روز خونین قاهره با ده ها کشته و زخمی

تظاهرکنندگان در اعتراض رد صلاحیت “حازم ابو اسماعیل”، کاندیدای سلفی‌‌ها برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در برابر وزارت دفاع مصر تجمع کردند.

مهاجمان مسلح ناشناس با بطری‌های آتش‌زا، چماق و سنگ به تظاهرکنندگانی که در برابر وزارت دفاع مصر در قاهره تجمع کرده بودند، حمله کرده و بر اساس گزارش‌های موجود تا ۲۰ تن کشته‌ شده‌اند.

به گزارش ایسنا در همین حال یک منبع نظامی به خبرگزاری فرانسه گفته ارتش مصر نیروهایی را در مرکز قاهره برای پایان دادن به این درگیری‌ها در نزدیکی وزارت دفاع مستقر کرده است.

این منبع اعلام کرده نیروهای ارتش برای پایان دادن به درگیری‌ها میان معترضان در منطقه “عباسیه” وارد عمل شده‌اند.

در همین حال شبکه خبری الجزیره اعلام کرد این درگیری‌ها تاکنون به کشته شدن ۲۰ تن و زخمی شدن نزدیک به ۱۰۰ تن دیگر منجر شده است.

پیش از این سایت اینترنتی النشره گزارش داده بود در پی افزایش درگیری‌ها میان گروهی از معترضان در مقابل مقر وزارت دفاع مصر با جمعی از اراذل و اوباش، تعداد بسیاری کشته و زخمی شدند.

تظاهرکنندگان در اعتراض رد صلاحیت “حازم ابو اسماعیل”، کاندیدای سلفی‌‌ها برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در برابر وزارت دفاع مصر تجمع کردند.

شاهدان عینی گفته‌اند صدای تیراندازی نیز در این حملات شنیده می‌شد.

بی بی سی نیز از قاهره گزارش کرده ظن آن می‌رود که مهاجمان از سوی دولت مامور برهم زدن تظاهرات شده بودند.

سربازان و نیروهای دولتی که طبق گزارش‌ها در منطقه حضور داشتند، برای متوقف کردن درگیری‌ها دخالت نکردند.

حازم ابو اسماعیل به دلیل تابعیت دوگانه مصری-آمریکایی مادرش از سوی کمیسیون انتخابات مصر از حضور در انتخابات منع شد.

ابو اسماعیل در واکنش، خود را قربانی “طرح” مقامات نظامیان حاکم بر مصر دانست اما کمیسیون انتخابات گفته است که هیچ سند و مدرکی در اثبات این ادعا وجود ندارد.

خیرت شاطر، نامزد اصلی اخوان المسلمین نیز از سوی این کمیسیون رد صلاحیت شده است.

چند روز پیش هم ده‌ها نفر از طرفداران حازم ابواسماعیل، در جریان درگیری‌هایی در قاهره مجروح شدند.

رسانه‌های دولتی می‌گویند مهاجمان، ساکنان خشمگین منطقه هستند که از اختلال در روند زندگی خود به دلیل تظاهرات ناراحت هستند.

مخالفت با شورای نظامی حاکم بر مصر که قدرت را پس از کناره‌گیری حسنی مبارک در دست گرفته، طی ماه‌های اخیر افزایش یافته است.

این شورا به سرکوب معترضان، بازداشت منتقدان و تضعیف گروه‌های مدنی و جوانان که قیام علیه مبارک را سازمان دادند، متهم شده است.

نظامیان گفته‌اند قدرت را تا پایان ژوئن امسال و پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری که وعده آزاد و عادلانه بودن آن را داده‌اند، به دولت غیرنظامی واگذار می کنند.

دور اول انتخابات ریاست جمهوری ۲۳ و ۲۴ ماه جاری و دور دوم نیز با حضور دو کاندیدا، ۱۶ و ۱۷ ژوئن برگزار خواهد شد.

در حال حاضر، پیشتازان این رقابت‌ها، عمرو موسی، عبدالمنعم ابوالفتوح عبدالهادی، اسلامگرای میانه رو و محمد مرسی، رئیس حزب آزادی و عدالت وابسته به اخوان‌المسلمین هستند.

این در حالی است که عبدالمنعم ابوالفتوح و محمد مرسی اعلام کرده‌اند تا پایان درگیری‌ها هرگونه فعالیت انتخاباتی خود را متوقف می‌کنند.


BarackObama.ir

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.