بتن جایگزین آسفالت می‌شود

۲۱خردادماه،

استفاده از کف‌پوش‌های بتنی در روسازی‌های شهری به‌رغم زیبایی، دوام و سازگاری این محصول با محیط زیست نسبت به آسفالت، کمتر مورد توجه مسوولان قرار گرفته است.

به گزارش Consbank، به نقل از دنیای اقتصاد شهریار ظهوری، نایب رییس هیات مدیره شرکت ساختمانی، تولیدی وتحقیقاتی آپتوس با بیان این مطلب گفت: روسازی آسفالتی از تولید تا اجرا تماما به صورت مکانیزه بوده و این سبب صرف زمان کمتر خواهد بود؛

اما در بحث کف‌پوش‌های بتنی در کشور ما تا چند سال قبل تمام مراحل ساخت، حمل و نصب به صورت دستی انجام می‌شد. شرکت آپتوس از سال ۸۷ با به کارگیری دستگاه‌های مجهز آلمانی که در ایران منحصر به فرد می‌باشند، موفق به تولید تمام مکانیزه کف پوش شده و به کمک ماشین آلات مجهز، حمل قطعات را نیز به صورت مکانیزه انجام می‌دهد. اما هنوز حلقه گمشده نصب مکانیزه در کشور ما پابرجا است. غیر مکانیزه بودن نصب، سبب صرف زمان می‌شود که این خود یک معضل در بحث روسازی بتنی در کشور ما محسوب می‌شود. وی افزود: روند شکوفایی فرآیند تولید هر محصول، صنعتی شدن آن است با مکانیزه شدن تولید قطعات بتنی و حمل آن، این روند در مسیر پیشرفت می‌باشد و انشا ا… به زودی شاهد صنعتی شدن روند نصب قطعات بتنی نیز هستیم و با این کار شاهد تحولی عظیم در روسازی شهری خواهیم بود. به طور مثال روسازی آسفالتی یک معبر درجه ۲ حدود یک روز زمان لازم خواهد داشت، اما روسازی بتنی غیرمکانیزه این معبر حدود  ۱۵ روز زمان می‌برد لذا مکانیزه کردن نصب، زمان اجرا را کوتاه خواهد کرد.

نایب رییس هیات مدیره شرکت ساختمانی، تولیدی وتحقیقاتی آپتوس تصریح کرد: یکی از مزایای استفاده از بتن عمر مفید این محصول است که تقریبا سه برابر آسفالت دوام دارد عمر مفید آسفالت در صورت استفاده از مواد با کیفیت ۵ تا ۱۰ سال است که به دلیل استفاده از مواد نامرغوب شاهد این هستیم که سالانه نیاز به ترمیم یا بازسازی دارند ودر مورد بتن این زمان تا سه برابر قابل افزایش است. قیمت مناسب بتن نسبت به آسفالت می‌تواند از دیگر مزایای این ماده باشد. همچنین یکی از نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد، بحث زیست محیطی و آثار مخرب آن است.

از آن جا که عمده مواد بتن از زمین گرفته می‌شود، آلودگی زیست محیطی بسیار کمتری نسبت به آسفالت در پی خواهد داشت. وی دربارهٔ جایگزینی بتن با آسفالت در روسازی شهری تهران گفت: برای ایجاد رقابت در روسازی بتنی، فرآیند تولید، حمل و نصب قطعات باید صنعتی شود. روسازی خیابان‌ها به دو طریق آسفالت و بتن صورت  می‌گیرد که آسفالت همواره به دلیل سرعت اجرا مدنظر پیمانکاران بوده، اما با صنعتی شدن فرآیند تولید، حمل و نصب کف‌پوش‌های بتنی به نظر می‌رسد به زودی این تابو شکسته شود.


سامانه خبری ساخت و ساز کشور | Consbank.com
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.