بدترین”مرگ سیاه‌های” جهان

طاعون یکی از مهلک‌ترین بیماری هایی است که بشر تاکنون با آن رو به رو بوده است. در طول تاریخ چندین مورد بزرگ از شایع شدن این بیماری اتفاق افتاده است که مرگ انسان های زیادی منجر شده است.

ممتاز نیوز، بیماری طاعون که به “مرگ سیاه” نیز شهرت دارد یک نوع بیماری واگیردار باسیلی است که عامل انتقال آن نوعی کک است که با گزش آن افراد به بیماری دچار می شوند. موش یکی از اصلی ترین عوامل انتقال این کک به درون جوامع انسانی است. در طول تاریخ موارد بسیار زیادی از شیوع طاعون مشاهده شده است که بر اثر آن انسانهای زیادی جان باختند. در این مطلب شما را با تعدادی از معروفترین این شیوع ها آشنا می کنیم.

طاعون و شورش در مسکو

در اواخر سال ۱۷۷۰ میلادی اولین نشانه ها از بروز بیماری طاعون در کشور روسیه و در شهر مسکو نمایان شد. در بهار ۱۷۷۱ شیوع بیماری آغاز شد. مقامات مسئول در آن زمان به قرنطینه افراد بیمار و همچنین بستن بسیاری از بازارها و حمام های عمومی مبادرت کردند. این اقدام باعث ضربه خوردن شدید اقتصادی اهالی مسکو شد که به همراه یک کمبود مواد غذایی مشکلات مردم را تکمیل کرد. این مشکلات در ۱۷ سپتامبر باعث تجمعی ۱۰۰۰ نفره در شهر در اعتراض به وضعیت موجود اعتراض کردند که توسط ارتش متفرق شدند. پس از مدتی نمایندگان اعزامی دولت به منطقه با سفر به شهر و ایجاد تغییراتی به بهبود وضعیت شهر کمک کردند.

طاعون مارسی

شیوع طاعون در شهر مارسی فرانسه در قرن هیجدهم میلادی یکی از مرگبارترین موارد شیوع طاعون در اروپا در اوایل این قرن بود. در سال ۱۷۲۰ میلادی شیوع این بیماری در شهر مارسی و مناطق اطراف آن ۱۰۰ هزار نفر را به کام مرگ فرستاد. این شیوع تا سال ۱۷۲۲ ادامه داشته و سپس فروکش کرد. نکته جالب و تعجب برانگیز در این میان سرعت بالای جامعه آن زمان فرانسه برای بازیابی موقعیت خود بود تا سال های حوالی ۱۷۶۰ توانست وضعیت قبل از شیوع را دوباره به دست آورد. در زمان شیوع قوانین رفت و آمد سختی به این مناطق وجود داشت و دیواری را که در تصویر مشاهده می کنید به همین منظور احداث شده است.

شیوع در رم

در بین سالهای ۱۶۵ تا ۱۸۰ پس از میلاد طاعون در نقاط مختلف امپراتوری رم شایع شد. بنا بر نظر مورخین سربازانی که از نبرد در شرق نزدیک به رم بازگشته بودند ناقل این بیماری بودند. این بیماری در رم باعث مرگ یک سوم مبتلاین شده و بنا به نقل هایی در اوج خود تا ۲۰۰۰ هزار نفر را در هر روز به کام مرگ می فرستاد. بسیاری از مناطق در رم در صد زیادی از جمعیت خود را بر اثر شیوع این بیماری از دست دادند و در عین حال ارتش روم نیز ضربه بزرگی از این کاهش جمعیت و نیروی فعال خورد.تصویر بالا نشان دهنده یک گور حاوی تعدادی از قربانیان طاعون در رم باستان است.

طاعون یونانی

یکی از وحشتناکترین شیوع ها در دوران باستان در دولت – شهر آتن در یونان باستان در بین سالهای ۴۲۷ تا ۴۳۰ قبل از میلاد رخ داد. این بیماری در آن زمان از طریق بنادر موجود و به وسیله کالاهای وارداتی به شهر وارد شد و به مرگ هزاران آتنی منجر شد. این بیماری تاثیرات مخربی بر روی اقتصاد آتن و توان دفاعی آن داشت و بسیاری از مورخین یکی از علل شکست آتن در جنگ “Peloponnesian ” را همین مسئله می دانند.

طاعون میلان

این اپیدمی که از سال ۱۶۲۹ تا ۱۶۳۱ در چندین مورد شیوع پیدا کرد بیشتر مناطق شمالی ایتالیا را تحت تاثیر قرار داده و بنا بر آمار موجود به مرگ ۲۸۰ هزار نفر منجر شد. سربازان آلمانی و فرانسوی که در جریان جنگهای سی ساله در اروپا از این مناطق عبور کردند به عنوان ناقلان این بیماری شناخته شده اند. شهر میلان یکی از بزرگترین قربانیان این شیوع بود. بنا بر آمار موجود چیزی در حدود ۶۰ هزار نفر از جمعیت ۱۳۰ هزار نفری شهر میلان در این شیوع جان باختند.

طاعون در آمریکا

مردم بومی قاره آمریکا به طور کامل از انسان های موجود در سایر قاره ها به دور بودند و در نتیجه از بسیاری از بیماری ها نظیر طاعون به دور بودند. اما در قرن شانزدهم میلادی و با ورود اولین اروپایی ها به این قاره اولین نشانه های بروز بیماری های مختلفی از جمله طاعون در این منطقه بروز کرد. در جریان این شیوع ها بسیاری از تمدن ها مثل “آنزک” و “مایا” تعداد زیادی از جمعیت خود را از دست دادند که از جمله این افراد رهبران نظامی و اجتماعی این تمدن ها بودند. بنا بر نظر بسیاری از مورخین این شیوع در قرن شانزدهم یکی از دلایل از هم پاشیدگی تمدن های بومی قاره آمریکا بوده است.


۵۹۸٫ir

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.