حذف کنکور سه هزار رشته از سال ۹۲

رییس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین مصوبه صورت گرفته سوابق تحصیلی داوطلبان در آزمون سراسری سال ۹۲ نیز همانند سال جاری به میزان ۲۵ درصد اعمال خواهد شد.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: در بیش از سه هزار رشته محل از سال سوابق تحصیلی جایگزین آزمون سراسری می شود و دانشگاه ها می توانند بدون برگزاری آزمون در این رشته ها دانشجو بپذیرند.

به گزارش ایرنا، ˈابرهیم خداییˈ روز چهارشنبه در مراسم تجلیل از نفرات برتر آزمون سراسری سال ۹۱ و هفدهمین المپیاد بین المللی علمی – دانشجویی کشور افزود: طرح جایگزینی سوابق تحصیلی به جای آزمون سراسری برای رشته های کم متقاضی اعمال می شود که ظرفیت های آنها بعضا خالی می ماند.

وی افزود: سه هزار کد رشته محلی که قرار است از سال آینده پذیرش دانشجوی بدون‌ آزمون داشته باشد در دانشگاه های آزاد اسلامی و پیام نور و موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی توزیع خواهد شد.

خدایی در مورد قانون حذف کنکور مصوب سال ۸۶ مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: با جمع بندی نهایی و بحث های مفصلی که در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی و دست اندرکاران مجموعه آموزش عالی کشور صورت گرفت این نتیجه حاصل شد که قانون پذیرش دانشجو مصوب سال ۸۶ (حذف کنکور) برای تعدادی از رشته ها و مقاطع تحصیلی قابلیت اجرایی ندارد.

وی با بیان اینکه قانون پذیرش دانشجوی مصوب سال ۸۶ مجلس باید برای رشته های پررقابت اصلاح شود، اظهار داشت: به دلیل اینکه اصلاحیه این قانون تاکنون انجام نشده است وزارت علوم و سازمان سنجش باید بر اساس قانون فعلی عمل کند.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین مصوبه صورت گرفته سوابق تحصیلی داوطلبان در آزمون سراسری سال ۹۲ نیز همانند سال جاری به میزان ۲۵ درصد اعمال خواهد شد.

خدایی از شرکت چهار میلیون و ۸۳۰ هزار نفر در آزمون های سازمان سنجش طی یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: سه میلیون و ۴۳۰ هزار نفر از این افراد در آزمون های موظف سازمان سنجش از قبیل آزمون سراسری، کاردانی به کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و دوره های فراگیر شرکت کرده اند و یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر دیگر نیز متقاضی آزمون های غیر موظف این سازمان مانند آزمون های استخدامی بوده اند.

وی تعداد داوطلبان آزمون سراسری سال ۹۱ را یک میلیون و ۶۶ هزار نفر عنوان کرد و اظهار داشت: ۶۰ درصد شرکت کنندگان این آزمون را داوطلبان زن و حدود ۴۰ درصد را داوطلبان مرد تشکیل می دادند که همین نسبت نیز در قبولی دانشگاه ها تکرار شد و محدودیتی برای پذیرش خانم ها وجود نداشت.

خدایی سیاه نمایی های صورت گرفته در پذیرش جنسیتی کنکور توسط برخی رسانه های داخلی و خارجی را یک بهانه واهی توصیف کرد و افزود: از مجموع ۲۲ هزار و ۸۰۰ رشته محلی که آزمون سراسری سال ۹۱ در آنها برگزار شد، تعداد ۷۷ رشته محل متعلق به چهار دانشگاه محقق اردبیلی، اراک، اهواز و لرستان برای تعدادی از رشته های مهندسی خود محدودیت هایی در پذیرش دختران قائل شده بودند که این مورد اصلاح شده و محدودیت ها برداشته شد.

مراسم تجلیل از نفرات برتر آزمون سراسری سال ۹۱ و هفدهمین المپیاد بین المللی علمی – دانشجویی کشور هم اکنون در دانشگاه تربیت مدرس در حال برگزاری است.

داغ کن - کلوب دات کام ارسال به کلوب


اخبار دانشگاه

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.