جزئیات تازه از دستگیری عامل انفجار سفارت ایران‌

ایران > سیاست‌خارجی– گروه سیاسی:
با دستگیری عامل سعودی انفجارهای تروریستی‌ماه قبل مقابل سفارت ایران در لبنان، نقش عربستان در این اقدام ضد‌ایرانی آشکار شد. ایران خواستار مشارکت در بازجویی از این فرد شده است.

شبکه تلویزیونی lbc لبنان روز چهارشنبه اعلام کرد که نیروهای امنیتی لبنان هفته قبل ماجدالماجد، فرمانده عربستانی گردان عبدالله عزام را دستگیر کردند. گروهک تروریستی عبدالله عزام تحت فرماندهی این تروریست سعودی شاخه‌ای از القاعده است که انفجارهای تروریستی ۲۸آبان‌ماه قبل در مقابل سفارت ایران در بیروت را که به شهادت ۲۵نفر ازجمله حجت‌الاسلام ابراهیم انصاری رایزن فرهنگی ایران در لبنان و زخمی‌شدن بیش از ۱۵۰نفر منجر شد، برعهده گرفته و به‌طور رسمی مسئولیت آن را پذیرفته است.

روزنامه السفیر لبنان به نقل از بعضی منابع خود تأکید کرد که این تروریست سعودی شامگاه جمعه قبل پس از خروج از بیمارستان المقاصد بیروت دستگیر شد. با این حال بعضی منابع نیز محل دستگیری ماجدالماجد را منطقه‌ای نزدیک به وزارت دفاع لبنان در یرزه عنوان کرده و گفته‌اند که پس از دستگیری وی، این موضوع ابتدا به نهاد قضایی لبنان و دولت سعودی اطلاع داده شد. عربستان نیز خواستار استرداد این تبعه سعودی شده است. درعین‌حال عدنان منصور وزیر خارجه لبنان روز پنجشنبه خبر داد جمهوری اسلامی ایران به‌طور رسمی از مقامات لبنان خواسته است که در بازجویی از ماجدالماجد مشارکت داشته باشد.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در تماس با همتای لبنانی خود اعلام کرد که تهران در نظر دارد هیاتی را برای تشریک ساعی در روند بازجویی از این فرد تروریست به بیروت اعزام کند. دیروز همچنین بعضی منابع خبری از بازداشت پسر رئیس دستگاه اطلاعات عربستان‌سعودی در رابطه با انفجار‌ماه قبل مقابل سفارت ایران در بیروت خبر داده‌اند. هرچند این ادعای پایگاه اینترنتی خبری فرار و تاکنون از سوی مقامات لبنانی تأیید نشده اما ارتباط ماجدالماجد با بندربن‌سلطان شاهزاده سعودی و رئیس سازمان امنیتی عربستان تأیید شده است.

منابع آگاه لبنانی در گفت‌وگو با العالم تأکید کرده‌اند که در اطلاعات نخستیه به‌دست آمده از ماجدالماجد معلوم شده است که وی با سازمان اطلاعات عربستان‌سعودی و بندربن‌سلطان رئیس این سازمان در ارتباط بوده است. این منابع اعلام کرده‌اند که ماجدالماجد در سال‌های قبل تحت حمایت مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی دستگاه امنیتی عربستان به‌ویژه بندربن‌سلطان قرار داشته ‌ است. از بندر بن سلطان به‌عنوان اصلی‌ترین عامل برهم‌خوردن روابط ایران و عربستان نام برده می‌شود. گفته شده که چندی پیش سفر حسن روحانی به عربستان به این سبب لغو شد که ایران از دولت عربستان خواسته بود تا برای نشان‌دادن حسن‌نیت بندربن‌سلطان را از سمت رئیس سازمان اطلاعات این کشور بردارد.

حتی بعد از تماس تلفنی که روحانی و اوباما روسای جمهور ایران و آمریکا داشتند هم الخبرپرس گزارش داد که بندربن‌سلطان از این تماس خرسند نیست. بعد از عملیات تروریستی گروهک موسوم به جیش‌العدل یک پایگاه اینترنتی فرانسوی نوشت، رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان ۵۰۰میلیون دلار برای حمایت از این گروهک در داخل ایران اختصاص داده است.


RSS
منبع:همشهری
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.