“خلیج‌فارس” به نقشه گوگل بازگشت

فاوانیوز: سرویس نقشه شرکت گوگل نام خلیج فارس را به نقشه خود بازگرداند، اما با بزرگنمایی این نقشه مشخص می شود که شیطنت گوگل تاحدی بوده که نام ساختگی خلیج عربی در زیر نام خلیج فارس به چشم می خورد.

به گزارش ممتازنیوز به نقل از آی سی تی پرس، گوگل پیش از این از دو نام خلیج فارس و خلیج عربی در نقشه خود استفاده می کرد اما در ماه می ۲۰۱۲ ، این شرکت هر دو نام را با ادعای بی طرفی برداشت.

ایرانیان در پی این اقدام اعتراض های خود را به طرق مختلف ابراز کردند که در آن میان می توان به ستادهای اینترنتی در این رابطه اشاره کرد.

اخیرا سرویس نقشه گوگل هر دو نام را به نقشه خود بازگردانده است. در شرایطی که نقشه بزرگ نشده باشد، تنها نام خلیج فارس به چشم می خورد اما وقتی که مقیاس آن توسطه کاربر افزایش می یابد، نام ساختگی خلیج عربی نیز در زیر نام خلیج فارس در داخل پرانتز به چشم می خورد.

جدیدترین تصویر نقشه گوگل

محمد خزاعی – نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه ای به “لری پیج” مدیر اجرایی شرکت گوگل در زمان حذف نام خلیج فارس با ابراز ناخرسندی ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران از این اقدام گوگل، خواستار تصحیح این اشتباه شد و تاکید کرد که سیاست جدید گوگل نتیجه ای جز تضعیف اعتبار و رویکرد حرفه ای این شرکت ندارد و این امر ناخرسندی یک ملت بزرگ و کسانی را که نگران سوءاستفاده های سیاسی از واقعیتهای تاریخی و جغرافیائی هستند در پی خواهد داشت.

در پی حذف نام تاریخی خلیج فارس از سرویس نقشه موتور جستجوی گوگل معاون وزیر ارتباطات علی حکیم جوادی نیزبا اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تصحیح این اشتباه تاکید کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همسو و هماهنگ با وزارت امور خارجه این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

وی با تأکید بر این که در چنین شرایطی کاربر ایرانی می تواند بهترین عکس العمل را رقم زده و نسبت به این رفتار گوگل واکنش نشان دهند اظهار داشت: کاربران می توانند با مشاهده چنین رفتارهایی که نسبت به کشورشان شود، موضع گیریهای مشخصی داشته و حتی تشخیص دهند که از گوگل استفاده نکنند؛ گوگل به طور مرتب تمامی کاربرانش را رصد می کند و زمانی که متوجه شود کاربرانش در ایران، استفاده از این موتور جستجو را تحریم کرده اند به طور قطع متوجه می شود که نباید در مقابل یک کشور و یک ملت چنین رفتارهایی داشته باشد.

‌هم اکنون نیز سرویس google earth متعلق به شرکت گوگل، همچون روند گذشته خود از عنوان ساختگی خلیج عربی در کنار خلیج فارس استفاده کرده است.

ماجرای حذف شدن نام خلیج فارس و قرار گرفتن عنوان ساختگی خلیج عربی نخستین بار نیست که تبدیل به یک مسئله ملی برای ایرانیها می شود.

در سال ۲۰۰۴ میلادی، مجله نشنال جغرافی نیز نام خلیج فارس را در نقشه های خود به خلیج عربی تغییر داد، این اقدام خشم تمامی ایرانیان را در نقاط مختلف دنیا به دنبال داشت و بازتاب آن در بسیاری از محافل سیاسی و مطبوعاتی منعکس شد.

فاوا نیوز

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.