشوند: “در طرح برخورد با بدحجابان، ماموران طرح امنیت اخلاقی دارای حداقل مدرک لیسانس هستند و قبل از اینکه بکارگیری شوند آموزش های لازم را دیده اند. افرادی که از سوی ماموران دستگیر می شوند در پایگاه ها توسط روانشناسان و کارشناسان علوم اجتماعی ارشاد می شوند.
همچنین انتقال زنان بدپوشش و بدحجاب فقط توسط پلیس زن انجام می شود و در سطح بزرگراهها به علت سرعت زیاد پلیس مرد موتورسوار راهور یا انتظامی تنها به افراد تذکر می دهند و مدارک افراد کشف حجاب کرده را اخذ می کنند. همچنین افراد حامل سگ نیز توسط ماموران تذکر می گیرند.” (اینجا)

چیزی که فعلا مشخص است، پلیس قصد کرده است حداقل در زمان طولانی تر از فصل گرما، گشت های امنیت اخلاقی را فعال نگه دارد. چه اینکه از نیمه اردیبهشت که این طرح دوباره شروع شده است، هرچند اعتراضات هم وجود داشته و البته بسیاری از مردم هم می گویند حتی مانتوهای مد روز هم با این طرح، تغییر کرده اند، اما هنوز هم پلیس کوتاه نیامده است.  (اینجا، اینجا، اینجا، اینجا و اینجا)

۴۷۴۷

دانلود   دانلود


خبرآنلاین

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.