جزییات ماجرای میکده شراب کاشان /عکس

جزییات ماجرای میکده شراب کاشان /عکس

پیش از این شاهد جعل عنوان شراب شیراز بوده ایم و اکنون چشم مان به میکده کاشان روشن شده است. ذکر این نکته نیز جالب است که در دوران صفویه و قاجار، گران ترین شراب های کشور در شیراز و کاشان تولید می شد

به گزارش سایت خبری ممتاز نیوز:روز گذشته عکسی از یک بطری مشروب با برچسب «میکده کاشان تحت لیسانس استامبر بلغارستان» در شبکه های اجتماعی منتشر شد که در نوع خود یک غافلگیری محسوب می شد. جمله «فقط جهت مصارف اقلیتهای مذهبی» که بر برچسب این بطری نقش بسته بود به برخی این امکان را داد که به شایعه سازی روی آورند و از بازشدن راه های واردات قانونی و محدود مشروبات الکلی به کشور سخن بگویند و داستان پردازی کنند.

اما ماجرا چیست؟

چند سالی است که در کنار تولید مشروبات الکلی تقلبی در کارگاه های غیربهداشتی در کشور، یک شرکت بزرگ تولید مشروبات الکلی در اربیل عراق بر بازار ایران متمرکز شده و با تولید مشروبات ارزان قیمت به سود سرشاری دست یافته است. خریداران که به قاچاق بشکه ای این مشروبات می پردازند در برخی از شهرهای ایران با بسته بندی آن و جعل برندهای معتبر جهانی در صنعت نوشیدنی های الکلی در جهان، محصول خود را با قیمت های بسیار بالایی به فروش می رسانند.پیش از این شاهد جعل عنوان شراب شیراز بوده ایم و اکنون چشم مان به میکده کاشان روشن شده است. ذکر این نکته نیز جالب است که در دوران صفویه و قاجار، گران ترین شراب های کشور در شیراز و کاشان تولید می شد و سیاحان زیادی به رونق این صنعت در کاشان اشاره کرده اند.

در جعلی و تقلبی بودن شراب میکده کاشان همین بس که شرکت استومبراس (stumbras) که برند آن بر بطری شراب مزبور نقش بسته، بلغارستانی نیست بلکه از سال ۱۹۰۶-سال تاسیس آن- تاکنون در کشور لیتوانی فعالیت دارد و یکی از بزرگ ترین شرکت های این کشور کوچک اروپایی است. همچنین در سایت این شرکت نه تنها اشاره ای به محصولاتی مانند میکده کاشان نیست بلکه از اصول تخطی ناپذیر آن تولید شیشه ها و بطری های نفیسی است که نام شرکت بر آن حک شده است.

با نگاهی گذرا به بطری و برچسب بطری میکده و طرح بی کیفیت آن به راحتی می توان تقلبی بودن و جعلی بودن آن را اثبات کرد و آن را در گروه مشروباتی دسته بندی کرد که در سال های اخیر به کشور قاچاق شده و متاسفانه ضربه های جبران ناپذیری بر سلامت هم میهنان مان وارد کرده است.بدین ترتیب این بطری نه تنها هیچ ارتباطی با کاشان ندارد بلکه یک سوءاستفاده زشت از نام و تاریخ و فرهنگ غنی این شهر تاریخی است.

تاریخ انتشار خبر: ۲۰ July 2016 | 12:00 pm
باز نشر: اخبار ایران و جهان ممتاز نیوز

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.