بعداززدن واکسن کودک چه بایدکرد

پس از تزریق واکسن، حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در مطب پزشک و یا درمانگاه صبر کنید تا در صورت شروع شدن واکنش های آلرژی زا در کودک، سریعا او را به پزشک نشان دهید.

تزریق واکسن به ران کودک

همان طور که والدین عزیز می دانند در ۱۸ ماهه اول زندگی، به هر نوزادی حدود ۲۰ واکسن باید تزریق شود تا او را دربرابر انواع عفونت ها و ویروس های احتمالی در طول زندگی مصون دارد.

اما قبل از هر چیز باید دانست که تزریق واکسن به نوزاد، یک سری عوارض جانبی دارد که ممکن است سبب تب و لرز و بیماری کودک شود.

بنابراین والدین عزیز باید در نظر داشته باشند که کسب اطلاعات کافی در این زمینه بسیار ضروری است و باید با روش های مراقبت از کودک پس از تزریق واکسن به خوبی آشنا باشند.

۱- قبل از تزریق هر گونه واکسن به نوزاد و یا کودک خود، از پزشک کودک خود بخواهید تا اطلاعات کلی را درباره تزریق این واکسن خاص و عوارض احتمالی آن را در اختیار شما قرار دهد. معمولا در مطب پزشکان اطفال، جزوات و یا بروشورهایی به این منظور آماده شده و در اختیار مراجعه کنندگان قرار داده می شود.

۲- درباره علایم حساسیت (آلرژی) کودک به واکسن، اطلاعات مناسبی را کسب کنید. این اطلاعات سبب می شود تا والدین عزیز به محض مشاهده این گونه علایم در کودک خود، به پزشک او اطلاع دهند و یا مراقبت های لازم را انجام دهند.

مشکلات تنفسی، خشن شدن صدا، تورم گلو، احساس ضعف، سریع شدن ضربان قلب، سرگیجه، رنگ پریدگی، بثورات جلدی از جمله عوارضی می باشد که می تواند پس از تزریق واکسن به کودک ظاهر شود.
هرگز برای پایین آوردن تب کودک، از آسپیرین استفاده نکنید

۳- پس از تزریق واکسن، حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در مطب پزشک و یا درمانگاه صبر کنید تا در صورت شروع شدن واکنش های آلرژی زا در کودک، سریعا او را به پزشک نشان دهید. در برخی موارد واکنش های جدی در کودک رخ می دهد که تنها پزشک می تواند آن را کنترل کند و ممکن است اگر والدین بروند و بخواهند مجددا کودک را به مراکز درمانی ارجاع می دهند زمان طلایی از دست برود و کودک با مشکلات جدی سلامتی روبرو شود.

۴- تحت نظر پزشک، در صورتی که علایمی مانند تب در کودک بروز کرد به او استامینوفن دهید تا تب او را کنترل کنید. پزشک مقدار استامینوفن را تعیین می کند. می توانید هر ۴ تا ۶ ساعت استامینوفن به او دهید.

۵- به کودک خود مقدار زیادی مایعات دهید تا هم تب او را کنترل کند و هم آب از دست رفته بدن او در طی تب جبران شود، مثل آب ، آب میوه، سوپ و … .

چند نکته

– قبل از واکسیناسیون کودک، برای جلوگیری از تب احتمالی، به او استامینوفن دهید.

– اگر با علایمی مانند رنگ پریدگی، گریه طولانی مدت کودک پس از چند ساعت، لرزه اندام های بدن و هر گونه علامت غیرطبیعی در کودک پس از تزریق واکسن روبرو شدید، سریعا او را نزد پزشک متخصص اطفال ببرید.

– هرگز برای پایین آوردن تب کودک، از آسپیرین استفاده نکنید.

بخش سلامت ممتاز

پزشکی

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.